Last news in Fakti

4 Януари, 2024 17:13 1 959 26

15 старозагорски магистрати си правят отвод от делото "Дебора"

  • магистрати-
  • дело-
  • дебора-
  • георги георгиев

Ако всички магистрати от съда си направят отвод, Върховният касационен съд ще трябва да прецени къде да прати делото. Най-вероятно делото ще се разглежда в Пловдив

15 старозагорски магистрати си правят отвод от делото "Дебора" - 1
Снимка: shutterstock

Масово районните съдии, които се занимават със случая на Дебора Михайлова от Стара Загора, си правят отвод. Това сочат данните от Електронния публичен регистър на отводите, съобщи.

Към момента 15 магистрати са се отказали да се занимават със случая. Това са председателят на съда Блага Бозова, Росен Чиликов, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Велина Пенева, Женя Иванова и Александър Георгиев. Всички те се позовават на чл. 29, ал. 2 от НПК, а в текста пише като основание, че съдията или съдебният заседател "не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото".

Ако всички магистрати от съда си направят отвод, Върховният касационен съд ще трябва да прецени къде да прати делото. Най-вероятно делото ще се разглежда в Пловдив, тъй като обикновено се избира близък съд от същото ниво, за да не бъдат причинявани допълнителни неудобства на участниците в процеса.

Припомняме, че сигналът за нападението над 18-годишната Дебора е получен около 23:30 часа на 26 юни.

На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание "пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на "лека телесна повреда".

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка "задържане под стража" по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче.

На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.

Обвинителният акт срещу Георги Георгиев да беше внесен в Районен съд-Стара Загора на 15 декември. 26-годишният охранител ще отговоря по три обвинения - закана за убийство, две средни телесни повреди и принуда.

В началото на декември 2023 г. Георги поиска делото му да се разглежда в друг град.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    39 20 Отговор
    То беше ясно, че след 400 прореза с макетно ножче, на Дебора последна мисъл щеше да й е бъдещата кариера като чалга певачка.
  • 3 Мутрите владеят

    31 18 Отговор
    съд , прокуратура и мвр и това е в цялата държава за съжаление!
  • 4 Сандокан

    40 23 Отговор
    Всичките направили отвод да ги уволнят и да ходят да копаят картофи, на тяхно място да назначат други
  • 5 И пак Стара Загора

    26 18 Отговор
    Оня ден "полицаите" не утрепаха ли един човек там???

    Коментиран от #14, #16

  • 6 Ейййййй, смяяяяятаййййй

    19 23 Отговор
    Тоз кpeтeн, бияч на жени какви връзки изкара......
    Като го окаушат ще разбере какво е да си булка.

    Коментиран от #8

  • 7 Ломския

    22 19 Отговор
    Пламен Пенев, който загина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора, е починал, защото е бил задушен при ареста. Няколкото полицаи, които са го арестували, са го затиснали по такъв начин, че той не е можел да си е поема въздух и това е довело до смъртта му. Това са резултатите от аутопсията на Пенев, извършена от трима съдебни медици, научи "Сега" от източници от разследващите. Заключенията на медиците още не са оформени в експертиза, но това е въпрос на дни. Днес и утре трима следователи от Националната следствена служба са в Стара Загора, за да разпитват полицаите, участвали във фаталната акция.
  • 8 Така ли мислиш?

    21 21 Отговор

    До коментар #6 от "Ейййййй, смяяяяятаййййй":

    Ще лежи в Стара Загора, повечето от полицаите ще са му познати или набори от училище. А на коравите престъпници ще праща приятели на гости при семействата (щото и те са от района). А освен това, баща му ще продаде всичкия добитък, за да живее добичето добре в затвора, щото иначе като излезе, може и баща си да подкара с ножчето. А не вярвам да го пратят в бобовдолския, при пернишкия да си правят компания, и да малтретират целия затвор. Едно е решението, ама няма кой да го свърши
  • 9 Гошо

