Last news in Fakti

10 Септември, 2022 15:04 10 513 69

Нападнаха и биха кандидат за народен представител от БСП

  • никола попстоев-
  • кандидат-депутат-
  • бсп-
  • побой

Никола Попстоев разказа, че вчера първо е присъствал на тържественото честване на Девети септември на Паметника-костница на Съветската армия в "Лозенец". След това с други младежи от БСП са се отправили към Паметника на Съветската армия

Нападнаха и биха кандидат за народен представител от БСП - 1

Кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в 23-ти МИР в София Никола Попстоев беше нападнат и бит в късните часове на Девети септември. Инцидентът се е случил на ул. "Кръстьо Сарафов" в столичния квартал "Лозенец".

"След боя, който изядох, нараняванията по мен са възможно най-малко, защото на земята заех така наречената ембрионална поза, както ѝ казваме в медицината, коментира Никола Попстоев. - Още снощи дадох показания в 4-то РПУ, а сутринта до 6 часа бях в "Пирогов", имам епикризи. Надявам се полицията сега да си свърши работата и да открие нападателите ми".

Председателят на БСП - София Иван Таков категорично осъди побоя над кандидата за народен представител от 23-ти МИР и го нарече "нападение от омраза".

"Случилото се снощи не е просто тревожен инцидент, коментира той. Това е знаково събитие за пътя, по който сме тръгнали като общество. Дори не смея да си помисля за аналогиите, които можем да направим с времената преди избухването на Втората световна война. За сигналите които е имало през 1939-1940 година за трагедията, която предстои. За огнищата с прояви на фашизъм, които са припламвали с подобни инциденти. За неглижирането им, за безсилието на властите пред тях и невъзможността да бъдат унищожени и изкоренени преди да се превърнат в онова чудовище, което отне животите на близо 85 милиона души през Втората световна война в Европа. Надявам се полицията да подходи много сериозно и отговорно към този инцидент и да си свърши работата. Настоявам тези побойници да бъдат разкрити и да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Няма да оставим този случай без последствия".

Никола Попстоев разказа, че вчера първо е присъствал на тържественото честване на Девети септември на Паметника-костница на Съветската армия в "Лозенец". След това с други младежи от БСП са се отправили към Паметника на Съветската армия.

"Там искахме просто да охраняваме паметника. Имаше и кордон от полиция, разказа той.

Голяма група от ултра националисти се бяха събрали и създаваха напрежение. Имаше провокации. Не разбрах точно от къде са тези хора. В продължение на 3 часа - от 19,00 до 22,00 - постоянно ни обиждаха, доста нецензурни изрази летяха по наш адрес. Никой от нас обаче не се поддаде и не отвърна. Когато си тръгнахме, полицията ни съпроводи до метростанцията на Софийски университет. Тъй като живея в долната част на "Лозенец", хванах метрото за една спирка до стадион "Васил Левски", а оттам - трамвай. Качих се от първата врата, за да си купя билет и не съм забелязал да ме следят, тъй като не съм очаквал такова нещо. Слязох на площад "Журналист" - там сигурно има камери и записите може да бъдат прегледани. Аз живея на две преки по-нагоре. Тръгнах по ул. "Кръстьо Сарафов".

В началото тя е осветена, но след това става тъмна. И когато минах в тъмната част, чух зад гърба ми да се провикват "Сега ще видиш ти!". Обърнах се и видях, че двама с някаква животинска злоба тичат към мен. В следващия момент усетих удар и паднах на земята. И започна серия от ритници и удари с юмруци. Не мисля, че използваха някакви предмети. Сигурно около минута, минута и половина продължи всичко. Опитах да се надигна, те ме оставиха и тръгвайки да бягат ми казаха: "Предай на приятелчетата си, че това ги чака и тях!". По това съдя, че бяха част от онази група, която ни ругаеше на Паметника на Съветската армия, докато не си тръгнахме от там".

След побоя Никола Попстоев успява да стигне до 4-то РПУ, където дава показания.

"След това с една патрулка и полицаи се върнахме на мястото на боя, за да го огледаме, разказа още той.

