Last news in Fakti

27 Април, 2023 16:22 2 068 1

Нови подробности за трагедията край Локорско: Мигрантите в камиона са имали телефон в тайника

  • локорско-
  • мигранти-
  • камион - ковчег-
  • телефон-
  • тайник

От прокуратурата съобщиха, че данните за телефона в тайника били събрани при последните разпити на оцелелите чужденци

Нови подробности за трагедията край Локорско: Мигрантите в камиона са имали телефон в тайника - 1
Снимка: ПРБ

Афганистанските мигранти в камиона край Локорско са имали телефон в тайника. Чрез него са информирали човек, че в превозното средство умират хора. Очаква се чрез справки да бъде установено с кого точно са комуникирали. Това стана ясно днес в съдебната зала по време на гледането на мярката за неотклонение на един от шестимата обвиняеми за смъртта на 18 мигранти, информират от БНТ.
От прокуратурата съобщиха, че данните за телефона в тайника били събрани при последните разпити на оцелелите чужденци. Съдът остави в ареста Валентин Христов. Бившият граничен полицай е един от общо шестимата обвиняеми. Той се изправи пред съда с искане за по-лека мярка.
Според защитата на Христов, той няма отношение към смъртта на мигрантите, няма опасност да се укрие или да извърши престъпление, като изтъкна, че той е направил всичко необходимо, за да бъде върнат от Гърция на територията на България
Адвокат Ина Лулчева заяви, че няма опасност той да въздейства върху свидетели. Според прокуратурата обаче, има такава опасност, тъй като продължава работата по установяване на допълнителни свидетели, а освобождаването на обвиняемия може да повлияе негативно на хода на разследването.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    Едрите Акули Каналджии никой не ги Пипа Плащат си