Last news in Fakti

15 Август, 2022 05:52 1 965 4

Лек автомобил, пълен с мигранти, катастрофира в Бургас след гонка с полицията

  • мигранти-
  • гонка-
  • полиция-
  • катастрофа-
  • бургас-
  • арест

Колата е влязла в морския град от посока Созопол

Лек автомобил, пълен с мигранти, катастрофира в Бургас след гонка с полицията - 1
Снимка: БНТ

Лек автомобил, пълен с мигранти, катастрофира в Бургас след гонка с полицията, предаде БНТ. Колата е влязла в морския град от посока Созопол. В района на бул. "Струга" униформени опитали да спрат автомобила за проверка, но шофьорът ускорил и избягал.

Започнало преследване по възлови булеварди, след което в района на ул. "Транспортна", беглецът изгубил контрол над автомобила и се забил в крайпътно дърво. От удара колата се е преобърнала.

Полицейските служители установили, че вътре имало общо 15 нелегални мигранти. Петима от тях пострадали, като един е в тежко състояние в бургаската болница. Към момента няма информация за самоличността на шофьора и неговото състояние.

Това е втори подобен инцидент днес в Бургас, след като по обяд друг автомобил също с мигранти предизвика 5 катастрофи, движейки се в насрещното на пътя Созопол - Бургас.

Спрял го сблъсъкът с пети автомобил, чийто шофьор е пострадал. Каналджията и мигрантите успели да избягат, но по-късно са заловени от полицията.

Около обяд лекият автомобил пътувал в посока Бургас. В района на местността "Пода", вероятно заради екипа на Гранична полиция, който бил на пост, автомобилът с мигрантите се върнал, но в насрещното платно, блъскайки общо 5 коли.

Заради катастрофата автомобилът с мигрантите не могъл да продължи. Бежанците и шофьорът избягали. Свидетел на случката станал продавач на риба.

След като 4 екипа на полицията претърсиха гората край пътя, заловиха общо 12-те мигранти от Сирия и шофьора – 47-годишен грузински гражданин. Бежанците са откарани в разпределителен център, а трафикантът им е арестуван.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    Лек автомобил с 15 лица, плюс водача -16 🤔🤔🤔
    Явно е бил 4×4 😉😉😉
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Койдозлу

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "жалко":

    А някой 5 звезден хотел пълен с украинки барабар със собственика?
  • 4 хмм

    6 0 Отговор
    Границата е разграден двор. Пародия на държава.