Last news in Fakti

29 Юни, 2023 11:56 3 555 3

Измама за близо 400 000 лв. разкриха в Софийско

  • измама-
  • долни богров

След разследване под надзора на прокуратурата е установен извършителят

Измама за близо 400 000 лв. разкриха в Софийско - 1

Столични криминалисти разкриха измама за близо 400 000 лв. в Софийско, съобщиха от МВР.

След разследване под надзора на прокуратурата е установен извършителят. Оперативните действия стартирали, след като потърпевшият - млад мъж от Ловеч, потърсил помощ в полицията.

През 2019 г. с него се свързал познат от село Долни Богров, който го убедил, че срещу определена сума двамата могат да започнат и да развиват успешен бизнес, но за целта на името на потърпевшия трябвало да се регистрират няколко фирми.

Стигнало се и до подписване на договори за банков заем - овърдрафт земеделски производители срещу залог на европейски субсидии. По данни на жертвата той не е поставял подпис под тези документи и разбрал за измамата едва когато банковата институция започнала да го търси за възстановяване на дължимите суми по кредитите.

Kриминалистите са влезли в следите на извършителя на престъплението. След доклад на събраните материали в прокуратурата задържаният е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    22 0 Отговор
    И аз знам за една измама с едни чували с пари, ама май прокуратурата няма интерес
  • 2 345

    10 1 Отговор
    затова стани политик и всичко ще е законно
  • 3 Мани бе

    8 0 Отговор
    Те откраднаха стотици милярди ама са хванали сьс половин милион некой. БГ е пародия а дьното не си го даваме