Last news in Fakti

21 Декември, 2023 15:25 2 886 18

Оръжеен търговец е разпитван за разстрела на Алексей Петров

  • алексей петров-
  • убийство-
  • оръжеен търговец-
  • крими-
  • българия

Категорично е установено, че  патроните не са били хидрашок - те се разпръскват при контакт

Оръжеен търговец е разпитван за разстрела на Алексей Петров - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима души, сред които заподозрян като поръчител, са били задържани от МВР по разследването за убийството на Алексей Петров, пише “24 часа”. Това се е случило скоро след разстрела на 16 август т. г. Те обаче са освободени без обвинения, защото не е имало достатъчно доказателства.

Един от задържаните е известен бизнесмен с чуждестранен произход. Занимава се с търговия с оръжия. В миналото е бил обявяван и за международно издирване. Доскоро беше подсъдим за подготовка на убийство, но е оправдан. Бил е подозиран като евентуален поръчител и на атентата срещу Петров през 2015 г., когато стреляха по колата му с гранатомет.

Един от мотивите да го проверяват и задържат за 24 часа е, че като оръжеен търговец имал необходимите патрони 7,62х39 мм, с каквито е убит Петров, както и с бързомерец - уред, използван за точно прицелване на късо разстояние. Смята се, че по бившата барета е стреляно с помощта на това устройство, защото единият изстрел, вероятно вторият, е в окото му. Първият попаднал в торса, а версията на разследващите е, че след куршума Петров се е навел и хванал за раната, което е позволило на убиеца да се прицели по-точно. Категорично е установено, че патроните не са били хидрашок - те се разпръскват при контакт, а единият е минал през Петров и е ранил в ръката спътницата му по време на похода в планината Мирослава Михайлова.

Разследващите са предполагали, че поради контактите си в оръжейния свят задържаният за 24 часа мъж лесно може да се сдобие и с нелегален автомат. Той бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфското изследване обаче отчело, че мъжът не лъже на въпросите за Алексей Петров. Нямало и други доказателства срещу него. Затова бил освободен.

Заради оръжието бил задържан и друг мъж, известен с екзотичен прякор. Той се занимавал с контрабанда на автомати. Затова попаднал в ареста, но и срещу него нямало доказателства. За всеки случай също бил подложен на детектор на лъжата, но отново без успех.

Тъй като след стрелбата Михайлова посочила, че убиецът се оттеглил с колело, са проверени и няколко велосипедисти. Един от тях дори бил задържан за 24 часа. Той обаче бил арестуван за съвсем друго - оказало се, че е обявен за общодържавно издирване като свидетел по дело, но не наказателно.Четвъртият задържан е от криминалния контингент. Той бе сред проверените по време на акция, наредена от тогавашния главен секретар на МВР Петър Тодоров. Разследването показало, че мъжът няма нищо общо с убийството - бил е на морето и записи от камерите го потвърждават.

Междувременно в понеделник стана ясно, че разследването ще получи нов тласък с отварянето на телефона на Алексей Петров.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 т 40 оригинал

    10 2 Отговор
    по принцип тракторите са почти безсмъртни
  • 3 нищо ново ,

    5 3 Отговор
    замитат . В РФ така се изпълняват поръчки . Важно е полицията 2 дни нищо да не прави и да дава стреснати изявления . Постепенно бройката на версиите нараства . Започват да разкриват нови убийства . Не осъден , но дефашизиран. много сенчесто минало . мръсни пари . перач . Причина има . Лично е . Щом екип от 2 чужденци са свикали поръчителите и финансистите .
  • 4 Райна

    10 0 Отговор
    в Бг няма Закони а корупция и това ще бъде поредното на Трупчета Раследване
  • 5 Райна

    9 1 Отговор
    Омерта който не Мълчи Отлита
  • 6 бай павле , на Павлов бащата

    8 0 Отговор
    ги разбираше поръчковите ключови професионални убийства на прехода . Убийците отдавна обясняваше той , са под земята . Отдавна е прекъсната връзката на Организаторите, поръчителите и Изпълнителите . Може да има 7-8 нива пирамидата на 1 убийство . 2 милйона евро за всичко . Прилича на украйнска вендета . За 2 години станаха 14 кланови и мафиозки убийства . замесени украинци , македонци , църби, гърци , а то в такъв регион живеем . Още не сме чули за мафиоти от румъния, турция, албания . филмите страшни . Бай павлето е гледал и 007, шерлокхолмс, Предатора, а там няма такива професионални . Страшни работи . Илия не го разкриват .
  • 7 Дядо ви кУрти от Село ПиПеРкОвО

    14 1 Отговор
    Направо МВР да отива в Банкя,при поръчителя...
  • 8 Лост

    12 0 Отговор
    И как какво се наведе към торса ще го застрелят в окото?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    8 0 Отговор
    Добър стрелец!!!!
  • 11 Галя от EmbassyTO

    5 2 Отговор
    Можем да сведем заподозрените до управляващата Сглобка
  • 12 разследването

    6 0 Отговор
    ще получи нов тласък към нищото!
  • 13 Телефона на покойния Трактор е отдавна

    2 0 Отговор
    Отворен и "почистен" 4 Месеца??? Не могли да го отворят??? Сега могат да, "спретнат на някой нещо," чее имал общо с Трактора!! Ще видиме кой е "Късметлията"
  • 14 Кърска любов, но никой не го пише!

    1 1 Отговор
    Екипирани ли са двамата за Катерене по планината??? Едва ли, никой не казва и не пише!? Баламосват ни с "Информацията"
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ник.А

    0 0 Отговор
    Някои хора имат дълга памет 😂...
    Навремето се гугукаше,че турчина е в историята за част от паричките платени за сърбина (Сретен Йосич) .