2 Октомври, 2013 16:58 2 934 1

9 години затвор за брутален насилник

  • 9 години-
  • затвор-
  • брутален-
  • насилник

Анастас Тонев отвлякъл и изнасилил две жени

Девет години затвор при първоначален строг режим е най-тежкото от серията наказания, които Варненският окръжен съд наложи на Анастас Тонев от с.Кичево, Варненско за отвличането, блудството и изнасилването на две жени, едната от които непълнолетна.

Първата съдебна инстанция призна вината на 40 годишния подсъдим за серия от 7 престъпни деяния - отвличане, блудство, изнасилване, за незаконно притежание на газов пистолет и за грабеж, извършени над две жени, едната от които на 16 години, през пролетта и лятото на миналата година. Деянията са извършени на територията на две области - Търговище и Варна. За всяко едно от престъпленията Тонев получи различно по размер наказание, а съдът му присъди да изтърпи най-тежкото от тях - 9 години затвор за отвличането на 16 годишно момиче от с.Камбурово, област Търговище.

Социалната мрежа "Фейсбук" запознала момичето с Анастас през 2011 година. Епистоларната връзка прераснала в нещо повече, след като двамата се срещнали във Варна. Момичето, което в този момент било под грижите на баба си се преместило да живее при Анастас в с.Кичево, но тъй като била непълнолетна се криела от родителите и от полицията, която започнала да я издирва. Близо 9 месеца по-късно органите на реда я открили в с.Орешак, Варненско, където девойката гостувала и я предали отново на грижите на възрастните й роднини в с.Царевци. Социалната мрежа продължила да бъде връзка между двамата, но отношенията им се влошили, след като момичето разбрало, че Анастас е направил видео на интимните им срещи. Подсъдимият разбрал, че девойката вече не желае да поддържа контакти с него и започнал да я заплашва с публикуване на интимния клип в Интернет. Продължил със SMS закани за издевателства над нея и за живота на близките й.

На 29 април миналата година против волята на момичето Анастас я отвлякъл от улица в с.Царевци и я отвел в дома си край Варна. Именно там започнал издевателствата над нея - насилие под дулото на пистолет, нечовешки блудства, бой, заплахи. Анастас отвел жертвата си в гората край с.Кичево и продължил няколко дни издевателствата над нея. Едва на 2 май момичето успяло да избяга от насилника си и с помощ от овчаря на селото стигнала до полицията. Знаейки, че е издирван, Анастас се укривал в гората, като нощувал в изкопана землянка край Каменар. Имал дори колело, с което се придвижвал от едно до друго свое горско укритие.

На 19 юни същата година подсъдимият нападнал втората си жертва - жена, която пътувала с мъжа си към Балчик и спряла да се облекчи в гората след с.Климентово. Заплашил жертвата с пистолет, завлякъл я към местността "Старите лозя" и отново с брутално насилие блудствал, насилвал и душил безпомощната жена. Тя разпознала издирвания мъж и направила всичко възможно, за да не го предизвика. След насилието, Тонев ограбил жената и я отвел на същото място, от което я отвлякъл. Пострадалата и мъжът й подали веднага сигнал в полицията и свидетелствали за престъплението. Насилникът бил задържан от органите на реда близо месец по-късно.  Както на досъдебното производство, така и в хода на следствени действия, които започнаха в края на август тази година във ВОС бяха назначени множество експертизи (СМЕ, ДНК експ. и други), които установиха по безспорен начин травматичните увреждания по двете жени и авторството на престъпленията. Подсъдимият не призна вината си .

Днес ВОС потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо Анастас, който е в ареста от юли миналата година. 3 347 лв са разноските по делото, които той ще дължи на държавата. Присъдата на ВОС подлежи на протест или жалба в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    В друга държава, само за едно от тези престъпления щяха да му дадат повече.