Last news in Fakti

23 Декември, 2013 13:54 2 315 4

Тотална ревизия в МВР от 2009 г. до днес

  • мвр-
  • полиция-
  • ревизия

Справките трябва да съдържат времето и мястото на провеждане на операцията

На инспектората към МВР е наредено да извърши проверка на всички акции, при които са използвани сили и средства в Специализирания отряд за борба с тероризма и Специализираните тактически звена, научи Нова телевизия. 
Проверката ще обхване периода от 1 януари 2009 година до декември 2013 г. За целта е назначена е комисия. 
Директорите на Главна дирекция „Национална полиция”, СДВР, ОДМВР и Специализирания отряд за борба с тероризма е трябвало до 12 декември да изпратят справки, в които да има кратка анотация на всяка операция, проведена в този период. 
Справките трябва да съдържат времето и мястото на провеждане на операцията, основанието за използване на силите и средствата на Специализиран отряд за борба с тероризма и Специализираното тактическо звено за бързи действия. Освен това директорите е трябвало да опишат, чие е предложението за включване на тези звена и кой е утвърдил съответната операция. 
Според източници на Нова телевизия в полицията това е първата по рода си подобна проверка, която се прави на толкова много акции за такъв период от време. На практика с нея Цветлин Йовчев проверява цялата дейност на предшественика си Цветан Цветанов. Нова телевизия разбра, че ДАНС ще прави вътрешна проверка на цяла дейност на бившата служба ГДБОП. Ще излязат ли нарушения, ще стане ясни догодина, след като Инспекторатът към МВР обработи всички данни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димо Делчев

    1 1 Отговор
  • 2 Слонобикотръбозъб

    2 1 Отговор
    Добре е,но защо не и от по-ранна дата?Нима от 2009г.има ДАНС и други подобни в МВР?

    Коментиран от #3

  • 3 Йордан Славов

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Слонобикотръбозъб":

    ДАНС няма нищо общо с полицията, а полицията от своя страна не е цялото МВР!!!
    Що за кьорфишек е пак това от този некадърен министър? Проверка дали СОБТ е използвана при полицейски операции? Ами те друга работа нямат, нали за това са създадени. И кое му е мащабното като търсят само дали са ползвани СОБТ?

    Коментиран от #4

  • 4 АРЕС АРЕС

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Йордан Славов":