Last news in Fakti

26 Август, 2022 18:41 5 626 45

След стрелбата и боя в Нова Загора: Жена е с ампутирана ръка, момче на 16 е в критично състояние

  • нова загора-
  • стрелба-
  • жена-
  • ампутирана ръка

Момчето е оперирано, извършва му се кръвопреливане, обясниха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен

След стрелбата и боя в Нова Загора: Жена е с ампутирана ръка, момче на 16 е в критично състояние  - 1
Снимка: БГНЕС

Момче на 16 години е сред тежко пострадалите при масовия бой на две ромски фамилии в Нова Загора. То е с голяма кръвозагуба, след нараняване на бедрената артерия, съобщи пред БТА д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, където са настанени четирима пострадали при инцидента. Било е оперирано, извършва му се кръвопреливане.

Жена на около 30 години е с ампутирана лява ръка, след като е била раздробена от изстрел с огнестрелно оръжие. Тя е приведена в отделението по ортопедия.

Както БТА съобщи, при масово сбиване днес в новозагорския квартал "Шести" двама души загинаха, други бяха ранени. Трима са задържаните, безопасността в квартала вече е обезпечена. От прокуратурата в Сливен ще представят подробности за случая на извънреден брифинг утре.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЛъжешКуче

    36 3 Отговор

    До коментар #5 от "Историкъ":

    Учеше се, че са дошли с османлиите. Ама тогава нямаше 5 века "турско присъствие" и "мирно съжителство".

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Печенегите

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "ЛъжешКуче":

    Великото преселение на народите е мощен миграционен процес на евразийски племена през IV – VII век от новата ера.1. Племената са от няколко езикови семейства – от индоевропейското: ирански, славянски и германски племена; от уралското: (маджари, фини и др.); от алтайското (хуни, авари, хазари; тюркоезични: печенеги, кумани, прабългари и цигани) Често за начало на този процес се приема нашествието на хуните в Европа – 375/376 г., а за край – създаването на Лангобардското кралство в днешна Италия през 568/569 г., но както повечето исторически процеси, няма общоприети точни времеви граници.

    Коментиран от #13

  • 12 Какви османлии

    2 17 Отговор

    До коментар #7 от "ЛъжешКуче":

    Има византийски извори в които се споменават по тези земи дори преди идването на Аспарух

    Коментиран от #14

  • 13 Циганите не са тюркоезични

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Печенегите":

    Те са индоарийци.

    Коментиран от #15, #21

  • 14 И не ме трийте, това е историята

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "Какви османлии":

    Имало е няколко Велики преселения на народите и циганите така са дошли в 5-6 клас се учи, питайте даскалите.
  • 15 А ми

    61 3 Отговор

    До коментар #13 от "Циганите не са тюркоезични":

    всъщност циганите са най-долното крадливо племе индийско, от което са вдигнали ръце в Индия и са я натирили да краде на воля по света.В България са се довлекли наистина с османлиите и са били мразени и презирани от турците но са ползвани за тормоз на поробените народи. Мързеливи, крадливи, използвани за джелати и конекрадци. Една кокошка не са завъждали и един клас жито не са засявали. Имали са само коне и кучета.

    Коментиран от #16, #40

  • 16 БПФ

    56 1 Отговор

    До коментар #15 от "А ми":

    Именно тези са били основно в бандите на т.нар. "башибозуци". Османските власти са ги разселвали с цел да тероризират мирното българско население, защото обикновените турци с времето са започнали да се отнасят по-скоро с търпимост към Българите, трудейки се честно заедно с тях. Най-голямата ни грешка е толерaстията към това дoлно племе, което е доказало своята дивaщина и неинтегрируемост.
  • 17 Бля,бля

    20 0 Отговор
    Само това да се случва!
  • 18 Кольо

    40 1 Отговор
    Тия индианци ако не ги ограничат с ражданията ще е още по зле. Тяхното мислене е повече чавета по силен род
  • 19 Еееййй

    31 1 Отговор
    Не оставиха хората да се забавляват!

