Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 07:15 5 657 24

Съд арестува и предава на Германия български младеж от кол център

  • съд-
  • българин-
  • екстрада;ия-
  • германия

Апелативният съд в Пловдив реши да разреши екстрадирането на 23-годишния Иван Тилев в Германия, където той е обвинен за участие във финансова измама от фирма, чиито собственици са изчезнали

Съд арестува и предава на Германия български младеж от кол център - 1

Съд реши да предаде на Германия пореден български младеж, който е работил в кол център за продажби от търговски платформи. Това става ясно от официално съобщение на Окръжен съд – Стара Загора, разпространено във вторник.

Магистратите допуснаха изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена на 12.07.2022 г. от Съдия-следовател от Районен съд – Бамберг, Федерална Република Германия, с която се иска предаване на българския гражданин Н. А. на немските съдебни власти. Искането е за провеждане на наказателно производство срещу него за участие в организирана престъпна група, компютърни престъпления и измама, осъществени по време, когато е работил като т. нар. агент продажби в кол център на търговски платформи.

Апелативният съд в Пловдив реши да разреши екстрадирането на 23-годишния Иван Тилев в Германия, където той е обвинен за участие във финансова измама от фирма, чиито собственици са изчезнали. Това стана въпреки протестите пред Съдебната палата на негови близки и приятели, и независимо от неговите твъ

В хода на съдебното производство били получени гаранции от немските съдебни власти, че в случай на окончателна присъда във ФРГ, преследваното лице Н. А. ще бъде върнато в България за изтърпяване на наказанието. Съдът прие тези гаранции за валидни и достатъчни, за да са изпълнени изискванията на закона за осигуряване на необходимата закрила на българския гражданин. Немските съдебни власти са изпратили и уведомление за назначен на исканото лице защитник от Районен съд – Бамберг, твърди българският съд.

Окръжен съд – Стара Загора постанови съдебния си акт въз основа на постъпилите по делото Европейска заповед за арест, допълнителната информация от съдебните органи на издаващата държава, гаранциите, декларирани от издаващата държава, както и от приобщените в хода на съдебното производство писмени доказателства.

Днес, 02.12.2019г., състав на Софийски апелативен съд е уважил протеста на прокурор от Окръжна прокуратура – София и постановил предаването на израелския гражданин Гал Барак на властите на Република Австрия, съобщава прокуратурата. Припомняме, че Софийски окръжен съд с решение отказа да изпълни Евро

Съдебният състав прие, че искането за предаване на българския гражданин Н. А. на немските власти, въз основа на разглежданата ЕЗА, е основателно. Окръжен съд – Стара Загора счете, че следва да се допусне изпълнение на същата, тъй като съдържа необходимата по закон информация. Налице са всички предпоставки, предвидени в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, за предаване на българския гражданин Н. А. на държава членка на Европейския съюз, твърдят магистратите.

Окръжен съд – Стара Загора взел мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на исканото лице до фактическото му предаване на издаващата държава – Федерална Република Германия.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 5-дневен срок.

Това е поредният младеж, който е на път да бъде предаден в Германия. Според неофициална информация вече поне петима са дадени по европейска заповед за арест, като практиката е у нас да не се образуват наказателни производства, независимо, че на практика дейността е изършвана в България. Прави впечатление и, че се появяват официални съобщения за предаване единствено само за младежи от най-ниските нива на въпросните фирми, а не и за началниците им, както и за собствениците на търговските дружества.

Версиите на предаваните е, че те не са бил наясно, че се извършва нещо нередно в нито един момент, както и че не са имали нито обратна връзка с клиентите, нито достъп до сметките и са работили на легални и регистрирани трудои договори като само са търсили клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еваларката

    83 1 Отговор
    Абе що не дадохте Брендо да си излежи присъдата в Италия, а ? А давате 20 годишни деца, от кол център.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Намерили

    50 0 Отговор
    лековерно момче и го направили управител , за да не носят 8357икаква отговорност за това , което са вършил !
  • 3 Истината е някде там

    37 1 Отговор
    За единия хляб разрешават да ги осъдят. Ако са искали са могли да променят съдбата. Възможно ли е да са натиснали съда отгоре за това решение?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Перо

    34 2 Отговор
    В тези кол центрове работи само селяния, която мисли тази работа за престижна дейност в чужда фирма, а всъщност са един вид “мулета” на други селски тарикати и тъмни балкански субекти! Това е пореден случай и акъл, пак не им идва!
  • 7 Родолюбец

