Last news in Fakti

25 Юли, 2023 10:56 1 813 11

Как да защитим дома си от кражби, докато сме на почивка

  • крадци-
  • кражби-
  • дом-
  • почивка

Крадците предварително оглеждат, могат дори да позвънят на входната врата, за да видят дали някой ще им отвори, звънят на съседите, за да са сигурни, че няма да ги притесняват

Как да защитим дома си от кражби, докато сме на почивка - 1
Снимка: shutterstock

В разгара на лятото - как да предпазим дома си и себе си от кражби, докато сме на почивка.

"Няма ръст на домовите кражби. За първите 6 месеца на тази година има регистрирани 1803 домови кражби на територията на цялата страна. За сравнение за същия период на миналата година са 2501", заяви пред БНТ инсп. Росен Белишки, "Криминална полиция", ГДНП

По думите му крадците действат по традиционните схеми - търсят жилища, които не са обезопасени, търсят информация за жилища, в които се съхраняват по-големи парични суми и ценности.

"Крадците предварително оглеждат, могат дори да позвънят на входната врата, за да видят дали някой ще им отвори, звънят на съседите, за да са сигурни, че няма да ги притесняват. През летните месеци отворените врати и прозорци са голям проблем, защото могат лесно да проникнат през тях. Дограмата също се преодолява лесно, ако не е защитена.

Трябва добре да обезопасим дома си - метална врата и сериозни заключващи механизми, райбери за дограма, информационната сигурност също е важна", каза още инсп. Росен Белишки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    26 2 Отговор
    През Социализъма си оставяхме ключовете под изтривалката като излизахме някъде, а децата играеха навън до 11.

    Коментиран от #6, #8, #11

  • 2 Кокошката🐔🐔🐔

    17 0 Отговор
    И какво като влязат апашите, ще ни вземат съдраните гащи 😼😼😼

    Коментиран от #3

  • 3 честен ционист

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кокошката🐔🐔🐔":

    Биха отвъртели крановете на водата най-малко. Така ги учеха децата с първия фим, който пуснаха по телевизора след промените - "Сам вкъщи"
  • 4 Злогош

    10 0 Отговор
    Изпитана рецепта - закарам на вратата "Внимание зло куче" и оставям тъщата да живее унас докато сме на почивка !
  • 5 Ти си

    11 0 Отговор
    ... "Трябва добре да обезопасим дома си - метална врата и сериозни заключващи механизми, райбери за дограма, информационната сигурност също е важна", каза още инсп. Росен Белишки....
    Решетки , камери , кучета , частна охрана , мини и самострелни устройства - това дом ли е или пандиз ..,..

    Коментиран от #9

  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Вярно е господине

    Коментиран от #7

  • 7 Седящия бик

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Всяка тенджера си има похлупак!
  • 8 Вярно

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ама то нямаше и какво да ти вземат. Ако с много зор си се уредил с цветен телевизор, трябваше хамали да го изнасят. Е, на баща ми му бяха откраднали колелото пред магазина и кварталният му казал ако го познае, да си го вземе. След 2 седмици си го намери и се оказа, че го е.откраднал някакъв пияндурник, дето не можел да го кара, ама поне да се крепял на него като се прибира от кръчмата.????????
  • 9 Метална врата, устройства.....

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ти си":

    Дрън дрън. Спецовете за секунди отключват и заключват вратите. Сниман от входна камера, "познат на полицията", ама нямало доказателства, че точно той е влязъл в обрания апартамент и е взел парите. "Ти сигурен ли си, че не си пропилял парите и сега мотаеш жена си.? И с парите да го хванели, не можели да докажат, ако не са били описани. Е така ни пускат по пързалката
  • 10 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Адвокатите в Партийното събрание , наречено още "парламент", си знаят работата! Такива закони ще изковат, че един техен колега извън добре охраняваната сграда да не остане без работа !! Дреме им за ПРАВОТО. Темида е със завързани очи не за друго, а да не им гледа срама и позора !!
  • 11 Ку куу

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Бегай да се скриеш някъде! На мен през СоциализЪма, ми откраднаха колелото от етажа. Смешнек си ти