"В Районното установих, че ми липсва часовникът. Когато се върнахме на мястото на боя, успях да го намеря. Портфейлът ми беше непокътнат, телефонът не беше взет, следователно не става дума за нападение с цел грабеж. Не разбирам цялата тази омраза от млади хора. Те не бяха на повече от 20-25 години. Сащисан съм от случилото се. Ще говоря за това и няма да крия синините и охлузванията. Това ще бъде моето послание срещу омразата, озлоблението, нетолерантността, нетърпимостта, ксенофобията и всички подобни прояви, които са най-прекият път до събуждането на фашизма. Надявам се полицията да си свърши работа и да открие побойниците. За да си получат наказанието. И подобни инциденти, причинени от омраза, никога да не се повтарят".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАBO!!

    100 49 Отговор
    Трябва и харвардcкитeпедали, ама те ходят с една кохорта заптиета от HCO.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Джамбaза

    75 58 Отговор
    Аз също бих набил комунист, дори да е председател на ПП или ГЕРБ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Айде

    64 71 Отговор
    Ами и аз не разбирам цялата тази любов към путин! А другите от БКП кога!?

    Коментиран от #28

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тошко

    70 30 Отговор
    Иван Таков!?!? Това лице син ли е на Янчо Таков? Внук ли е на ПЕКО ТАКОВ? Ако да означава, че БКП е превзело БСП!
  • 8 Българин

    59 71 Отговор
    Всички паметници на окупатора трябва да бъдат премахнати за с а няма повече бити русофили!

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Това са ГЕРБЕРАСТИТЕ от лефски запад

    58 33 Отговор
    На таки хората работят за ТИКВУН

    Коментиран от #25

  • 10 А на краварските летци

    48 25 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    На козяк кога ?

    Коментиран от #26

  • 11 Ламби

    42 32 Отговор
    Не му е чиста работата на този, какво е пазел при положение, че полицията е охранявала?
  • 12 Цуки

    55 40 Отговор
    А комунягите навремето ни биеха без причина на кого да се оплачим.

    Коментиран от #34

  • 13 Любомир Далчев

    46 35 Отговор
    „Какво увековечават тия монументи? Националното самочувствие и гордост? Първо да помислим за моралното право на защитата и едва тогава за тяхната художествена стойност, ако я имат.

    Още с идването си на власт комунистическите лидери побързаха да изявят своята голяма благодарност и още по-голяма сервилност и подмазване на узурпатора за подарената им власт и подкрепа. Варна стана Сталин и улиците по селищата (бяха) прекръщавани с имената на комунисти, българи и руснаци. Това бе на първо време и също недостатъчно. Започна изграждането на паметници по цялата страна, за да се изтъкне и възвеличи „любимата партия” и хората, които я ръководят. И не само българи, но и руснаци, които дори нямат нищо общо с нашия народ и история. Това беше най-важното и належащото за режима. Паметниците на Съветската армия и на съпротивата станаха задължителни за всяко селище. А същите тези лидери с настървение рушаха нашето минало и култура.“
  • 14 Елефтери

    49 32 Отговор
    Или е асфалтова екзема вследствие почерпка, или лечебен масаж. Червените кхмери от БСП имат нужда.
  • 15 Българин

    43 48 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Приятелю, омръзна ми с фалшивите ви антибългарски и проруски опорни точки. Първо, паметника на американските летц не е огромен 54 метров паметник като МОЧА а паметна плоча висока около 2 метра. Второ, не се намира в центъра на София а пред американското посолство на американска територия. Трето, издигнат е не от "признателните" българи както МОЧА а от американци в памет на загиналите американски пилоти. И четвърто България е обявила война на Великобритания и САЩ а не обратното както е направила Русия. По време на бомбардировките загиват около 250 англичани и американци, над 350 са пленени а около 190 самолета са свалени. Руснаците дават за "освобождението" на България 42 жертви. Всички са те в резултат на бойни действия а от препиване с метилов алкохол в Бургас

    Коментиран от #19

  • 16 Защо изтри 2-ри

    43 38 Отговор
    Комунист защитаващ съветски интереси/съветски паметник на окупационна армия/ е АНТИбългарин
  • 17 Вида

    41 35 Отговор
    Не веднъж съм коментирал тук, че комунистите пак ще си отидат от властта само с КАМЪНИ и то много скоро.
  • 18 Любомир Далчев

    35 32 Отговор
    „И сега редно ли е на нашата българска земя още

    да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта,

    на неправдите и униженията, на страха и подозрението.