    43 3 Отговор
    Държавата-мащеха безпроблемно си предава поданиците на който ги поиска от атлантическата общност, независимо дали е виновен или невинен. Обаче после ще го върнат в мизерните български затвори
  • 8 Грешка

    14 2 Отговор
    По добре да лежи в Германия и да стане човек
  • 9 И с прее...но бъдеще

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Еваларката":

    Тарикатите опънали парите и изчезнали,фанали тоя момчета да овършеят хармана.Много лошо им се пише.А да бачкаш в колеж центъра,иска се отлично владеене на езика.Къв тогава е проблема?Млад човек-Швейцария,Люксембург,Дойчланд и т.н.-все дестинации,ама тамън за един младеж на 23 години.А него ши го търсят да плаща чузди грехове дорде е жив.
  • 10 дядото

    22 1 Отговор
    чужда фирма,измами,собствениците изчезнали и млад българин предаден на кладата в чужда държава.боже,накъде водите българия и народа.млади хора,не работете за западни фирми и държави, за вас,а и за всички българи няма правна защита от чужд съдебен произвол

    Коментиран от #17

  • 11 Обективно

    21 0 Отговор
    Медии направете си труда да ни запознаете какви точно незаконни действив са извършили нашите сънародници в тези кол центрове. Явно е, ме държавата не й пука за нас, ама поне вие дайте някаква информация
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 .....

    3 16 Отговор
    И какво сега, да го съжаляваме ли? Така са го написали все едно предават младо момче на 23г., което е преписало на олимпиадата по математика. А всъщност става въпрос за 23г. мъж, който е участвал в престъпна група, като е търсел жертвите и ги е омайвал със сладки приказки за бързи печалби. Едно към едно с телефонните измамници тук в България.
  • 15 Шопо

    11 0 Отговор
    Полиция, следствие, прокуратура, съд всички са от един отбор.
    Прокурора изпълнява желанията на полицаи и следователи, а съдията изпълнява желанията на прокурора.
    МВР е ОПГ а прокуратърата им помага, поне съда да беше независим.........
  • 16 8857

    6 0 Отговор
    Статията е написана неграмотно, има останал параграф от друга статия (от 2019г.) и незавършен параграф и дума... Хора ли ги пишат тези статии или ни проверяват дали ще четем новините на AI?

    Коментиран от #21

  • 17 Що да не бачкат?

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "дядото":

    Пречи ли им?Но да гледат кво подписват като трудов договор.Малко и ти не си ги срещал млади хора на 23(или там някъде),а може и да не си.Тариката набутал балъка.Балъка изял дървото-улични изпълнения пред Корекомите,а и не само там.Мдааа,държавен монопол,обобществяване на хората към държавната собственост,втеляването им либсата на свободен пазар и разпределяне на отговорностите- и глей кво стаа.Ела да работиш и изяш тва дърво.Ко ши кайш,капитализъм,а?Само дето в оная "капиталистическата" държава полицията се отнася сурово с такива нередовни трудови договори и т.н.мошенгии.И на тва скоро,ако не и вече са му турили тапата.
  • 18 съдебни боклуци

    5 1 Отговор
    Преди няколко дни писаха за предаден на САЩ. Сега предаден на Германия. Какво става тука, държавата е решила да се отърве от гражданите си ли? Или и съдебната система минава на чуждо управление, както стана с политиката и икономиката? АЛОООООООООООООООООООООООООООООООО, на къде отиваме!!

    Коментиран от #20

  • 19 Да заминава!

    1 2 Отговор
    В германски затвор ще му бъде по уютно...
  • 20 ЕвроАтлантически ценности

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "съдебни боклуци":

    На къде ли, на към едене на хлебарки и червеи-натам..
  • 21 Отдавна

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "8857":

    Четем само новини от ai... A скоро ще проядем и червеи, гъсеници и какавиди.. След като ни вземат и паричния суверенитет, това ще бъде много лесно, колкото и човек да не иска, ще го принудят като му запорират Еврото в сметката на централно ниво и тогава чудната анти утопия вече ще е реалност.. Ммм вкусно, и кой не хапва ларви е червен и путинист...

    Коментиран от #23

  • 22 Жорко

    0 2 Отговор
    Немските затвори са като хотел 3 звезди, чисто телевизия,PS 5, отлична храна, отпуска
  • 23 Кирчо

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Отдавна":

    Лъвовете в зоопарка дали са съглсни с тази диета, дали ще изядат стопаните си?
    Бълкарите дали са съгласни с тази диета, как ще гласуват на един референдум за ЕС и НАТО?
  • 24 логик

    1 0 Отговор
    Соломончо бойко и сие предадоха цялата държава на американците та какво остава за едно момче