Last news in Fakti

22 Юни, 2023 10:51 756 3

Валентин Радев: 40-50% е пропускваемостта на мигранти

  • валентин радев-
  • мигранти-
  • граница

Според него из държавата се движат мигранти - 70% от тях сирийци

Валентин Радев: 40-50% е пропускваемостта на мигранти - 1

40-50% е пропускваемостта на мигранти. Най-големият натиск беше 2015 г. - 30 000 души. В момента броят достигна 18 000 души. Няма особен натиск на границата, но работата на граничарите, липсата на оборудване, недоверието, оказват влияние. Това каза бившият вътрешен министър Валентин Радев за "Твоят ден".

Според него из държавата се движат мигранти. "70% сирийци, 10-15% афганистанци, мароканци и иранци. Граничните служители трябва да се мотивират, не може да се сменят ръководители. Спря се увеличението на заплати. Щатът трябва да се увеличи, 6500 полицаи не стигат. Били са 9000 души. Техниката не работи. Близо 22 млн. ни дават от ЕС, през 2020 г. дадоха 700 млн. на Гърция, така че трябва да поискаме още. Армията помогна за опазването на границата, но няма място там. В краен случай трябва да помага жандармерия", заяви той.

По думите му е хубаво, че има редовно правителство. "Ръководството на Гранична полиция беше изпълнено с грешно назначени хора, добре е, че се смени. Смениха се и надолу по йерархията командири, рокади, които нарушиха доверието. Сменени са лицата, които контактуват с турската страна за граничния контрол, освен това комуникацията е грешна", смята Радев.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сутринта

    1 1 Отговор
    Пак един камион с 30-40 емигранта бяха ги сгащили на мегистрала Тракия. Чудя се защо ги хващат, а не ги пропускат към Меркелица, къде ги покани. Ще дойде ден ще ги съберат и ще ги стоварят всичките при минали през България, тук. Тогава вече ще е края на отечеството ни! ЗАЩО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НЕ ПРАВЯТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА?! МРЪСНИ ПРОДАЖНИЦИ ОБСЛУЖВАЩИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ И ПОГРЕБВАЩИ ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО ПРЕДЦИТЕ НИ СА ПРОЛИВАЛИ КРЪВ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО И!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 007

    1 0 Отговор
    Първо трябва дя се използва пълноценно ресурса на МВР и ако трябва да се търси армията за помощ. Ако отидете в едно РУ ще видите множество полицаи взели някакви папки и кръжат из коридорите и стаите което е един голям неизползван ресурс.Да не говорим за регионалните дирекции в страната пълно с инспектори и старши инспектори ,но тях не ги използват за охрана на границата ,но те за богопомазани.Голям неизползван ресурс е състава нажандармерията който се използва също крайно неефективно.