Last news in Fakti

23 Януари, 2024 07:59 12 513 39

Затворили посолството в Тайланд заради тъщата, удушила Пейо Пеев

  • пейо пеев-
  • убийство-
  • тъща-
  • съпруга

Дъщеря ѝ Габриела Славова, която бе обвинена, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, докато майката го душила, също се оказа публична личност

Затворили посолството в Тайланд заради тъщата, удушила Пейо Пеев - 1
Снимка: БГНЕС

33-годишната Габриела Славова е била кандидат депутат от "Продължаваме промяната" в бургаската листа през 2021 г.

54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев, е дългогодишен служител на Външно министерство. Тя за първи път привлича вниманието през 2010 г. с грозен скандал. Заради напрежение между посланика Камен Величков и консула Красимира Трифонова външният министър Николай Младенов изпраща проверка, която да установи реалната ситуация в нашата мисия, пише вестник "24 часа".

Бившият външнополитически съветник на двама български президенти - Желю Желев и Петър Стоянов получава първия ни дипломатически пост в Тайланд през 2008 г. Следват серия от оплаквания от него за употреба на алкохол и жалба от консула Красимира Димитрова до Комисията за защита от дискриминация, че Величков я преследвал сексуално още от идването си.

Според участници в проверката, пратена от Младенов, през цялото време консулката е оказвала натиск, ругаела хората от Външно, че не си вършат качествено работата. Така и не се разбира какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, но с обяснението липса на средства той решава да закрие мисията в Тайланд.

КЗД е обявила свое решение №98 от 16.05.2011 г., с което отхвърля обвиненията в тормоз и дискриминация, отправени срещу посланик Камен Величков, временно управляващия Владислав Спасов и министъра на външните работи Николай Младенов от бившия консул в Тайланд Красимира Трифонова. "След прецизно и изчерпателно обсъждане на събраните в хода на производството писмени доказателства, свидетелски показания и обяснения на страните" разширеният петчленен състав на КЗД е стигнал до извода, че всички твърдения на жалбоподателката Трифонова срещу К. Величков са "неоснователни и недоказани".

Оказва се, че преди Величков да отиде в Тайланд Красимира Трифонова се е представяла за посланик и управлявала мисията. Появата му силно я подразнила и тя започнала с постоянни оплаквания срещу него, които завършили с жалбата за сексуален тормоз.

Служители на Външно министерство не можаха да потвърдят дали обвиняемата за убийството все още е дипломат. Неин колега сподели, че на последната традиционна среща в резиденция Бояна на дипломатите ни тя е присъствала. "Изглеждаше странно, като човек с психични проблеми и дори не успях да я позная", разказа служителят, който я познава от времето ѝ в Тайланд.

Дъщеря ѝ Габриела Славова, която бе обвинена, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, докато майката го душила, също се оказа публична личност, както твърдяха адвокатите. Днес тя е на 33 години, а през 2021 г., едва на 31 тя е кандидат за депутат от "Продължаваме промяната". Габриела Петрова Славова е на 12-о място в бургаската листа на партията.

Името ѝ още стои в сайта на бургаската община като завеждащ отдел "Превенции и младежка политика". Когато постъпва в общината през 2020 г. като младши експерт, тя подава декларация за имущество и интереси в КПКОНПИ. Там пише, че е член на управителните съвети на две организации с нестопанска цел - Сдружение "Възраждане за България" и Фондация "Антикорупционен институт". Имала е и фирма "Интербиоресурси" ЕООД, вече закрита.

През 2016 г. една 26-годишна Габриела Петрова Славова, студентка в СУ и участничка в няколко НПО е пратила становище в Съвета по иновации към президента по темата "Иновативна България през 2030 г. - каква я мечтаете". Тя обяснява, че "като част от Харвардския курс Микроикономика на конкурентноспособността, желая да допринеса за устойчивото и качествено устойчиво развитие на България- установяването на държавата ни като лидер в нейните уникални ниши". Харвардския курс в Софийския университет е воден от сегашния лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

В същия курс е бил и бившият депутат от русенската листа на партията Велико Минков, който снощи призна във "Фейсбук", че е баща на второто дете на Габриела Славова. Точно заради попечителството над него е избухнал скандалът в семейството, заради което тъщата удушила зетя, а съпругата помагала. Минков е завел дело за установяване на бащинството на детето.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    91 2 Отговор
    Чудя се как една жена удушава сравнително млад мъж. А иначе Истанбулската конвенция явно действа, НПО тата здраво захлебват.

