Last news in Fakti

23 Септември, 2022 15:50 1 475 5

Спецакция се провежда в Сливен

  • спецакция-
  • сливен-
  • акцизни стоки-
  • наркоразпространение

Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите

Спецакция се провежда в Сливен - 1
Снимка: МВР

Спецакция се провежда в Сливен, съобщиха от полицията.

Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”, служители на Районно управление-Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси в сливенския квартал „Надежда” и на територията на града.

Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

Операцията в квартал „Надежда” стартира в 9:00 часа тази сутрин. Проверени са шест обекта, от които магазини за хранителни стоки и дрехи, златарски магазини и заложни къщи.

Иззети са тетрадки и тефтери с имена, според собствениците на обектите за продажба на стоки на вересия. Образувано е едно досъдебно производство за нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право. Иззети са над 25 спортни артикули, носещи лога на световни марки.

ОДБХ са извършили проверка в обект, обособен като магазин за продажба на хранителни продукти. Иззети са над 100 пакетирани и непакетирани храни с изтекъл срок на годност.

Обектът е запечатан. Екип на НАП е установил нередности при проверка на документацията и косовия апарат на магазин за хранителни и други стоки. В хода на операцията от обект в града са иззети предмети, за които се предполага, че имат културно-историческа стойност. По случая има един задържан за 24 часа.

На входа и изхода на квартала са изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Полицейските служители проверяват за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества, и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

До момента са съставени 7 акта и 12 фиша.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Такава акция трябва всяка седмица

    10 1 Отговор
    по населените места, все пак заплати взимат тия служители
  • 2 В квартал Надежда, няма надежда

    14 0 Отговор
    Мизерия и няма нито един българин сред 20 000 гласоподаватели! Там живее и най-младата майка родила на територията на България!
  • 3 МВР Е ОПГ

    4 1 Отговор
    Българи не ви ли дойде до гуша 30 години милицйонерщина. Само и единствено посяга на обикновения човек.
  • 4 Иван

    1 0 Отговор
    Нека направят предизборния лобизъм законен, така ще се повиши избирателната активност.
    Избор направен с по-малко от половината избиратели не е легитимен, демокрацията не функционира, няма демокрация!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.