Last news in Fakti

3 Август, 2023 08:21 2 050 21

Пак случай на домашно насилие: Бременна жена е удряна в корема

  • домашно насилие-
  • бременна-
  • удари

Само за два дни, след протестите в подкрепа на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три жени, подложени на домашно насилие

Пак случай на домашно насилие: Бременна жена е удряна в корема - 1
Снимка: shutterstock

Жена в напреднала бременност е потърсила закрила от институциите в Бургас.

Тя е подала молба за защита срещу насилника си, който ѝ нанасял удари в областта на корема.

„За последните два дни имаме четири случая на домашно насилие. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя вече е с подадена молба за защита по Закона за защита от домашно насилие. Очакват се мерки – ограничителни, спрямо насилника. Жената е в напреднала бременност. Знаем, че тя е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени някакви проблеми. Тя е добре”, посочи Искра Делчева, директор на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас, предава Нова.

Само за два дни, след протестите в подкрепа на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три жени, подложени на домашно насилие. Четвърта е подала сигнал за побой в малките часове в сряда.

48-годишна жена и баща ѝ били пребити от съпруга ѝ в присъствието на 16-годишната им дъщеря. Насилникът е задържан за 72 часа. Обвинението, което му е повдигнато е за нанасяне на лека телесна повреда на повече от едно лице в условията на домашно насилие. Ще му бъде поискана мярка „задържане под стража”.

„Колегите, отзовали се на сигнала, установили, че пострадалите са били с видими следи от наранявания в областта на главата. Те са заявили, че са били безпричинно бити от нападателя, който е криминално проявен. Тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1.74 промила”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” инспектор Антоанета Тодорова от МВР- Бургас.

„През последните два месеца случаите на домашно насилие са се увеличили драстично. Почти всеки ден имаме поне по няколко жени, които търсят помощ и закрила. Насилието е и физическо, и вербално, но напоследък физическото насилие преобладава. Най-честите мотиви за насилието са ревност, употребата на алкохол и наркотици, както и стереотипно мислене от страна на партньорите”, подчерта Женя Петрова, директор на "Център за превенция на насилието и престъпността".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    41 8 Отговор
    Всеки ден, ще се изнасят такива "случай" обвити в мъгла, ама, кой, какво, защо не е ясно, но докато бъде приета Истанбулската конвенция! Машината е задействана!

    Коментиран от #20

  • 2 Госあ

    23 1 Отговор
    Докато насилниците имат права, нищо няма да се промени. Като ги спукат от бой в районното при първия случай, до втори рядко ще се стига, защото тия мишки са много страхливи.
  • 3 Тома

    30 1 Отговор
    Едно време такива биячи ги пращаха да работят в тухларниците и на много от тях им идваше акъла защото разбират какъв тежък труд е там.А сега е демокрация
  • 4 Ганьо

    28 6 Отговор
    Плодовете на демокрацията узряват....
  • 5 Редник

    28 6 Отговор
    Няколко случая за седмица. В Щатите ежедневно са хиляди, ама си трайкате за тях.
  • 6 Статия тук от 1 юни:

    31 6 Отговор
    "Жена намушка с нож мъж в София". За домашно насилие - ни дума, ни вопъл, ни стон... Логично следва въпросът: жертвата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли трябва да е жена, за да се квалифицира "случката" като "домашно насилие"?
    ПП. Коя "конвенция" е посветена на защитата на потърпевшите - мъже? Арменскопопската?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Извра6енец за НС

    8 8 Отговор
    Така ще е докато приемете с отворени бUзки к0нвенцийката. След това тишина и е-ние... хи хи хи ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бозаджията

    3 4 Отговор
    Който не е чел Инстанбулската конвенция му липсва въображение за наближаващата 2030-та където във затворите няма да има политици а протестиращи и не бандити а жертви дори психично болните ще са свободни а не-набодените ще бъдат третирани като психясали престъпници.
  • 11 Авторите от факти,

    22 9 Отговор
    Които ни облъчваха с материали за “лошата” Русия, сега ни засипват с новини за домашно насилие! Имам чувството, че от два дена, всички мъже в България са метнали да си бият жените. Яко смърди на пропаганда за приемане на истанбулската конвенция! А господарите, задаващи тона, все едни и същи!
  • 12 гого

    3 9 Отговор
    Глупости, жената е абсолютно независима и може да третира мъжа си както си иска и това междудругото е много популярно, жените общуват помежду си как да тормозят мъжете си без да се стига до улицата. Даже са способни на всякакви циркове само и само да стане на нейната без значене. Не казвам че няма такива мъже но жените са сила в психоатаките
  • 13 Анализатор

    7 17 Отговор
    Убеждавам се, че в този сайт е пълно с изроди от ПП Израждане.
    С изключение на коментари 2 и 3, всички останали са изрожденци.
    Възниква въпросът:"За какво се бориха нашите Възрожденци?
    За тези изрожденци ли...?

    Коментиран от #14

  • 14 А ти си

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Анализатор":

    АналЛизатор.
  • 15 Възпитател

    3 1 Отговор
    Имам предложение: Тия, биещите жени, да бъдат изпращани като спаринг-партньори при тренировките на служителите на СОБТ, АМВР и тактическите групи на СДВР и ОДМВР, с бонус-оказване на навременна медицинска помощ. Ще го запомнят много по-добре отколкото ако бъдат съдени и т.н.
  • 16 Aлфа Bълкът

    8 2 Отговор
    Дайте им лицето на такива хора. Защо българите трябва пак да плащаме сметката на циганите?
  • 17 Никой

    0 7 Отговор
    Битие 2 : 22 - 24 " И Господ Бог създаде жената от реброто ,което взе от човека и я приведе при човека. А човека каза : Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми : Тя ще се нарече Жена , защото от мъжа бе взета ". Може би тук се крие разковничето за домашното насилие при християните .

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Никакъв

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Никой":

    Тези турчеещи се индо"българи" дали са християни?
  • 19 Банана Републик

    0 1 Отговор
    Пияни от сутрин до вечер Ганчаци !
  • 20 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    Много случаи се публикуват, а май нито един не е от малцинствата. Защо не се поразровят там, ще направят репортажи за цяло столетие? Или, може би в гетата няма домашно насилие?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.