Last news in Fakti

9 Януари, 2024 12:11 3 176 15

Наглост: 19-годишно момче завлече автосервиз с 1 700 лева

  • автосервиз-
  • кърджали-
  • прокуратура

Момчето взе ремонтираната си кола, без да плати

Наглост: 19-годишно момче завлече автосервиз с 1 700 лева - 1
Снимка: ardanews.info
19-годишно момче завлече автосервиз с 1700 лв., взе ремонтираната си кола, без да плати, предаде dariknews.bg, позовавайки се на информация от полицията.

Оттам уточняват, че по първоначални данни момчето оставило колата си на ремонт, след това прибрало ремонтирания автомобил с обещание да плати, което не се случило.

Досъдебно производство за измама е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Гошка

    8 8 Отговор
    Последно момче, момиче или транЗ?
  • 2 Ломския

    32 1 Отговор
    Явно не са му дали касова бележка...
  • 3 коча

    26 1 Отговор
    Да се научат да издават касови бележки с точната поискана и платена сума

    Коментиран от #6

  • 4 Хост

    24 0 Отговор
    Интересно ми е как единия ще докаже , че не е платено а другия ще докаже , че е платил…? Нито касов бон нито нищо
  • 5 Механик

    16 0 Отговор
    Това не е новина. Това са често срещани неща по сервизите, а и не само.
    Нашият сервиз специално е завличан не веднъж. Завличани сме от поп (свещеник)- 2630 лв. преди 15-16 години. Завличани сме от двама братя, автоджамбази. Там нещата бяха къде 4 или 5000 (вече не помня).
    А пък такива като тоя, бол.

    Коментиран от #13

  • 6 Механик

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "коча":

    И как касовата бележка ще избегне завличането? Още сега мога да ти пусна касова бележка за каквато сума кажеш. Ще ми я платиш ли? В съда, касовата бележка ще ми помогне ли да те осъдя? Май и на двата въпроса отговора е НЕ.
    И знаеш ли какво ще стане, като ти пусна касова а ти не платиш? Ще трябва аз от джоб да внеса ДДС-то на тая бележка, нищо, че не съм видял пари.
    А, малко мислете с тия глави бе! Че гледам до тука имаш и 5 плюса. Значи има поне още пет умника като тебе.
    Знам, че те боли, когато трябва платиш в сервиза, но това не е мой проблем. И мен ме боли когато трябва да платя на някого за услуга, но си плащам, щото така е редно.
  • 7 Котьо Котев

    16 1 Отговор
    Тия 1700 лв ще си ги избие от следващите двама клиенти. Не е като да не сме запознати как работят автосервизите и как свличат кожи от гърбовете.
  • 8 Явно още на първия километър

    14 2 Отговор
    Колата се е развалиха. Как да плати в такъв случай
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 0 Отговор
    Първата работа на автосервиза е да ПЛАТИТЕ!Първо за частите,които те закупуват.ако отидете с ваши части те ще се окажат.....не кактотрябва и пак ще плащате.Втората работа е да ти вземат парите преди да ти предадат колата и накрая да не получиш никакъв касов бон,но и да доплатиш.А,четвъртата работа е да ти направят скрита повреда,която да се прояви след 300км.Да ви казвам ли какви скрити повреди могат да ви направят.А дето познавам досконално колата си,тази година гледах като ........вас и купих нещо ,което ей така дадох 70лв за него...изхабих много нерви и не можах сам да открия........защо???Урока ми струва нерви и 130лв...После сам го направих,но......По възможност НЕ ходете на лекар и автомонтьор,ако не им се доверявате!

    Коментиран от #14

  • 10 Супер

    10 2 Отговор
    Тия авто майстори ,колко хора са излъгали....
  • 11 Ръката на Кремъл

    9 1 Отговор
    Това най-вероятно е поредната журналистическа "патица". Какво производство за измама? В случая се касае за гражданско-правни отношения, а не за престъпление и полиция и прокуратура не могат да вземат отношение. В най-добрия случай сервизът може да се опита да си събере вземането чрез съдия-изпълнител след влязло в сила съдебно решение от граждански съд.
  • 12 Истината съм аз

    13 0 Отговор
    Някой го заслужават като хед гр.София който уж поправят едно а развалят друго ,със сигурност защото познавам и бивш работник .
    1700лв им платих те се пробваха да се гаврят с мен тотално и пак колата не беше оправена .влиза в сервиза обороти ок излиза вдига обороти тоя подменил датчик отделно ремонта по двигател и 200 км в Сърбия и след това назад и тея нещяха да сложат компютър и уж аз съм я развалил и дай още пари ...тотални измамници .
  • 13 девил

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Попа явно се е скрил зад расото ,едните нямат пари да платят ,другите показват че имат много пари и могат да не плащат ,нали знаеш че има хора които сабират пари и пред винкела всички сме равни
  • 14 девил

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Чак ми стана интересно ти като отидеш на бензиностанцията като си сипеш гориво първо отиваш да караш и като ти свърши горивото отиваш и казваш че няма да плащаш защото ти свърши нафтата то и в супера тъй правиш пълниш количката и излизаш на касата даже и пари ти дават ,кадето и да отидеш ползваш ли услуга или материали си плащаш хубаво го запомни всички работят за пари и си дават времето и усилията и труда
  • 15 адв.К.И.К.

    6 0 Отговор
    В случая не е налице измама, а неуредени гражданско-правни отношения.Забавеното или частично плащане не е измама.Също така, клиентът е в правото си да претендира за некачествено извършена услуга. Отделен е въпросът как е договорена сумата за ремонта, и как изпълнителят ще докаже извършването на услугата. В хода на евентуално дело може да бъде изследван въпросът какъв капацитет и компетентност притежава лицето или фирмата, извършила рмонта и в какво се състои той.