    Никой народ няма да позволи и приеме такава гавра - да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд, какъвто искат да ни наложат комунистите.

    да махне тези противни строежи, специално направени, за да утвърдят властта на поробителя, да всяват страх и покорство, без да обръща внимание и държи сметка на крясъците на пребоядисаните комунисти. С непрестанните си саботажи и своето гнусно поведение и лъжи те и сега доказват категорично, че не са българи, нито български поданици.“

    Коментиран от #46

  • 19 Има и един,

    22 9 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Дето се утрепал с джип.
  • 20 почерпка

    22 23 Отговор
    Какво пият тези дето са го сторили?
  • 21 Перо

    29 25 Отговор
    А какво общо има лицемерната партия на червената буржоазия с 9-ти септември? Защо този елемент си вре носа,където не му е работа и няма нищо общо! Каквото повикало,това се обадило! Побойниците са комунисти,а не дебила от БСП! Само бой по измислената червена буржоазия!

    Коментиран от #27

  • 22 Сър Пичук

    43 30 Отговор
    БКП/БСП биха и убиваха 45 години, така, че няколко шамара и ритника обратно не са кой знае какво. Усетил е малко народната любов в аванс. Ако близките на пострадалите от управлението на комунягите започнат да си връщат тогава ще е страшно.
  • 23 По-добре български ултранационалисти

    34 31 Отговор
    отколкото руски падлоги ! Трябва да се има впредвид, че комуниста носи на бой, така че требе некое железо !
  • 24 Катъра на хана

    34 32 Отговор
    На хората им писна от разни подлоги и копейкаджии . И ето го резултата .
  • 25 Наблюдавал

    17 17 Отговор

    До коментар #9 от "Това са ГЕРБЕРАСТИТЕ от лефски запад":

    Не може да бъде! И те са от котилото на комунетата.
  • 26 Прозрял

    18 23 Отговор

    До коментар #10 от "А на краварските летци":

    Там ще ходите да поднасяте венци под строй комунета?

    Коментиран от #62

  • 27 Прозрял

    12 8 Отговор

    До коментар #21 от "Перо":

    Перко, крайно време е да се саморазреждате.
  • 28 Баууууу

    25 16 Отговор

    До коментар #5 от "Айде":

    Ако Русия загуби войната, тези ще започнат да се самоизбиват!!
  • 29 Мнение

    20 23 Отговор
    Това са наркомани.Дано ги хванат.Ако не ги хванат заради побой все в нещо друго ще се издънят.
  • 30 Валя

    24 19 Отговор
    А Нинова, кога ???
  • 31 Предложение

    27 25 Отговор
    Не е зле да им проверят IP-тата на тези където одобряват побоя.Може да са те.Не е нормално това да се радват как са били някой заради убеждения.Така не се прави и не е редно.Живеем в демокрация.

    Коментиран от #32, #33, #44

  • 32 Добре са направили

    23 17 Отговор

    До коментар #31 от "Предложение":

    Убеждението е едно а "охрана" на паметник ,друго.За охрана си има органи .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 хахахха

    19 22 Отговор

    До коментар #12 от "Цуки":

    Аз не помня, някой, някога да е посягал на някого, тогава! Били са ви (Ако въобще, не си писал за парички) защото сте заслужили! Сега като не ви бият "милиционерите", то други го правят непрестанно. Да не говорим, че Колкото и да "дрънкате" по разни сайтове, само вие си знаете, как дрънчат "стинките" в шепата, докато ги броите пред касата, за сметките!!!! Работя на 2 места и никога няма да се докосна, до унова време! Това, че се опитвате да манипулирате с доводи от сорта на: "Нямаше банани" е направо за смях. Като има банани сега, по два ли ги дъвчете? С кайсиите на едно?
  • 35 Лошо

    12 8 Отговор
    Нема.Наред е някой изрожденец.
  • 36 Защото са червени

    22 6 Отговор
    Това е народната любов. Всеки един от кандидат-крадците в НС трябва да я има предвид, за да не се излакоми да краде, лъже и да обслужва чужди интереси.
    ...

