Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 15:48 2 548 4

Удар на митниците: Иззеха недекларирана валута за над 1 млн. лв.

  • капитан андреево-
  • недекларирана валута

Общото количество на откритата валута е 174 950 евро, 312 500 британски и 390 шотландски паунда с левова равностойност 1 044 485 лева

Удар на митниците: Иззеха недекларирана валута за над 1 млн. лв. - 1

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 044 485 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната, съобщиха от Агенция "Митници".

На 7 ноември на "Капитан Андреево" пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която във фунията на въздуховода на хладилното ремаркето са открити пакети с пачки евро, британски и шотландски паунди с различен номинал.

Общото количество на откритата валута е 174 950 евро, 312 500 британски и 390 шотландски паунда с левова равностойност 1 044 485 лева. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата.

Водачът - на 36 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Кинти от трафика на бежанци! Ще изчезнат в чекмеджетата Резко.
  • 2 Теле

    5 2 Отговор
    И хоп в чекмеджето на 🎃
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    Повечето чужденци ги е страх да декларират,защото преди гоини ги убиваха,и заравяха някъде и изчезваха безследно в бг,от същите .....митничари.това са пари на няколко фамилии,които ги вкарват в турция.Ако не знаете по банков път банката краде ... на 1милион около 0,6% или 6000........което не е никак малко,а това е минимума!
  • 4 Цар Симеон

    5 1 Отговор
    Иззеха, в смисъл откраднаха ги от собственика? Както след 9 септември Лев Главинчев е изземал?