    Коментиран от #20

  • 20 Много

    16 0 Отговор

    До коментар #19 от "Еееййй":

    жалко...
  • 21 Добре де

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "Циганите не са тюркоезични":

    ТУРКОЕЗИЧНИТЕ СА ЦИГАНИ ТАКА СТАВА ЛИ

    Коментиран от #39

  • 22 Марш

    41 1 Отговор
    Масовият хъхрeшки бандитизъм е най-голямата заплаха за националната сигурност и е крайно време това да се признае публично. Макар около 15% от населението на държавата, хъхpeците вършат около 90% от престъпленията. ТОВА е резултатът от толерирането на противообщественият им начин на живот, с оправданието за "културни и етнически особености". Отказът от образование, отказът от труд, когато са безнаказани водят именно до тук. Толерирането на "дребните" ромови престъпления (незаконна експроприация на чужди имоти, незаконно строителство, незаконно присъединяване към ВиК и ел-мрежата) водят до формиране и разрастване на незаконни гeта, които логично започват да генерират все по-тежка престъпност. Недопустимо е държавата да не смее да прилага собствените си закони и то само за група лица, подбрани по етническа принадлежност, само защото тия закони не им харесвали и противоречали на "етническите им особености". По този начин се развива чувството им за безнаказаност и самочувствието че са над законите. Подобно абсурдно толерантно отношение би разхайтило и нормални хора, а какво да кажем за едно по своята същност дивaшко и примитивно плeме? Прокуратурата трябва да понесе отговорност за това, че НЕ прилага законите относно деяния, наказуеми със затвор според наказателния кодекс. Неминуемо бе да се стигне до това което виждаме - тежка и масова хъхpeшка престъпност, снижаване на възрастовата граница при извършване на дори най-тежки престъпления. На всичко отгоре норма
  • 23 дай боже

    23 1 Отговор
    всеки ден такива хубави новини!
  • 24 Марш

    40 1 Отговор
    ...На всичко отгоре нормалните хора са принудени да поемат чрез социалната система издръжката и рaзвъждането на бaндитите, т.е. на тези които ги тероризират и разрушават държавата. Поради липсата на контрол, превенция и санкции, всяка следващо поколение е все по-откъснато от нормалното общество и все по-престъпно.

    Какво може и трябва да се направи? Отговорът е прост - ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНИТЕ. Законите на 99% са адекватни, но просто НЕ се прилагат. Първото, без което не може - това е унищoжаването на незаконните хъхpeшки свърталища. Щом Българинът няма право дори в своя двор да строи без разрешение, откъде-накъде ще се позволява на хъхpeкът да строи където си иска - на чужда земя? Никакви оправдания, че "няма къде да живеят" - българите които нямат собствен дом и цял живот се свиват под наем, могат ли да си ступат една къща, където им харесва? с парите, които българите дават за наем или за ипотечен кредит, те биха могли да отгледат още по едно или дори по две деца !!!
    Второто - спиране на каквито и да било помощи за лица, които не желаят нито да учат, нито да работят. Докога хората ще се препитаваме с цял живот труд, а хъхpeците цял живот ще получават помощи?

    Коментиран от #25

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Марш":

    Така е годподине, но ще Ви изтрият.
  • 26 Хъш

    8 0 Отговор
    Браво.
  • 27 Ангел

    23 1 Отговор
    Аз пък се чудя, туземците кой им плати здр. осигуровки, че да бъдат лекувани в болница или пак са по спешност?
  • 28 Марш

    33 1 Отговор
    Трето - премахване на професията "самотна майка". такова нещо в природата няма. Да не би четирима от всеки петима млади хъхpeци да са или И. Христос или А. Скайуокър? В реалният свят всеки бозайник си има баща. Тези бащи трябва да бъдат издирвани (а те обикновено си живеят с хъхpeчката), съдени и осъждани за издръжка и при нужда принуждавани да работят (трябва да се върне принудителният труд в НК).
    Четвърто - наказателна отговорност за родителите на малолетни и непълнолетни за извършени от тях престъпления. А не старите хъxреци да пращат чaaветата си да крадат и дори да yбиват - и накрая никой да не бъде наказан за деянието. Щом едно лице е малолетно или непълнолетно, то има пълнолетни, които отговарят за него. Иначе ще продължим да четем как 13-годишни хъxреци със по сто извършени кражби, yбиват безпомощни стари хора.
    Пето - криминализиране на неграмотността. Щом Конституцията изисква образование до 16-годишна възраст, нарушителите трябва да се наказват. Българският език в България е задължителен. Следователно ако чaaве, отивайки в първи клас, не владее Български според възрастта си, но само хъxри, родителите трябва да се наказват сурово. То, като му липсват първите 7 години, никога няма да догони връстниците си. Неграмотни и полуграмотни лица не само че са склонни към престъпления, но и са негодни за висококвалифициран труд с висока добавена стойност.

