Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 20:34 3 679 10

Маскирани пишман апаши от Разградско отвлекли не когото трябва и то заради мухлясали пари

  • маскирани апаши-
  • разград-
  • грешна жертва-
  • мухлясали пари

„Оказало се, че мъжът е отвлечен и пребит по погрешка, заради близо 3000 лв., които  негов съселянин намерил. Парите били мухлясали и почти негодни за използване. Той е направил постъпки в банка в Разград да бъдат подменени. По някакъв начин похитителите успяват да се доберат до бордерото за подмяна на парите и решават да ги откраднат“, обясни окръжният прокурор

Маскирани пишман апаши от Разградско  отвлекли не когото трябва и то заради мухлясали пари - 1
Снимка: БГНЕС

Задържаните за отвличане с цел грабеж мъже от Разградско отвлекли грешния човек, съобщиха на брифинг в Окръжната прокуратура окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Мирослав Иванов.

Според Тодоров такава грешка се случва повече от рядко в криминалистиката, предават от БТА. Той припомни, че разследването на случая е започнало на 2 ноември, след подаден късно вечерта сигнал от жителка на Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали били мъжа, с когото живее на семейни начала, насила го качили в автомобил, а на изхода на селото – на пътя за с. Богданци, го изхвърлили от колата и се оттеглили в неизвестна посока. „Оказало се, че мъжът е отвлечен и пребит по погрешка, заради близо 3000 лв., които негов съселянин намерил. Парите били мухлясали и почти негодни за използване. Той е направил постъпки в банка в Разград да бъдат подменени. По някакъв начин похитителите успяват да се доберат до бордерото за подмяна на парите и решават да ги откраднат“, обясни окръжният прокурор. За да стигнат до притежателя на парите, задават на джипиеса на джипа БМВ Х 5, с който се придвижват от Острово до адреса му в Хърсово, но се оказва, че всъщност навигацията им изиграва лоша шега и ги закарва на друг адрес.

Мъжете, на възраст между 28 и 41 години, които са отвлекли и пребили 52-годишната жертва, са били с пистолети, пушка и маски. Насилствените действия спрямо пострадалия са продължили повече от част. В тежко състояние със счупена челюст и натъртвания пострадалият е настанен в разградската болница. Похитителите са направили опит да отвлекат и доведената дъщеря на потърпевшия, но момичето се барикадирало в една от стаите, обясни окръжният прокурор.

Той добави, че в резултат на съвместните действия с Областната дирекция на МВР в Разград дирекцията са установени всички „пишман извършители“ на деянието. Задържани са четирима от тях, тъй като петият се присъединил към останалите по пътя по тяхна покана.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбaза

    31 1 Отговор
    "...са продължили повече от част"
    Това не е писано от мисирка, а от ЧАСТ от мисирка.

    Коментиран от #6

  • 2 Некой си

    25 12 Отговор
    На Ви "демокрация".Ще го търсите Бай Тошо,ама го няма !

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Тоалетна хартия

    22 0 Отговор
    Туй ще са римляни...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бранислав нушич

    18 0 Отговор
    Последното изречение е шедьовър.
  • 6 Трътката

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джамбaза":

    Интересно, с коя ли част?
  • 7 София е българия

    1 0 Отговор
    Тва там е чужбина некъде си😂😂😂
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.