Last news in Fakti

23 Март, 2023 06:33 1 398 12

Съдът гледа мярката на обвинения за катастрофата на Околовръстното в София

  • димитър любенов-
  • катастрофа-
  • съд-
  • околовръстно-
  • софия-
  • загинал-
  • французин-
  • мярка

Преди седмица той поиска да бъде пуснат под домашен арест

Съдът гледа мярката на обвинения за катастрофата на Околовръстното в София - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд заседава по мярката на Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстното шосе на София на 25 август 2022 г., при която загина френски гражданин, предаде NOVA.

Защитата му е обжалвала решението на Градския съд от миналата седмица. Тогава Любенов призна, че е допуснал грешка, но отрече да е убиец и помоли да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за възрастната си майка. Според магистратите обаче деянието е умишлено и има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като многократно е санкциониран за нарушаване на правилата за движение.

Затова на 17 март съдът остави Димитър Любенов зад решетките. В хода на разследването беше установено още, че той е управлявал автомобила си с превишена скорост, след употреба на алкохол и наркотици. А двама полицаи получиха обвинения, че са го ескортирали преди катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барух Голдщайн

    19 0 Отговор
    Поредният "полицейски осведомител под прикритие", убил хора под закрилата на полицаи..... Скандална държава!!! Това на фона на уверенията на адвокат Демерджиев, че в МВР всичко цъфти!!!
  • 2 Един съд...

    17 1 Отговор
    Тоя още ли не е осъден?
    А убиеца на Милен Цветков пуснаха ли го вече поради липса на доказателства или е условно?

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Този е милиционерска разработка

    12 0 Отговор
    И като такъв е непоклатим подобно на семержиев...за пред стадото ше има малко цирк да си мисли че има закони държава и съд иначе ше го пратят на боровец пампорово слънчака и приказните острови да се съвземе от нанесения му стрес и вреда😂😂😂😂
  • 4 Бай Иван

    8 1 Отговор
    За такива като тоя изрод само затвор и нищо друго.
    Такива като тоя трудно се "поправят".
    Разбира се, аз лично не вярвам да лежи нито ден в затвора при тая гешефтура корумпирана.
  • 5 Убиецът на Милен Цветков

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Един съд...":

    Не бе, ама аз го карам на "успокояващи чайчета и пастички за зъбки" вкъщи като домашен арест. После адвокатите ще уредят примерно 10 години присъда, която вече ще съм излежал в нас. Тая мутра в случая нямаше късмет да думне чужденци

    Коментиран от #11

  • 6 Симеон Хасан Банкянски

    8 0 Отговор
    Кефи ме полицая на снимката, на заден план - около 150 килограма тулуп с дебел златен ланец около врато!
  • 7 Семерджиев

    5 0 Отговор
    На тоя му трябва моя адвокат да го оправи .
    Адвокат на дявола
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Един съд...":

    След 20 години българия и българи няма да има:)

    Коментиран от #12

  • 10 Калитко

    4 0 Отговор
    За ескорта от МВР нещо да кажете.Там съд,дело,затвор нещо а?
  • 11 четящ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Убиецът на Милен Цветков":

    Не си оригинален. Друсаното момче което блъсна колата на чистия като планински извор милен цветков вече го осъдиха на 8 години. Кой ще ти даде 10г и то с подкупи и то с станал известен по медиите случаи...!? тва да не е като да отидеш да застреляш някой и да вземеш от 15 до 20г. Тук говорим за катастрога. Даже той е взел цели 8 години именно както споменах - защото е друсал, пил, карал с превишена скорост и защото имаше яко медийно пищене от чистите ни като момина сълза и независими медии..! Той вече излежа в ареста 3 години които се равняват на 4,5-5 години в затвора. Може вече да поиска предсрочно освобождаване, ако не на първия път, на втория няма как да не му одобрят предсрочното. Скоро е на свобода. А ти още не знаеш, че е осъден както и другите в коментарите, хахаха
    Щял да вземе 10 години защото си платил, хахахаха. Ти май си живееш в собствен свят!
  • 12 мечтай си

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Е нали нямаше да я има първо до 2000г., после до 2020г. , сега се опитват ама вече не смеят да пищят - че до 2030г.
    А ти сега до 2043г. нямало да има. Нещо много ви се забави плана на сатанистите. То не само БГ а целия свят скоро няма да го има. Тоест България и българите оцеляхме до края на света! Яд ви е сатанистите а!? Плана беше още аработе 9 век да ни затрият, даже преди това. После гърците 200 години. След това турците 500г. Сега пък след 20 години. Ще ти кажа едно да знаеш от мен - след 20 години нито един сатанист няма да е жив, защото Господ ще ги е измел всичките, земята ще е една горяща топка, вряща вода. Не ни мисли българите!