Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 21:44 1 627 4

Акция на полицията в Пловдивско

  • полиция-
  • патрулка

По линия на пътната безопасност са съставени 63 акта

Близо 100 души отнесоха глоби при спецакция на пловдивската полиция в села на територията на Община Марица.

Спецакцията е в рамките на превантивните мерки за противодействие на битовата престъпност и обезпечаване на пътната безопасност в малките населени места.

Проведена е от служители на РУ-Труд, пловдивските сектори „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление. Включени са и представители на НАП, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.

На територията на селата Скутаре, Рогош, Маноле, Трилистник, Костиево и Калековец смесените екипи общо са проверили 282 души и 198 МПС. Посетили са 24 търговски обекта, 5 питейни заведения, 2 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги.

Регистрирани са 6 престъпления, свързани с незаконно придобити дърва за огрев, за които е взето съответното административно отношение от инспекторите на РДГ. Актове и констативни протоколи са съставени и за установени 8 нередности от представителите на НАП и ОДБХ.

По линия на пътната безопасност са съставени 63 акта и глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Засечени са и 24 автомобила, преминали със скорост над допустимата в населените места, като в Рогош шофьор се е движил с 47 километра над ограничението от 50 км/ч. В същото село е санкциониран и пешеходец, пресякъл неправилно пътното платно.

В хода на полицейската операция са връчени 6 предупредителни протокола по ЗМВР.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    12 0 Отговор
    Започва прочутият предизборен рекет!
  • 2 Локо-Сф

    12 0 Отговор
    Избихте рибата направо!От тази нощ направо съм сигурен,че няма да има повече нарушители!А беше ли доходна?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шопо

    3 0 Отговор
    Най-голямата организирана престъпна група е МВР.
    Всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    На КАТ също.