Last news in Fakti

20 Декември, 2023 21:38 1 780 8

Окончателно: 16 години затвор за мъж, горил жена си с поялник

  • мъж-
  • жена-
  • поялник

Подсъдимият Ч. С. и пострадалата М. А. живеели на семейни начала от 20 години и имали пет деца

Окончателно: 16 години затвор за мъж, горил жена си с поялник - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд потвърди присъда на Старозагорския окръжен съд, с която Ч. С. е осъден на 16 години лишаване от свобода за отвличане, противозаконно лишаване от свобода, побои и малтретиране на жена, извършени в условията на домашно насилие, съобщават от съда.

Той вързал жената с вериги на спалнята, като запушил устата ѝ с парцал, за да не вика. Биел я с юмруци, горил я с нагорещен поялник по тялото и по лицето, пише "24 часа".

Делото в Апелативен съд – Пловдив е образувано по жалба на защитника на подсъдимия Ч. С. с искане присъдата му да бъде отменена и да се постанови нова, с която той да бъде признат за невиновен. Алтернативно се иска намаляване размера на наложеното наказание лишаване от свобода.

Подсъдимият Ч. С. и пострадалата М. А. живеели на семейни начала от 20 години и имали пет деца. Постепенно Ч. С. започнал да употребява наркотици и отношенията с жената се влошили. Зачестили скандали между тях. Той проявявал ревност и често я пребивал.Заради побоите над жената Ч. С. бил осъден три пъти и лежал в затвора. Тя го напуснала и се преместила с децата да живее при майка си.

Дъщеря им се разболяла и се наложила операция. На 29 юли 2021 г. Ч. С. извикал М. А. под предлог, че ще заведе хора да дадат кръв за оперираното момиче. След като двамата прекарали два часа пред болницата той си признал, че иска отново да се съберат и да заживеят заедно. Тя категорично отказала. Тогава Ч. С. я заплашил с нож и я принудил да се качи в такси. Завел я при роднини, където започнал да я удря.След това прекарали първата нощ на полето. На следващия ден отишли в къщата на майка му. Роднините му тръгнали на работа. Оставайки сами, Ч. С. я накарал да се съблече. Завързал я за леглото и продължил да я бие. Часове наред я държал прикована с вериги на спалнята, като запушил устата ѝ с парцал, за да не вика. Биел я с юмруци, горил я с нагорещен електрически поялник, както по тялото, така и по лицето. Когато роднините се върнали от работа, я развързал. На сутринта, докато всички спели, тя успяла да избяга.

Апелативните съдии считат, че Окръжен съд – Стара Загора напълно справедливо е определил размера на наказанието на подсъдимия при наличие на отегчаващи отговорността обстоятелства и с основание е приел, че целите на наказанието могат да бъдат изпълнени именно с лишаване от свобода в размер на 16 години.

Решението на Апелативния не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я съм от ТНТМ, бате

    12 17 Отговор
    Тоя сто процента е носталгик путянист мочозашитник
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 куку

    6 6 Отговор
    требе да е фашист , само те са така и после разправят , че немало фашизъм

    Коментиран от #4

  • 4 нее

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "куку":

    По-скоро е "възрожденец", те заплашват жени.
  • 5 Пияната тояга

    10 6 Отговор
    Това е чист автогол от страна на правосъдието.Следващата жертва ще бъде мъртва защото всеки ще си каже,за един бой 16 години, я по-добре да я убия.
  • 6 Цонка Общителната

    5 7 Отговор
    Това с поялника е нов вид татуировка. Любов до болка. Като при дубичетата- жегосване за разпознаване.
  • 7 ха ха

    1 4 Отговор
    и колко постепенно е станал наркоман , и къде е била същата държава тогава ? оставила го без работа и доходи , ами откачил е от мизерия и безпътица
  • 8 Отново

    1 0 Отговор
    Цигански драми в ЦИГАНИСТАН Махалистан