Last news in Fakti

20 Декември, 2023 15:09 1 186 3

Откриха шестима чужденци в камиона на сръбски шофьор на ГКПП Калотина

  • гкпп калотина-
  • чужденци-
  • камион

Водачът сам се обърнал към органите на реда, след като усетил, че в ремаркето му има хора

Откриха шестима чужденци в камиона на сръбски шофьор на ГКПП Калотина - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на ГКПП-Калотина задържаха шестима чужди граждани, укрити в товарен автомобил, предаде БТА, позовавайки се на информация от МВР.

Тази сутрин към 9:30 ч. на пункта сръбски гражданин, шофирал товарен автомобил, се е обърнал за помощ към граничните полицаи - споделил съмнението си, че в товарното помещение на ремаркето има укрити хора.

Дежурен екип веднага предприел проверка на превозното средство с помощта на газ анализатор и след като уредът отчел завишено съдържание на въглероден диоксид, камионът бил изведен на трасе за извършване на щателен контрол.

В рамките на предприетата от гранични и митнически служители проверка, в ремаркето на превозното средство, укрити в тръби, били установени 6-ма чужденци – по техни данни граждани на Мароко. Двама от тях представили паспорти, издадени от държавата на произход, останалите трима били без документи за самоличност.

Ръстът на непридружени деца-бежанци у нас е близо 400 процента спрямо минали години, каза преди дни в Националния пресклуб на БТА Иван Шаренков, правен консултант по миграционните въпроси, който представи резултати от проучване по проект.

През 2020 година в Европа са дошли между 12 000 и 14 000 непридружени деца. Според него това е прецедент, с който държавата трябва да организира своята дейност, за да намери съвременен подход към тази уязвима група.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 то при този

    0 0 Отговор
    шофьор се случва на всеки курс .по 400 евро . добре му плащат . води афганистанци в белград .
  • 2 Последниа Софеанец

    0 1 Отговор
    Соросоидите са виновни !
  • 3 предПоследниа Софеанец

    0 0 Отговор
    В твоя случай са виновни само твоите родител 1 и родител 2.