    Ако нападнат мен или мой близък, полицията няма да открие нищо. Но той е кандидат-депутат и е нападнат, заради това, затова ще се задействат.
    Хем е жалко, че са го били, хем жалко, че за такива като него има справедливост, а за някой друг, на негово място, няма.
  • 37 Наистина ли?

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ха ха":

    Хахах... Ще го напиша сбито и като за четвъртокласник!
    Ще намерим това: Cloudfire DNS server
    После ще пробваме по най лесния метод с "бисквитеното чудовище" амабтой- сървъра, който е публичен и безплатен, така или иначе ще обясни, че не е вярно и това не сме ние, а е ето този маскиран "люде" дето ползва публични сървъри ( и не правим нищо незаконно.)

    172.99.188.71

    Latitude: 21.7784768 (21° 46′ 42.52″ N)

    Longitude: 92.1936989 (92° 11′ 37.32″ E)
    (Координатите на сървара който използва VPN-a

    Така, това е координатите на тогавашният iP адрес!
    Там е другият сървър, който пък е окаяно продажен ако си изтеглиш приложение с което да надникнеш в Manifest-а на VPN-а, ще видиш, колко тракера са закачени!
    няма да публикувам точното ти местонахождение! Но поне бъди Pro! Заплати си. А и с VPN не става. Друго си е VPS, но там се иска познания ;)

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ком

    11 14 Отговор
    От БСП си мислеха, че като се гушнат с Кирчо и Христо насилието характерно за кафявата чума ще ги подмине. Пак забравиха за 9.06.1923г.
  • 40 Само питам

    18 11 Отговор
    Защо само в бившият соцлагер има проблеми с паметниците на руските окупатори? Задайте си въпроса защо в страните от Запада няма подобен проблем с паметниците на американската или английската армии. Защото просто няма подобни гигантски монументи в централната част на градовете, които да символизират тяхната доминация. Има паметници в гробищата, където са погребани техните загинали войници. Единствено руските монументи са тези, които са поставени за да покажат, кой господства над окупираните някога страни. Затова е естествен стремежа към тяхното премахване.
  • 41 БСП на Бунището

    19 14 Отговор
    Явно,ще се наложи да помолим Украинската армия,след като се разправят с руснаците,да дойдат да разчистят и България от русофилски партии и Комунистически руски паметници ,- те вече имат опит.....
  • 42 Буха ха

    17 12 Отговор
    Само малоумниците, независимо от цвят и партийна принадлежност си въобразяват че могат да решават проблемите с ритници
  • 43 Трябвало е да го

    14 10 Отговор
    Пречкат комунягара долен.
  • 44 За комуноидите

    15 10 Отговор

    До коментар #31 от "Предложение":

    Демокрация няма те са врагове на демокрацията.
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Наистина ли?":

    много по лесно е да ползваш тор бразузъра и няма що да плащаш ама ти от де да го знаеш това

    Коментиран от #58

  • 46 Калбо

    17 17 Отговор

    До коментар #18 от "Любомир Далчев":

    А сега не си ли роб на съединените щати и европейския съюз казват какво да правиш по-малко да се топлиш по-малко да си охлаждаш къщата да ни караш колата си да не се къпеш по-малко сапун да изразходваш по-малко да переш по-малко да ядеш с храната това ще стане принудително защото няма да имаме пари за нея
    Аз също не харесвам комунистите но паметниците на руските войни нямат нищо общо с това
    И още нещо да ти добавя малко момченце реално погледнато държавата беше по-солидна по време на социализма отколкото сега сега не може да поддържа 20 000 войника ако ни нападне някоя държава няма кой да ги спре а преди знаеш ли колко войника и имаш по време на социализма повече от 100 000 и добре въоръжена войска аз също като вас си мислех да изхвърлим социализма и си мислех най-накрая ще започнем да живеем като хората но се оказа точно обратната демокрацията е лъжливо понятие тя не съществува има само бизнес интереси
    Богатите държави приповядват фалшива демокрация преговорите за влизане в европейския съюз трябва според тях да си унищожиш икономиката за да може да бъдеш манипулирам по-лесно както стана с българия спри си атомните електроцентрали спри си този завод онзи завод други предприятия които им правят конкуренция за да не можеш ти да продаваш а те да продават на теб е сега ли разбра на кого си роб

    Коментиран от #68

  • 47 Голем смех

    16 11 Отговор
    Ще запомни великата дата 9 септември. По най-добрия начин.
  • 48 Комунето не се е сетило

    18 10 Отговор
    Да грабне чугунения шмайзер от паметника. Може и да е бил зареден.
  • 49 Живков

    17 4 Отговор
    абе момче по наше време никой никого не биеше , Само ги сплашвахме ,,,,,,,, в Белене
  • 50 ....