    Коментиран от #33, #34

  • 29 Марш

    29 2 Отговор
    Шесто - да се върнат адекватните наказания - смъpт и тежък каторжен труд. За тези пpимитиви лежането в затвора, е не наказание, а куpорт. Каква превантивна функция има наказание, което не се осмисля като наказание от престъпникът?
    Това е на първо четене. Никоя от тия мерки няма по никакъв начин да засегне тия стотина хиляди нормални хора от цигaнски произход, които живеят и работят редом с нас. А тия, дето не им харесва да спазват българските закони, имат пълното право да се махнат от държавата ни. Да си ходят в Бангладеш или да бягат на запад и да се представят за бежанци, все ми е тая.

    Коментиран от #41

  • 30 Трудова злополука

    22 1 Отговор
    Аааа! На Зюмбюла ампутирали ръката? Шъ умре от глат жената ако не извади ТЕЛК - трудова злополука, маалата ще се подпише
  • 31 Хасковски каунь

    22 1 Отговор
    Полицайте е трябвало да дездадат допълнително боеприпаси на ромите..... И нещата да приключат за в бъдеще.
  • 32 Дааа

    22 0 Отговор
    Нищо лично, но защо зад граница циганите са българи, а в България са роми или цигани, това не е ли расова дискромнация.
    И те като си плащат данъците са българи. Така, няма да се дава и на цигянскитв организации да ги манипулиеат. Ако не си плаща данъцитв, да не може да гласува.

    Коментиран от #43

  • 33 Кючюк Кадри

    0 23 Отговор

    До коментар #28 от "Марш":

    Ай запри са малко ве......ко се пенявиш толкова. Ша ти излезе стресница от напрягане. Кат си толкоз "учен" - ко дириш тука, я бегай да ставаш депутатин. Чунким ти ша упрайш таз държава. Таквиз кат тебе дървени философи-бол на всеки километър.

    Коментиран от #36, #42

  • 34 Чудя се.

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "Марш":

    Браво! Но това не го ли проумяват т. нар. "управляващи"!?
  • 35 Уайът Ърп

    8 0 Отговор
    И какво следва тука - - Нова Загора ми е тумбстоун ??!??
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Някой

    12 1 Отговор
    Да е виждал някъде на планетата Земя интегриран циганин?

    Коментиран от #38

  • 38 Митко

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "Някой":

    Аз съм виждал! Точно в планетата Земя интегрирани! По-точно казано на два метра в планетата Земя и инегрирани...
  • 39 Ами не

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Добре де":

    И така не става. Туркоезичните не са арийци.
  • 40 Всъщност грешиш

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "А ми":

    Първите цигани са дошли по тези земи със завръщащите се войните на Ал.Македонски след индийската му кампания още през 3в.пр.н.е. Преди да дойдат по балканите са дошли в Египет с Птолемей и от там идват насам. Затова и някои ги наричат егюпци или гюпци. По-късно има и други вълни от тях, византийската империя също ги разселва по тези земи. С две думи те са тук много преди българите да преминат отсам Дунав, отделно една малка част идва и с тях.
  • 41 Грую

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Марш":

    Искрено ти препоръчвам да гледаш филма ,,Дилъри на време" с Джъстин Тимбърлейк. Когато стигнеш до сцената в която главатаря на кримиконтингента обяснява на какво се дължи тяхната безнаказаност всичко ще се изкрастилизира в съзнанието ти. Обърни внимание и на агента който преследва главния герой и от къде произлиза,наложи шаблона и направо ще паднеш дори при седнало положение. Приятелю фразата гледаш много филми е просто за да седиш далеч от намигването на тези които са стигнали до някакво прозрение и го споделят с аудиторията,говорим за наистина качествени продукции заредени със смисъл,а не такива които са дипломна работа на кандидат продуцент.
  • 42 Аркадаш

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кючюк Кадри":

    Ти мой си римлянин а? Много скоро това което го е написал тоз ще стане вярно! Само твърда ръка и кол!
  • 43 Гошо

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Дааа":

    Само върни пет години назад,мизерни сайтчета като този и много други, изпишеш ли циганин а не ром директно се триеше
  • 44 Йо Несбьо

    1 1 Отговор
    Сиган е равно на украинец!
  • 45 Дедо Йоцо

    1 0 Отговор
    Да питам с кви пари ги оперирате,лекувате и кръвопреливате