Last news in Fakti

16 Декември, 2023 09:43 1 380 5

Не се хвалете в социалните мрежи, че пътувате по празниците

  • кражби-
  • полиция

Съветът е на криминалиста Марио Киричков

Не се хвалете в социалните мрежи, че пътувате по празниците - 1
Снимка: БГНЕС

Всяка година по Коледа и Нова година хиляди хора пътуват, оставяйки домовете си празни. От полицията в София напомнят, че често това се използва от крадците, които влизат в празните жилища и крадат злато пари и техника.

Марио Киричков от Криминална полиция заяви пред БНР, че жителите на София не е добре да оставят апартаментите си без надзор по празниците и да не се хвалят в социалните мрежи за наличието на пари, скъпи вещи или автомобили.

„Празниците са по-рисково време. Криминалният контингент си набавя информация, че в някое жилище се съхранява голяма парична сума или златни накити.

Крадците нямат предпочитан район на София“, казва Марио Киричков и добавя, че информацията крадците си набавят чрез близки на лице, което демонстрира благосъстоятелност.

А ако евентуално хората са се похвалили къде ще пътуват за празниците в чужбина за по-дълго време - това със сигурност ще доведе до кражба от жилището, каза още Киричков.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симо

    5 1 Отговор
    Ха, ха! А дали крадците по домовете са най-страшни??? Има едни професионалисти, дето също следят изкъсо публикациите в социалните мрежи и си набавят информация. Работят в НАП и като те надушат, че имаш кинти, ти правят ПРОВЕРКА и те ограбват до шушка. При тях грабежа не е само на това което имаш в момента. След проверката оставаш длъжник до живот и изплащаш повинност докато се откупиш.
  • 2 Азиим

    4 2 Отговор
    Че ако не се похвалят, защо ще пътуват?
  • 3 Четящ

    3 0 Отговор
    Не е проблема в крадците, а хората, които приемаме за приятели в социалните медии. Ако само най-близките са ни в списъка, няма как да изтече информация. Но много хора приемат Сульо и Пульо за приятели, за да трупат бройка, а други не си ограничават информацията само до приятелите, ами я правят обществена. После се чудят защо.
  • 4 Механик

    4 0 Отговор
    Ма те за това пътуват бе! Да постват снимки от там където са отишли.
    Каква му е файдата от пътуването, ако шилето не се похвали колко много се е замогнало, та чак е отишло в Гърция за НГ??
  • 5 Крадец

    0 1 Отговор
    Пътувайте повече, не се притеснявайте, оставате си лампата в хола да свети, че да работя на светло. На 22 вечерта в петък почва моята работна година и свършва на 1 януари сутринта. Дотогава съм откраднал около 1 млн. И така, до следващата Коледа.
    Криминалиста не го е грижа за вас, а мисли за себе си, какво го чака, като отиде на работа на 2 януари сутринта.