    8 19 Отговор
    Гяня ербап навсякъде , когато обаче трябва да покаже смелост в решенията си го Няма
    Иначе патрон , аз туй ,аз унуй , ти ли ши ми кажеш и т.н.
    Уууууууууууееееееее мишки
  • 10 Естествено

    20 3 Отговор
    Кой съдия, боравещ с НК ще излезе с решение под натиска на тълпата. Най-малкото от НПО-та ще ги разкатаят. Да се събират там кримиконтингента и чалгаропитеците и да се оправят.
  • 11 Друго мнение

    33 9 Отговор
    А защо отказват? Защото може би набедения от Дебора не е той виновен и за това може би има доказателства. Може би е друг. Момата не можела да си спомни в началото сой е? НПОта та използваха този случай за прокарване на Истамбулската конвенция. Обществото е изкуствено настроено за строга присъда, въпреки доказателствата. Иначе момата стана чалга звезда.
  • 12 Нечисто

    5 18 Отговор
    гнездо !
  • 13 макдоналдс тръмп

    23 6 Отговор
    очаквах това ,тази ми се струва серийна доячка на тояги,освен това шума който се вдигна беше мноооо подозрителен,пича може и да и енаместил чакрите но 100 %тази си го е просила
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 аааа

    19 8 Отговор
    Този случай смърди, та се не трае! Версията, която се лансира в медиите, най-вероятно няма нищо общо с действителността и като нищо да бъде осъден невинен човек. Моята лична версия е, че извършителят е член на семейството, когото прикриват. При всички случаи и непрофесионалист ще види доста нелогични и странни неща във версията, която се тиражира.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Защо

    23 6 Отговор
    Защо имената на отказалите по съвест съдии са публикувани като на престъпници? Това е настройване на обществото срещу съдебната система. Но на това са способни медиите.
  • 18 6нтщ5ж

    2 19 Отговор
    Защо си правят отвод съдиите, май ги е страх от садиста с макетното ножче...Да не са ставали съдии.
  • 19 Тетовае

    3 17 Отговор
    Този изверг още ли не са го осъдили. Бавно правосъдие, корумпирано, страхливо. Да назначават нови съдии!
  • 20 Артилерист

    3 15 Отговор
    Гнили ябълки. Това не са магистрати, които да лекуват обществото от язвите му, а чиновници, формалисти, нагаждачи. Те с еднаква лекота могат да завъртят параграфите, алинеите и абзаците, щото съденият да бъде освободен или осъден на доживотен затвор. Наслушахме се на правистките им глупости от записите от Банкя на мутрата Борисов и Кокинов за избора на Гешев, разговорите на "Двете каки", които с лекота обявяват готовност да легнат с Борисов, за да се сбъднат кариерните им мераци, тефтерчето на Красю Черничкия за къдруването в цялата съдебна система, всички, които са осъдили България, за безпринципно съдене и тн. Съдебната система е нагледно огледало на цялата развала в "демократическата" ни държава. В записа от сбирката на Подмяната ясно се каза, че те ще правят каквото си искат, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРОТИВ ЗАКОНА! Това значи, че те са сигурни, че никой няма да им пречи. Тоест "Съдебната система" фигурира само да прикрива престъпленията на властниците, КАКТО БЕШЕ ПРИ ГЕШЕВ С ГЕРБЕРСКАТА ШАЙКА...

    Коментиран от #23

  • 21 Дебора

    8 15 Отговор
    Защо тези 15 съдии които отказват да работят не са уволнени ?

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    1 11 Отговор
    Е за това няма правда никой не ще да си пари ръцете. И ще чакате да има правосъдие но заплададжии бол в тази коромпирана система.
  • 25 Гост

    5 11 Отговор

    До коментар #22 от "Чалгарка":

    Чалгарска държава 15 съдии си правят отвод. Значи че са некомпетентни или страхливи и нямат място в системата.
  • 26 Елементарно

    1 4 Отговор
    Явно много старозагорски магистрати са се "облажавали" от "дейностите" на сводниците на които Дебора е отказала!