2 Септември, 2013 13:55 1 725 0

Задържаха телефонен измамник

  • задържаха-
  • телефонен-
  • измамник

Жена

Въпреки многобройните предупреждения от страна на МВР за "изгорели" чрез телефонни измами, случаите на излъгани и ощетени граждани не секва. Обикновено схемите са едни същи - рекетира се най-често за болест или изпаднал в беда роднина. Не минава и ден, в който в криминалните хроники на отделните региони да не е регистриран поне един сигнал.

В Седмо РУП е задържан криминално проявен мъж за телефонна измама. 67-годишна жена подала сигнал, че на домашния й телефон се обадил непознат, който се представил за лекар от столична болница. Той  съобщил, че внукът й е болен от „свинки грип” и спешно се нуждае от ваксина, за която са необходими 5 000 лева. Псевдо докторът обяснил,че ще изпрати човек на адреса й, за да получи исканата сума. Веднага след сигнала започнали оперативно- издирвателните действия, в хода на които столичните криминалисти установили извършителя -  С.Я./32г./ от Русе. Мъжът е криминално проявен и регистриран за множество кражби,  измами, обсебване, осъждан няколкократно за кражби и измами. След доклад на материалите по случая му е повдигнато обвинение по чл.209 от Наказателния кодекс и наложена мярка за неотклонение  „подписка”.

Щети за 4 000 лева са нанесени при поредната телефонна измама в Разград. Потърпевшата 53-годишна жена получила обаждането на 1 септември. В него се твърдяло, че дъщеря й е катастрофирала в Германия и за лечението е нужна голяма сума пари. С.Х. събрала 200 евро и златни накити – четири гривни и ланец с общо тегло 65 грама в зелена чанта и ги предала на 51-годишна жена, работеща като таксиметров шофьор. Посредничката пък оставила чантата с парите и накитите до информационната табела за манастира „Св.Петър и Павел” близо до село Арбанаси. Води се  досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА