Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 19:40 1 618 3

Извършителят и подбудителят на палеж в подземен паркинг във Враца остават в ареста

  • враца-
  • арест-
  • съд-
  • паркинг-
  • пожар

Решението е на Окръжния съд в областния град

Извършителят и подбудителят на палеж в подземен паркинг във Враца остават в ареста - 1
Снимка: БНР

Окръжен съд - Враца днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н. Н. и К. М, съобщиха от институцията. Срещу двамата е повдигнато обвинение за това, че на 8 октомври т. г., в подземен паркинг във Враца, Н. Н., подбуден от К. М., е запалил имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху друго имущество.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът е приел, че и за двамата е налице обосновано предположение за съпричастността им към деянието, в което са обвинени. За извършителя съществуват също и двете алтернативни опасности – да се укрие и да извърши престъпление. За подбудителя К. М. не съществува опасността да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Определението може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – София.

Палежът беше разкрит само за няколко дни от служителите на Областната дирекция на МВР-Враца. В петък окръжният прокурор, директорът на Областната дирекция и началникът на Районното управление във Враца обявиха, че извършителят и подбудителят са задържани, а третият участник в деянието, който е помагал при подпалването, е установен. В резултат на огъня са увредени девет автомобила, един мотоциклет и инфраструктура на сградата, в която се намира подземния паркинг.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Това е ЖесТокост.Поклон
  • 2 това е атентат

    3 1 Отговор
    20 задължително, повече да, по малко не
  • 3 Еееее

    0 0 Отговор
    Че нямало ли е кой да затвори отвън вратата на тоя паркинг.