    14 4 Отговор
    Направо ме изумявате.Даже 89-та не е било така.
    От БСП не са комунисти.Комунизмът в България отдавна умря.Ни фашизма,ни комунизма са опция.
    А да се бият хора особено възрастни е против законите на България.Ние сме демократична страна и от години не се бият различно мислещите.
    Относно паметника...на Трети украински фронт е,в чийто състав е имало и украинци,и българи.Отдавна решиха да не го махат.Свикнахме вече и не пречи.
    Да подчертая,че не поддържам комунизма,но и фашизма.Те са еднакви.

    Коментиран от #51

  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 12 Отговор

    До коментар #50 от "....":

    1. Русофилската проказа е плъзнала навсякъде!
    2. ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.
    3. Този паметник, МОЧА, поражда ЗЛОБА в обществото и е най-добре да се махне. Същото се отнася и за другите монументи на РККА ( Рабоче-крестьянская Красная армия)
  • 52 Иван Радоев

    12 8 Отговор
    А защо комунизма не се преследва от закона, както нацизма, защо е този двоен стандарт
  • 53 БСП най крадливата партия

    11 7 Отговор
    45г робство, един ден всичко се връща.
  • 54 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    10 8 Отговор
    А Нинова кога.
  • 55 печкар от Биркенау

    4 4 Отговор
    скоро очакваме на СПА процедури всички леви.
  • 56 Нормално

    9 0 Отговор
    БГ политиката е чиста мафиотщина и всички го знаят ама найстина всички. ДРОГАН ПАРТИ
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 глас народен

    5 5 Отговор
    БРАВООО !!!!
  • 60 Два Арапа

    4 4 Отговор
    ДВА АРАПА-
    Вятър ечи,Балкан стене
    ,а корупция не спира:
    нощем обир,подкуп денем-
    комунист приватизира.
    Чуди му се,с кон додрапал
    сред разгара на сеира,
    кърсердарин Чер Арапин
    как Червен приватизира.
    Па признава му с въздишка:
    -Пред размаха ти не струвам.
    -Нямаш хватка болшевишка
    и фасон преименуван!
    Най-подир,натъпкал пазва
    ,комунистът се смилява:-
    Имам нужда от гавазин;
    бодигард те назначавам
  • 61 Име име

    3 6 Отговор
    Мн малко тоя "бой"
  • 62 Танос

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Прозрял":

    Ще ти поднесем да гроба камъни
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Партизан тренд

    10 2 Отговор
    Денацифицирам резко всякакви неонацистки едноклетъчни! Гарантирано добри резултати! Ще останат доволни!
    Всякакви кресливи фашунгелчета изживяващи се като хероинови арийци , ходещи на тумба от 5-10 човека, любители на мачове, алкохола , наркотиците, нападащи обикновени хора и с желания да рушат паметници , могат да бъдат безплатно излекувани. Офертата важи и за по- срамежливите им задноподатливи поддръжници, като някои от коментиралите по- горе
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Д,Тодоров

    4 2 Отговор
    Това е резултат от дългогодишната пропаганда по всички национални медий радио и телевизия че за всичко са виновни комунистите.
    Питайте Костов кой му даде този съвет.
    Всички имаме роднини бивши комунисти.
    Крайно е вече да се преустанови тази грозна пропаганда .
  • 67 Като глупаци...

    2 2 Отговор
    Пазете още паметниците на поробителите и расия. Пък младите хора които не са с промити мозаци като вас други и другарки Не бои а другия път и другите две неща ще ви сполетят. За разлика от вас младите хора нямат страхопочитание към расияя като вас........ Никой вече не желае да опщува с с ватенките само в бившия соц.., лагер още има болни и промити мозаци, вярващи в СССР и руската пропаганда за измислен фашизам в Украйна и други подобни миротворчески дейности в Сирия Авганистан Чечня и каде ли не......
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.