Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 16:10 1 843 2

Задържаха мъж, който имал договор с работниците, заплашвали да скочат в Перник

  • работници-
  • заплахи-
  • скок-
  • покрив-
  • перник

Вчера кметът Станислав Владимиров обяви, че институциите са поели ангажименти случаят да бъде разплетен докрай

Задържаха мъж, който имал договор с работниците, заплашвали да скочат в Перник - 1

Задържан за до 24 часа е 51-годишен мъж от Кърджали, който по първоначална информация е имал договор за трудова дейност с протестиращите вчера в Перник турски работници, съобщи Областната дирекция на МВР (ОДМВР). По случая е започнато досъдебно производство.

Около 10:50 ч. вчера на тел. 112 е подаден сигнал, че двама работници са се качили на последния етаж на новострояща се сграда в центъра на Перник и искат да им бъдат изплатени дължими трудови възнаграждения. След преговори на двамата недоволни с кмета на Перник Станислав Владимиров, служители от Института по психология на МВР и местни полицаи, строителните работници слязоха след повече от 8-часов престой на перваза на шестия етаж на жилищния блок.

Двамата бяха закарани за преглед в МБАЛ „Рахила Ангелова“ - Перник. По данни на медици здравословното им състояние е задоволително, уточнява ОДМВР.

Вчера кметът Станислав Владимиров обяви, че институциите са поели ангажименти случаят да бъде разплетен докрай.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 23456

    12 0 Отговор
    Всички фирми могат да се проверяват дали са изрядни платци към работниците си но не се прави може би нарочно или безотговорно.

    Коментиран от #2

  • 2 Пенчо

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "23456":

    Значи, само ако някой заплаши, че ще се самоубие пред очите на хората за това, че не му плащат заплатата, само тогава държавата ще се размърда. Колко стотици хиляди българи не са си получили заплатите или ги получават под масата с осигуровки на МРЗ, но това никой от държавата не го знае и никой не може да направи нищо. Трябва ли хората да се качат по балконите да скачат от отчаяние пред феодалите и робовладелците, та накрая някой да обърне внимание на всички извращения!