Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 21:35 1 214 0

Белезници за българин, търсен с европейска заповед за каналджийство в Унгария

  • арест-
  • българин-
  • унгария-
  • каналджийство-
  • европейска заповед

Околийският съд в унгарския град Сегед иска Ангелов на подсъдимата скамейка заради трафик на 13 афганистански граждани през сръбско-унгарската граница през октомври 2021 година. Ако бъде признат за виновен, го грози наказание от една до пет години затвор

Белезници за българин, търсен с европейска заповед за каналджийство в Унгария - 1
Снимка: БГНЕС

Състав на Окръжния съд в Хасково задържа за постоянно в ареста жител на свиленградското село Левка, издирван с Европейска заповед за арест за каналджийство в Унгария. Илиян Ангелов (26 г.) е бил задържан в дома си на шести февруари. Това съобщиха от обвинението, информират от БТА.

Околийският съд в унгарския град Сегед иска Ангелов на подсъдимата скамейка заради трафик на 13 афганистански граждани през сръбско-унгарската граница през октомври 2021 година. Ако бъде признат за виновен, го грози наказание от една до пет години затвор.

За решението съдът се мотивира, че има предпоставки лицето да се укрие, тъй като престъплението е било извършено на територията на Унгария. От извършената справка за съдимост е станало известно, че Ангелов е осъждан на територията на България за същото престъпление и въпреки настъпилата реабилитация, е налице завишена опасност на дееца.

Така постоянният арест е адекватната гаранция за явяването пред съда в основното производство по екстрадицията му. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА