Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 08:20 4 381 70

Шофьор нападна жена зад волана, разби прозорец на колата ѝ

  • нападение-
  • щофьор-
  • жена-
  • николета ваклинова

Стъклата са нарязали лицето и ръцете на потърпевшата

Шофьор нападна жена зад волана, разби прозорец на колата ѝ - 1

Пореден случай на агресия на пътя в центъра на София. За него сигнализира в социалните мрежи съпругата на капитана на националния ни отбор по баскетбол на колички. По думите на Николета Ваклинова в събота вечер е била нападната от непознат мъж, докато е била в автомобила си. Това е станало на бул. „Акад. Ив. Гешов”.

С юмрук е счупено страничното огледало и цялото стъкло на шофьорската врата. Ваклинова е с наранявания по лицето и ръцете.

По думите ѝ до случката се е стигнало след засичане по невнимание от нейна страна. Ваклинова пътувала от бул. „България” в посока Медицинска академия. В един момент друг автомобил започва нарочно да я засича, докато я принуди да спре.

„Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла. Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших”, разказа Ваклинова.

Тя се обадила на телефон 112. На място дошла и линейка, която промила раните на жената. Тя е дала показания.

От полицията казаха за NOVA, че мъжът е задържан още на следващия ден за 24 часа, след което мярката е удължена на 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Материалите ще бъдат изпратени на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво бе!

    31 5 Отговор
    Тази новина не е ли вече на поне два дена?
  • 2 ХАХАХА

    54 9 Отговор
    Бабаит или софиянец отскоро.

    Коментиран от #4, #25, #34

  • 3 Бай Дончо

    46 2 Отговор
    Изтрепахте са с тия коли, идиоти.
  • 4 По скоро

    45 18 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Човека е недолюбван от жена си и е решил да се прави на мъж... Но това няма да му помогне да е повече мъж...

    Коментиран от #14

  • 5 д-р Косев

    34 26 Отговор
    Най-доброто решение е кастрация. Ако не се действа навреме ще направи още простотии и ще трябва да го издържаме в панделата. А ако го кастрират овреме ще се кротне и дори може да е полезен на обществото.
  • 6 Момчил

    52 21 Отговор
    Голям нещастник, който тръгнал да се прави на мъж на жена. Следващият път дано се изкуши на мъж да го направи тоя номер и да си намери майстора,който да му пооправи малко кухата глава. И мен са ме засичали ,но то жените не умеят обикновено да преценяват ситуации и са често неадекватни зад волана,което съм го приел и най-много да бибитна,но никога не съм и мислил да реагирам така.

    Коментиран от #9, #13, #20

  • 7 Весел Патиланец

    83 14 Отговор
    Ваклинова сподели, че този сценарий и се случва повече от веднъж - дали тя не провокира тези нежни изблици с поведението си на пътя?
    Когато сгази Вашето дете, понеже "сигурно не съм го видяла" как ще реагирате?
    Когато прегази велосипедист и каже "ама аз не разбрах какво стана, много съм уплашена...", пак ли толкова ще бъдете загрижени?

    Коментиран от #18

  • 8 Ветеран от Протеста

    46 7 Отговор
    Жена зад волана си е бедствие,ама чак да трошиш автомобила й,поради кофти маневра ...Като стои три дни в ареста ,повече няма да троши!!

    Коментиран от #16

  • 9 Йо хо хо

    57 13 Отговор

    До коментар #6 от "Момчил":

    Какво ще обясниш на децата си докато ги возиш за училище и те джасне тая.
    Тя е жена и не умее.
    Има таксита,автобуси или пешком.
  • 10 Ненчо

    8 17 Отговор
    И какъв е тоя баскетбол на колички. За първи път чувам.

    Коментиран от #23

  • 11 Тази е

    51 15 Отговор
    Поредната претенциозна кифла зад волана. Такива като нея правят задръстванията и катастрофите.
  • 12 Трол

    11 12 Отговор
    Гербер нападнал пепейка, голяма новина.
  • 13 Само жените ли

    26 13 Отговор

    До коментар #6 от "Момчил":

    са неадекватни зад волана. Ако беше така, тук-там щеше да има катастрофи с убити, предизвикани предимно от мъже. Кой ли пък не е бил засичан. И най-смешно ми е като чуя типичния нашенски израз: ударихА ме. Българският мъж шофьор винаги е "ударен", той никога не е "ударил".

    Коментиран от #17

  • 14 хмм

    19 7 Отговор

    До коментар #4 от "По скоро":

    Да, както и няма да подобри шофьорските умения на потърпевшата. Един познат каза, че жените зад волана били под стрес и затова не били добри шофьори.
  • 15 Браво така се прави

    27 23 Отговор
    На женските местото им не е нито да шофира автомобил нито у офиса нито никъде освен дома у кухнята спалнята и там да се потдържа на фитнес и козметик за мъжа си...пък кат стане баба вече може да работи касиерка у магазина
  • 16 И ти ме разсмя

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "Ветеран от Протеста":

    Всеки ден убити и все жени са ги убили хахахаха

    Коментиран от #54

  • 17 Не бе

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Само жените ли":

    Той вика удариха ме се едно 5 са го ударили а то било 1
  • 18 Верно ли

    16 9 Отговор

    До коментар #7 от "Весел Патиланец":

    В нормалните правови държави за това си има закони! Като сгази дете ще го лежи, защото е нарушила закона. Или след като тя е нарушила закона, дай и ние да го нарушим, защото сме ербап и да я линчуваме!

    Коментиран от #21, #49

  • 19 Миналата седмица на зимния дворец

    33 13 Отговор
    На пешеходната пътека една жена с сив опел прегази малко кученце баш на пешеходната пътека и не спря ами продължи това става пред очите ми....е тва са жените шофери...те разбират само от болка и страдание ритници
  • 20 Градска мобилност

    49 6 Отговор

    До коментар #6 от "Момчил":

    Не е лошо уважаемите колеги/колежки шофьори да спрат да си чатят, да спрат да си говорят по телефоните и въобще, докато управляват колите си да не се занимават с други дейности. Хубаво е и когато на платното има нарисувани черти, да карат между тях, а не като на село на поляната. Спазването на правилата спестява много неприятни емоции и преживявания. Не се вземайте за безсмъртни, нито за внуци и потомци на Касчей безсмъртния. Тя го е засякла и не и пука, утре ще засече друг - но видиш ли нямала вина, нищо не била направила! Да слиза от колата и да се вози на метрото!

    Коментиран от #40

  • 21 Няма нормални държави

    21 10 Отговор

    До коментар #18 от "Верно ли":

    Тая с поведението си прави така че в мен за миг скачат нивата на кръвна захар предпоставка за диабет заради причинения стрес нерви и други съпътстващи фактори това на мен кой ще плати или възстанови физиологично алоооо не са измъкваите с тва че имало закони и глоби тоя стрес кой ще ми възстанови този адреналин в мен предизвикан от побърканото шофиране на змиите тва може да се тушира само като я пребия на улицата и камо така ше си разбере грешката

    Коментиран от #27

  • 22 Пак повтарям

    17 19 Отговор
    Мястото на женските не е да шофират автомобил...трябва да се забрани жена да има право да шофира и да кара шоф курс

    Коментиран от #28, #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пешо

    16 11 Отговор
    Много булки седнаха зад волана.Ако я бяха ударили поради невниманието
    и , щеше да е по-лошо.Така , че би трябвало да е доволна от по-малката беля.
  • 25 Пешо

    25 10 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Каква е причината за тези инциденти?! Всички глрдат бабаита. Той трябва да си понесе отговорността. А такива като тази?! Колко има такива?! Карат като коне с капаци... или защото ла.ат п.... може всичко да правят и да им се разминава?! Те не са софиянки отскоро или са пък от париж?! Какъв е генезисът на проблема с агресията по пътищата?! Йайде да започнем оттам преди да ревем пред камерите. Или може да правиш каквото ти скимне и едно извинявай да те амнестира!
  • 26 ХАРОН

    17 2 Отговор
    За 30 години демокрация много изнервени плебеи. Много тарикати на дребно които пък дразнят по- горе описаните, ежеминутно. Съответно конфликта е на лице. Демокрация- управление на народа, уж.... Но когато народа е прост, управлението е на простака и простотията.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ми тогава и аз да кажа

    10 11 Отговор

    До коментар #22 от "Пак повтарям":

    Трябва със закон да задължат мъжките да осигурят всичко на женските, та да не им се налага да шофират. Така става ли?
  • 29 Аман отвсезнайковци компетентни повсичко

    10 8 Отговор
    Сега не мога да разбера ,в тон с новите либерални норми трябва да я защитаваме нея и индиректно себе си ли? Защото всеки редовно шофиращ в София знае, че е пълно с наглеци умишлено отнемащи предимство и неспазващи правилника за д/е по пътищата. Това тук е норма. За какви закони и норми пишете в коментарите? Уважениео на пътя е нула всеки сам се оправя и това го виждам всеки ден... Останалото са добри пожелания, но лошото е че белята няма да Ви пита дали да се случи на вас! Масово са рисковите шофьори застрашавайки себе си и околните... Статистиката е категорична...хи-хи-хи...

    Коментиран от #31

  • 30 Уфффф

    4 7 Отговор

    До коментар #22 от "Пак повтарям":

    Стига повтаря. Ходи се гръмни
  • 31 Верно ли

    23 1 Отговор

    До коментар #29 от "Аман отвсезнайковци компетентни повсичко":

    Всеки редовно шофиращ в София много добре знае, че 70% от идиотите на пътя не знаят накъде са тръгнали, не си гледат в пътя, а в телефона, не спазват никакви правила за движение и не познават правилника! И тук не става дума само за жени! Та вместо да се трепем по пътищата не е ли по-добре као се качим на двата тона желязо да се опитваме да докажем, че има цивилизация някаква все пак?

    Коментиран от #48

  • 32 ЕвропееЦ

    9 5 Отговор
    Такова е нивото на " столичаните" от село. А като някой им начупи каските стават жертви. Смешковци
  • 33 Оракул

    13 4 Отговор
    Аз като ви казвам, че от селянин европеец не става...не вярвате. Силен е тука ама ако шофира извън страната е по- нисък и от тревата. Бг синдром.
  • 34 Факт

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Жив селяндур е
  • 35 Нема държава

    10 8 Отговор
    Има лечебни заведения за агресивни биячи. Ама няма кой да ги вкара там. Те и затуй си позволяват всичко.

    Коментиран от #69

  • 36 Брюксел

    12 8 Отговор
    Този "бабаит" прави ли сметка, че може да случи на въоръжен човек и да получи 6 г. олово в тъпата си кратуна.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ясна е тая

    27 7 Отговор
    Вие не чухте ли, че тая си признава, че не й се случва за първи път някой да я превъзпитава на пътя. Тоест - тя е неадекватна и постоянно се замесва в такива ситуация поради неадекватността си. Айде да не я правиме национален герой, не виждате ли ,че просто е малоумна ?

    Коментиран от #51

  • 39 Най-правилното

    20 4 Отговор
    Моля на тази жена да се пусне един шофьорски изпит да видим адекватна ли е или няма право да шофира !
  • 40 Алфа херинга

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "Градска мобилност":

    Прав си за чатенето, но на всеки може да се случи да засече някого. Лошото е че всеки като се качи в колата и става и става животно. За най малкото са готови да налитат на бой и озверяват. Дори и леко да те одраскат, какво от това? Това е една купчина ламарина.
  • 41 близко до ума

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Саша Шивачева":

    Параолимпийски игри знаете ли какво е?
  • 42 АВС

    16 5 Отговор
    Колегиалността при 99% от жените липсва а за дясно стоящ да не говорим.

    Коментиран от #44, #59

  • 43 тагаренко

    9 2 Отговор
    с тези варели се изтрепахте.. дори на най- добрия шофьор му се случва да засече някой някой път.. повече толерантност. и търпения. нищо не делите на тези 5 булеврда и 10 улици в софия и никой не излиза специално с мисълта да засече някой..
  • 44 хм, хм

    12 2 Отговор

    До коментар #42 от "АВС":

    Може би имат нужда от допълнителни курсове, стига някой да не го сметне за дискриминиращо.
  • 45 Да ме извинявате

    12 9 Отговор
    Ама аз жена шофьор непознавам
    Просто немогат да карат все им е виновен някой времето децата настилката

    Него оправдавам но напълно го пазбирам
    Двете неща който никога тяма да могат да правят жените са да шофират и да играят футбор
  • 46 АБВ

    9 9 Отговор
    Браво само така женските нямат място зад волана аман от кифли и надути пуйки

    Коментиран от #52

  • 47 Въпрос

    7 4 Отговор
    А дали тази госпожа не си е чатила на телефона в този момент който е отнела предимството на човека? Само връзки в медиите ли я правят невинна?? Дали не е направила реална предпоставка за птп? А дали на човека не му е писнало от такива за нищо не ставащи шофьорки като на мен ми е писно примерно?? Просто питам..
  • 48 Верно е

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Верно ли":

    Ха ха ха... Статистиката от болниците в следствие травматизма по българските пътища Ви оборва тотално, но е добре че сте оптимист и виждате доброто в хората, защото това е добра реклама за вас самия! Уважението е двупосочна улица и ние с вас това не можем да го променим. А пожелания може да се отправят всякакви...
  • 49 Старец

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Верно ли":

    Ще голежи, но детето няма да го има. Цял ден съм по пътищата и от такива завеяни кифли, които карат и си чатят ми е писнало. Да им взимат колите и да се возят с метрото, като са некадърни и завеяни. Иначе ще им чупят огледалата.
  • 50 Такси

    12 4 Отговор
    90% от жените - чатят по тел и между другото и уж карат.!!!
  • 51 Монета с две страни

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Ясна е тая":

    От друга страна пък да направим Ганя национален герой ли? Хайде по-сериозно. Каквато и да е постъпката не оправдава агресия. До сега това ни разграничаваше от животните, че мислим и реагираме адекватно. Но вече не, агресията го доказва.
  • 52 мдаа...

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "АБВ":

    И ти ли доплува до отсрещния бряг?
  • 53 Аз Човекът

    8 3 Отговор
    Явно това, че е жена я превръща автоматично в зло на пътя. Поне според коментарите ви. А ако беше някой без врат, така ли щяхте да реагирате? Аман от селяци
  • 54 Ветеран от Протеста

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "И ти ме разсмя":

    Щото не си бил в трафика в София.Няма жена Толерантна , да пропусне влизащ в нейната лента..Нахални и безочливи - бутат се без мигачи наляво,надясно...Не се пристроила ,щото си гледа грима в огледалото,после нахалства ...Или кара с 30 и зад нея 20 коли и всички я псуват,че изтърват по няколко светофара....Да изброявам ли още защо са Бедствие на пътя???
  • 55 Венци

    3 3 Отговор
    Какви са тези бабаити да чупят така бе? Полицията нещо се е разгащила много, че позволява такива своеволия.
    А и в другите коли баби и дядовци ли се возят само ?!?
    Няма ли кой да излезе и да го простре като пране върху снега този бабаит - мъже няма ли вече ?!?
    Не оправдавам подобна агресия, но е факт, че има много слаби и безхаберни шофьори, които пречат на движението и на безопасността на останалите и своята лична. Но това не е начина.
  • 56 Емо

    5 2 Отговор
    Полицай в САЩ каза при аналогичен случай, че заплашения има право да употреби огнестрелно оръжие за самозащита без да бъде обвинен. Казусът е следния - такси кара, пикап го засича, принуждава го да спре, навън е тъмно, излиза шофьора на пикапа и вика на другия - ще те убия, ще те застрелям, държи нещо в ръцете си и го насочва, не се вижда какво - всичко това го има на запис на камера, после се оказва телефон, отива към прозореца на шофьора на таксито, изчезва от камерата, след секунда изстрел и край. Местния шериф даде обширон интервю по телевизията, при което се мотивира защо защитилия се няма да носи наказателна отговорност, а именно - има право на активна защита. В БГ институциите, съдии, прокурори и полицаи, предпочитат да има убити и пребити, отколкото защитаващи живота си граждани. Ей такива 5-6 като застрелят из България, вече всеки ще си трае и няма да преследва и да раздава улична "справедливост".

    Коментиран от #64

  • 57 Ванчо

    6 4 Отговор
    Затова трябва всеки да си има нещо под ръка я газов пистолет, я спрей или палка някъде до него и още като идва оня да излезе и той от колата, понеже ако го изчака няма да може да излезе и оня ще го налага отвън. Излиза и го почва с каквото оръжие му е кеф.. тези селски бекове трябва веднъж за винаги да се линчуват здраво от нормалните хора зад волана

    Коментиран от #58

  • 58 Емо

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ванчо":

    Принципно се препоръчва да седиш в колата на затворени прозорци и заключени врати, ако можеш да се измъкнеш с колата, е по-добре, после ако има следствие, доказва че не си агресивен и си се опитал да избегнеш конфликта. Ако излезеш, може да се окаже, че и ти си проявил агресия или си провокирал. ситуациите са много и различни, но после ако се стигне до съд няма толкова значение какво точно се е случило, а как изглежда на съдията и какво можеш да докажеш. Оръжие следва да се използва, колкото да не допуснеш да стане близък или ръкопашен бой, и да се махнеш бързо от там. С тия камери навсякъде не се знае как ще изглежда ситуацията отстрани. Вече ако те притиснат и нямаш друг избор, тогава се защитаваш както можеш, по добре трима да те съдят, отколкото 4 да те носят.
  • 59 Ляво-дясно

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "АВС":

    Ти колко жени познаваш, които знаят, кое е ляво и кое дясно, къде е изток и къде е запад? Не, че няма, просто тия които знаят са изключение.
  • 60 Ама що мъжете да ви осигурават живота е

    1 6 Отговор
    На и се биете че сте по силната и успешна раса че мъжете били низши същества опровяйте се сами като сте превъзхождащи индивиди

    Коментиран от #61

  • 61 матриархат

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ама що мъжете да ви осигурават живота е":

    Щом е така, ще забраним на мъжете да шофират.😄
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Е много елементарен тоя

    2 2 Отговор
    Ще виси 3 денонощия в ареста, после ще го осъдят за дребно хулиганство и лека телесна повреда, ще му залепят тази присъда в досието за цял живот и всичко това е ако няма усложнения. И защо? Да се докаже пред една жена.
  • 64 адвокат

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Емо":

    Законите се прилагат на териториален принцип, освен ако в закона не е посочено друго. На прост език означава, че американският закон важи в САЩ, а българският - в България. Ако тук извадиш пистолет от колата и стреляш ще те съдят за опит за убийство при превишаване на правата за неизбежна отбрана.
  • 65 може да се случи

    3 0 Отговор
    Да ви засекат , или отнемат предимството е част от многото ситуации на пътя , от които добрият предвидлив шофьор би трябвало да излезе с невредим със своя автомобил . С чест и хладнокръвие от ситуацията . Вследствие на правилната си реакция . Добър шофьор се става точно тогава . На жена е лесно да счупиш стъклото . Но току виж отсрещната страна се окаже мъж със спортно минало , и богат опит в пиянските дискотеко-кръчмарски побоища . Ръката на нападателя може да увисна пречупена от лакетната става върху рамката на вратата , и после да го пишем пред следствените органи , самонаранил се при нападението. Освен , че ще плаща и щетите в реномиран сервиз.

    Коментиран от #67

  • 66 Димитров

    4 2 Отговор
    Гледах репортажите....."Мъжът ми е много спокоен човек,той до сега никога не е правил така.....Предприел е тези действия за да защото бяхме цялото семейство в колата и сега можехме да не сме живи....Иначе аз съм против насилието"...СМЕШНИЦИ-От скоро СОФИЯНЦИ.....Ела да ми се направиш на "Мъж" на Мен бе СЕЛЯК.....Да ми строшиш стъклото и огледалото.....после нада ли ще те сберат в ПИРОГОВ.........Голям проблем! Карал със 50.....дамата го засякла и влязла в платното му....ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ! Това Г-н Селяк не е полето дето караш каруцата си и никой не те засича.....това е СОФИЯ! Добре дошъл в най-големия град в БГ....Разбираемо е да ти се струва,че си в Ню Йорк....така е с новодошлите......ще свинеш-но не по този начин защото ще попаднеш на такъв като мен или на подобен на мен ....и после ще разбереш къде се намира ПИРОГОВ!!!!! Аман от НОВОДОШЛИ!!!!!!!!!СЕЛЯЦИ.....
  • 67 Димитров

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "може да се случи":

    Точно казано! Но в София селяците от кол и въже са повече от Софиянците!
  • 68 Може би добре се е получило

    0 2 Отговор
    Нека заловят агресора , ще бъде превъзпитан (я глоба я условна ) а жената съм сигурен че вече ще бъде по внимателна ако не се откаже ( София има добър транспорт) сигурно е бързала за мола или козметични процедури
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.