Last news in Fakti

3 Август, 2022 12:55 3 668 11

Моторист твърди, че е жертва на необясним опит за убийство в Благоевград (ВИДЕО)

  • моторист-
  • катастрофа-
  • убийство-
  • благоевград

След всичко случило се Петър е категоричен, че ще търси правата си в съда. Той е с леки травми по цялото тяло

Моторист твърди, че е жертва на необясним опит за убийство в Благоевград (ВИДЕО) - 1

Сигнал за поредна агресия на пътя. Млад мъж от Благоевград твърди, че е бил жертва на необясним опит за убийство на един от оживените булеварди в града, предава NOVA.

Случаят е от неделя, когато Петър Арабаджиев се движи с мотоциклета си по един от основните булеварди в Благоевград. На булевард „Пейо Яворов”, на двулентовия път, Петър се движи в лявата лента, тъй като в дясната обикновено има спрели коли.

Внезапно от лявата му страна в движението се включва автомобил, който го засича. „Той първо е паркирал в насрещното, на обратно в посока на движението. И когато решава да се включи в посоката на движение, той се включва от насрещно движеща се лента без включени светлини и без пътепоказател, след което е пълен късмет, че удържах мотора още тогава”, разказва мъжът.

Засечен, Петър натиска клаксона на мотоциклета, но това само предизвиква повече напрежение. „Когато той вече ме вижда, съответно моя звуков сигнал, умишлено ме засича, набива спирачки пред мен, от което моят мотор подхлъзва, но не успявам да падна”.

Петър решава, докато се движи зад автомобила да го заснеме, за да сигнализира в полицията за водач със съмнително поведение. Тогава обаче мъжът от колата го вижда в огледалото и отново натиска рязко спирачката.

Според Петър това е опит мотоциклетът да се забие в автомобила. „За да избегна удара, минавам в ляво от него, когато въпросният господин видя, че съм се изравнил до неговата кола.

Умишлено ме удари, нави ляв волан. Отидох в насрещното платно, отгоре идваше кола, добре че съм жив и здрав, благодарение на човека, който успя да реагира адекватно и се измести от неговата лента, за да мога аз в момента да съм пред вас на крака”.

И след падането на Петър обаче конфликтът продължава. Младежът разказва, че шофьорът на колата буквално започнал да го влачи из пътното платно, блъскайки го с автомобила си.

„Тук има на земята една линия от мотора ми. Виждате, че реално е влачен по земята мотора. Реши буквално да ме довърши, като от най-крайна дясна лента на двойно движещо се платно посока нагоре, реши да направи пълен ляв завой, който вече ме блъсна окончателно”.

Тогава Петър решава да търси обяснение. И чупи предния прозорец на автомобила. „Въпросният господин, вътре в колата беше разгънал полицейска стоманена палка и беше решил да ме довърши с нея явно. Извади един нож.

Впоследствие полицаите намериха още един нож в колата. В същата проверка полицаите откриха в неговата кола и нинджако. Аз досега бях виждал такъв инструмент само по “Костенурките нинджа” - две пръчки по средата, вързани с верига”, разказва Петър.

След всичко случило се Петър е категоричен, че ще търси правата си в съда. Той е с леки травми по цялото тяло. И с изводи.”Не натискай клаксона, който е по закон, че трябва да го използваш, за да не си навлечеш проблеми. Дадената ситуация не е просто пътен инцидент, аз го тълкувам като опит за убийство”, твърди мъжът.

От полицията обясниха, че след случката във Второ районно управление имат две подадени жалби - по една от двамата шофьори. По сигналите се работи.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    24 26 Отговор
    Защо ли не му вярвам на тоя, дали пък не е защото с очите си съм виждал как такива като него "спазват" правилника.
  • 2 666

    24 25 Отговор
    Нагъл моторист, ако беше спазвал дистанция??? А как кара и снима незнам. Па и уврежда умишлено чужда собственост.
  • 3 Анонимен

    26 25 Отговор
    На хората им писна от мотористи.
  • 4 Иван Грозни

    15 19 Отговор
    Нагли и безпардонни са тия с моторите. Могат да ти навредят и изчезват мигновено.Няма свидетели и толкоз. Тоя не е имал възможност да офейка безнаказано.И Кой разреши пистови мотори да се движат по пътищата? Да неговорим за стреса сед шума от такъв мотор. Колата на прегледа ще я върнат заради неизправен ауспух, а на тия басмачи нищо не им правят.
  • 5 Мнение

    13 10 Отговор
    Абе в тая ситуация не знам кой казва истината, НО ако видите как ги карат тия мотори в градовете ще ви пребледнее!!!

    Мотото - "Пази моториста", трябва да се обогати на "Пази моториста докато се състезава незаконно"!!!

    Всяка вечер след зимния сезон - почват състезания на дрифтаджии и мотористи до 2-3 часа сутринта, без да ги притеснява мвр!
    А като пострадат веднага си търсят правата?!

    В държава на самотек е така!
  • 6 Калин

    19 0 Отговор
    Когато някой с автомобил УМИШЛЕНО засича друг участник в движението независимо с какъв тип МПС е тогава е ясно кой е виновен.
    Един приятел който кара велосипед беше засечен от автомобил и той се блъсна в него. Автомобилът изскача от път без предимство със занак СТОП но не спира а директно се включва в движението. Ясно е кой е виновен и в двата случая шофьора на автонобила.
  • 7 Гост

    10 3 Отговор
    Е като има 2 жалби що давате само версията на мориста. Напушете и версията на шофьора....
  • 8 Антонио

    17 9 Отговор
    Тук пишат селяци на които всичко им пречи.Мотористи, велосепидисти, кранисти, Бойко, Кирчо, Путин, НАП, Кат, Илън Мъск, Тина Търнър и времето.Пътищата са за всички граждани на РБ. и не само.По тях могат да се движат не само колите на селяндурите с купени книжки дошли в големият град.На който му пречи шума да си стяга багажа за село работа бол там.Вие с колите се скъсвате да се чистите пияни и дрогирани.Моторист пиян или дрогиран да видите клони към 00.1%

    Коментиран от #9

  • 9 отворко

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "Антонио":

    не се прави на велик ! Има си правилник и закон кой къде да се движи . Не може да спираш и да се движиш като албанец в пустиня,а останалите да се съобразяват с теб !

    Коментиран от #10

  • 10 Затворко

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "отворко":

    И какво казва закона за тоя случай?
    Поне според теб
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.