Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 15:35 1 653 7

Хванаха 20-годишна жена в Шумен, шофирала след употреба на 3 наркотика

  • задържана-
  • шофьорка-
  • дрогирана-
  • шумен

При претърсване в автомобила е намерен полиетиленов плик с бяло на бучки вещество, зелена кутийка със суха тревна маса и три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, по данни на жената – амфетамин

Хванаха 20-годишна жена в Шумен, шофирала след употреба на 3 наркотика - 1
Снимка: shutterstock

Двадесетгодишна шуменка е установена да шофира след употреба на кокаин, канабис и амфетамин, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Екип на пътна полиция спрял водач на лек автомобил "Ауди А5" с варненска регистрация на бул." Ришки проход" в Шумен тази нощ, около 2:50 часа. Зад волана била 20-годишната шуменка. С нея пътувал и 21-годишен местен жител. Жената била тествана за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на кокаин, канабис и метамфетамин проба. Тя отказала да даде кръвна проба за анализ.

При претърсване в автомобила е намерен полиетиленов плик с бяло на бучки вещество, зелена кутийка със суха тревна маса и три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, по данни на жената – амфетамин. В обитавано от нея жилище са намерени още три пликчета с бяло прахообразно вещество. Те са иззети и ще бъдат лабораторно изследвани.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, жената - за управление след употреба на наркотични вещества, а 21-годишният мъж - за държане на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че 22-годишна жена загина при катастрофа на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на булевард „Симеон Велики“ в Шумен.

Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен водачът на превозно средство, предизвикал катастрофата, довела до смъртта на една жена и телесна повреда на друга. Веднага след пътното произшествие гимназистът бе тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици отчете положителен резултат. При разглеждането на мярката за неотклонение от Шуменския окръжен съд пък бе представен химически анализ на взетите биологични проби, които не са показали наличие на забранени вещества.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбaза

    15 1 Отговор
    Цяла статия за някаква мацка, а за дрогирания полицай само казаха, че теста бил фалшив.
  • 2 ИНТЕРЕСНО ИНТЕРЕСНО🤔

    4 2 Отговор
    .....защо след 13.03.2020 ДО края на 2021година....нямаше такива фрапиращи случаи.....
  • 3 Иван

    6 1 Отговор
    Повреден уред за тестване отчете три наркотика на жена от Шумен

    Коментиран от #7

  • 4 Красимир

    6 0 Отговор
    Толкова друсана че чак ноктите и посинели
  • 5 Жалки милиционери!

    4 0 Отговор
    А защо МВР Е ОПГ не хване диларите на тези 3 вида наркотици? Аз знам отговора и мисля че повечето от вас сьщо
  • 6 Механик

    4 0 Отговор
    Е, дъщерите ни имат вече топки и се бръснат, за това пък имаме банани целогодишно и вече са по 4.60 килото. Месото е над 15 лв. , а тока... там не ми се мисли.
  • 7 бай тошо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    да и пликчета с бело и трева са фалшиви сигурно нали ?