Last news in Fakti

25 Август, 2022 09:49 1 399 6

Петък в Бургас ще бъде ден на траур в памет на загиналите полицаи

  • петък-
  • бургас-
  • ден на траур-
  • загинали полицаи

По информация на "По света и у нас" регистрационните табели на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест - най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера

Петък в Бургас ще бъде ден на траур в памет на загиналите полицаи - 1
Снимка: ФАКТИ

Петък в Бургас ще е ден на траур в памет на загиналите полицаи, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който посети мястото на трагичната катастрофа.

"Денят в Бургас започна тежко и трагично. Загинаха двама наши полицаи, доблестно изпълнявайки служебния си дълг. В моите очи те са герои и искрено изказвам съболезнованията си към техните близки.", каза Николов, цитиран от БНТ

На мястото на инцидента са вътрешния министър Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров.

По информация на "По света и у нас" регистрационните табели на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест - най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

Според познати на загиналите полицаи става въпрос за Йордан Илиев и старши полицай Атанас Галев.
Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като "съзнателен целенасочен умишлен акт". По думите на Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.
Тежката катастрофа в Бургас е станала минути преди 5 часа тази сутрин. Автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти.

В "Денят започва" заместник главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на "Гранична полиция". Патрулиращите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Няма данни за сериозно пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 48 мигранти - мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    13 1 Отговор
    От границата до центъра на Бургас не могат да спрат един автобус?!

    Коментиран от #3

  • 2 Кой

    12 1 Отговор
    е ръководил тази безумна акция е по - важно !
  • 3 вашето мнение

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Милиционерите са все още на герб, затова.
  • 4 Оставка

    6 1 Отговор
    Отговорност и оставки в името на загиналите полицаи.
  • 5 Корги

    4 4 Отговор
    За нормалните хора ще е ден за празник. Никой с акъла си не застава пред МПС с подобни габарити, очаквайки, че е над природните закони (освен тези на държавата си).
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.