Last news in Fakti

10 Януари, 2024 06:56 2 003 24

След масовите отводи: ВКС решава къде да се гледа делото "Дебора"

  • дело-
  • дебора-
  • георги георгиев-
  • вкс-
  • отводи-
  • съдии

Подсъдим по случая е 26-годишният Георги Георгиев

След масовите отводи: ВКС решава къде да се гледа делото "Дебора" - 1
Снимка: БНТ

След масовите отводи на районните съдии в Стара Загора Върховният касационен съд ще реши в кой съд ще се гледа делото „Дебора”, предаде NOVA.

Едни са приели да се оттеглят от делото, за да се избегнат всякакви съмнения в безпристрастното разглеждане и решаването му. Други са си направили отвод, защото са решавали за мярката за неотклонение на задържания.

Подсъдим по случая е 26-годишният Георги Георгиев. Той е обвинен в причиняване на две средни телесни повреди, закани с убийство и за принуда към 18-годишната Дебора Михайлова.

 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хунтата на Пиночет

    2 4 Отговор
    Където националите играха с Унгария.
  • 2 Идея

    30 8 Отговор
    Що направо не си подават и оставката, като имат конфликти, да си търсят друга работа.

    Коментиран от #4

  • 3 дядото

    29 0 Отговор
    някой ще обясни ли на хората причините за целия този цирк в стара загора и тази дебора.
  • 4 Хммм

    28 0 Отговор

    До коментар #2 от "Идея":

    В случая са виновни медиите и тея от НПОтата.
  • 5 Ученика

    21 5 Отговор
    Неудобно е някак си да вземат пари за оправдателна присъда...
    Все пак обществото гледа...

    Коментиран от #9

  • 6 Хахаха

    19 13 Отговор
    МАСОВО се отвеждат, защото Дебора лъже и това се доказа от направените експертизи

    Коментиран от #7, #21

  • 7 Убаво

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Ама по делата на Боко, Цвъки, Влади - там що не си направиха отвод. Или там никой не лъже 😂🤣😂
  • 8 Дедо ви...

    12 2 Отговор
    Абсурд, делото се потулва в 9-а глуха
  • 9 Друго мнение

    15 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ученика":

    Явно тук става въпрос за не достатъчни доказателства от прокуратурата за вината на Георгиев. Момата е опитна в тези дела. Още в 6 ти клас майка й осъжда мъж, който е имал контакт с мололетната дъщеря. Още в началото тази девица не можеше да си спомни кой я нарязал. Промъкна се съмнение че може е бил член от семейството. Прокуратурата работеше под обществен натиск от медии и НПО във връзка с Истамбулската конвенция. За да се оттеглят съдиите има сериозна причина.

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТЕРИТОРИЯТА НЯМА ШАНС

    18 1 Отговор
    Страх тресе съдиите в завладявата държава. Това е доста показателно.
  • 12 Абе

    18 3 Отговор
    щом един селски хитрец уплаши целия съд.... eгати държавата....

    Коментиран от #16

  • 13 Какво е работила въпросната Дебора

    10 7 Отговор
    преди този Случай! Никой не коментира, защо??
  • 14 Криво седи и така съди

    7 2 Отговор
    Няма начин да няма начин тия съдии да бъдат накарани да си вършат работата. Дори ако трябва да закрият този районен съд и да ги съкратят. Нали така се прави в държавната администрация? И да станат адвокати. Та да се замогнат законно.
  • 15 Ученика

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "Друго мнение":

    Отлично знам защо се прави отвод!
    Истината разбира се винаги е някъде по средата, но съм склонен да вярвам, че момчето е връзкар с пари и се надява този път да му се размине. Съда в България е на 70 процента корумпиран и зависим. Камери в района има десетина поне за да се види движението на обвинения, мирисови следи веднага и на първо място се изземат, свидетели няма - глътнали си езика. ДНК и кръв от жертвата по заподозрения - остават под ноктите дори ако се измие - трябва рязане до кожа. Полиграф - 100 процента доказва съпричастност но само при изграждане на версията. Правдоподобни мотиви - да - малката може и да го е шантажирала но да я нареже! Некоректното събиране на доказателствата в по-голяма степен облагодетелства обвинения на този етап...
  • 16 Христо Божилов

    1 13 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    Ти, ако бе на мястото на съдиите и ти щеше да се тресеше от страх тоя изверг да не те нареже теб или близките ти с макетно ножче. Сигурен съм, че дори оня гол охлюв Денков, ако го види на един метър разстояние ще напълни гащите от страх
  • 17 Венци

    10 3 Отговор
    Толкова шум за една наркоманка умниту тка, решила да не се отчита на дилъра сводник.
  • 18 напиканите старазагорски съдии

    9 3 Отговор
    ги е страх от един тъпак.На какво правосъдие може да разчиташ.
  • 19 Механик

    5 6 Отговор
    Ако съм съдия, когато видя млад човек, така грозно брадясал, направо ще си му давам едни 5 годиники, само заради брадата.
    Тоя го съдят за насилие, а той продължава да иска да изглежда страшен. Барем да се бе обръснал и да добие човешки вид, поне за пред съдиите.
    Нищо, като влезе в затвора, там ще е много страшен, когато почнат да го учат за млада булка.
  • 20 Така така

    3 3 Отговор
    Като си подавал молбата съфия, трябва да си наясно с рисковете на професията, няма нядто за ссмоотводи, честния и право съдещ няма врагове. Винивния много добре знае какви ги е вършил и си очаква наказанието, но за съжаление в територията всички съдии са назначени от партията и не могат да бъдат съдии, те са корумпирани изпълнители на поръчки. Затова ги е страх. Немогат да съдят наш човек, който им пази гърбут, когато взимат пари под масата.
  • 21 Плутарх

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Да!Всичко беше лъжа и измама.Затова няма и един съдия който да поеме това дело.Но първо да се обвинят медиите ,които ни заливаха с откровени лъжи.С тези 400 шева ни проглушиха ушите.Не излезе нито един лекар да потвърди.Не се показа и една снимка на шевовете.Дори и днес би трябвало да има белези.В замяна на това ни показваха една фалшива самоличност.Кога остригана,кога не.Цирка и манипулацията бяха отвратителни за здравомислещите хора.Затова няма съдия който да поеме делото.Да поеме една лъжа?Позор за медиите които подеха кампанията.А те са всички.Дружно да обслужат политиците.

    Коментиран от #23

  • 22 Петьо Еврото

    1 0 Отговор
    Делото да се изпрати в Хага, защото после и съдиите от ВКС ще си правят отводи, че са предубедени от медиите. Егати нещастниците!
  • 23 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Плутарх":

    Браво за ночния коментар!
  • 24 Дебора

    1 0 Отговор
    Когато попаднат на силно криминално гнездо /наркотици ,склоняване към проституция , обири , полицайте , съд и прокуратура и медиите силно неглижират нещата в полза на престъпника . Дали това се прави безплатно ? Парите си вървят до получателя някой да е отказал , не в никакъв случай . ВКС не е в състояние да накара криминалните корумпирани съдии да работят , въпреки огромните заплати и бонуси . Да се ускори работа да се лишават съдиите и прокурорите от заплата и бонуси при забавяне на делата . Да се назначи проверка за всяко дело ако се окаже че издадената присъда е смешно ниска спрямо виновната страна и много ниска компенсация за пострадалата страна .Което означава корупция и съдииския състав отива в затвора и край на кариерата завинаги .