    Коментиран от #5

  • 2 Нури

    64 0 Отговор
    убийци и психо садисти
    Това Не са Хора
  • 3 ХАХАХА

    75 0 Отговор
    Ужас и безумие ! Какъв морал ,какви безценности във всички участващи в този панаир. Само за убития човечец нищо не се споменава !
  • 4 да де

    58 5 Отговор
    Споко пропадането продължава.
  • 5 Нури

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Много Точно господин Бонев

    Коментиран от #9

  • 6 Сила

    46 3 Отговор
    БОЛНИ ПРОВИНЦИАЛНИ АМБИЦИИ...... писал съм го и друг път...... БОЛНИ ПРОВИНЦИАЛНИ КАРИЕРНИ АМБИЦИИ....... понякога водят БУКВАЛНО до трупове
  • 7 Перо

    66 0 Отговор
    Закриването на нашата мисия в Тайланд е правилно решение! Там вътрешните конфликти между служителите в търговската служба и в службите на МВнР в посолството не са спирали от 1990 г. до закриването на дипломатическото представителство! В чужбина има много, напълно излишни посолства, в почти ненаселени с българи държави и минимални търговско-икономически, политически и културни връзки! Паразитни служби за паразитни, некадърни политически боклуци!

    Коментиран от #14, #23

  • 8 Пенчо

    52 0 Отговор
    Такива бръмчилки са навсякъде в управлението.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Такива хора

    38 2 Отговор
    управляват(дерибействат) на територията и извън нея винаги. Кой не скача е червен.

    Коментиран от #11

  • 11 Нури

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Такива хора":

    Факт
  • 12 Голем

    7 38 Отговор
    Къде в тази криминално битова история е от значение, че едната била дипломат, а другата кандидат политик?!
    Статията дава храна на т р о л о в е т е съвсем имишлено.

    Коментиран от #20, #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нури

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Логичен Вие и Верен Коментарът

    Коментиран от #31

  • 15 Нури

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хгки":

    Вярно

    Коментиран от #22

  • 16 ЗеленСк

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хгки":

    Определено вярвам, че първо твоите вересии ще събере.
  • 17 Буквоядец

    37 0 Отговор
    Коя ли политическа партия е стояла зад майката и назначаването на дъщерята?
    Това е разковничето тези да си мислят,че са над закона!
  • 18 Механик

    43 1 Отговор
    Само на мен ли ми прави впечатление няколкото НПО-та в които е била тая, хравардските курсове които е карала и то при Киро Храварда?
    Майката, която е била лъже-посланичка и която безсрамно е лъгала и клеветила истинския посланик?
    Каква "семка" дето се вика!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Трол

    28 0 Отговор

    До коментар #12 от "Голем":

    Ама Вие наистина ли си мислите, че си заслужава да се троли под подобни статии? То даже няма за какво да се хванеш да излъжеш пред такива очеизбождащи факти.
  • 21 фен на сидеров

    38 0 Отговор
    честито на избирателите на ПП ! ма те сичките с конкурс избрани , бе !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сила

    36 1 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Какъв дипломат е била тая..... Била е ТЕЛЕФОНИСТКА, изкарала ТРИ МЕСЕЧЕН КУРС.... за сексуалните и умения се носят легенди във Външно
  • 24 Циник

    35 0 Отговор

    До коментар #12 от "Голем":

    От значение е, колега, защото показва какви хора влизат в политиката в милата ни родина. Даже е от много голямо значение.
  • 25 Ха ха ха

    33 0 Отговор
    Двата соросоида от харвардския курс, натегачи и нежелаещи да работят нещо почтено, се чифтосали и накрая бабата удушила зетя заедно с високоиновативно образованата си щерка. Разбира се членка на НЯКОЛКО НПО-та. Настояваме за пълна забрана на тези ракови клетки или заставянето им да декларират стриктно източниците на доходите си.
  • 26 Георги

    24 0 Отговор
    Майко мила, ето това е демокрацията. Народиха се либералите и унищожиха България. 10 години са ни много, след 5 няма да ни има.
  • 27 Бащата

    6 11 Отговор
    На ПП се нарича Зеленко Чорапчев.Неговата звездна сила изгря с юмрука вдигнат за ПРОМЯНАТА ....И МАЯ. МАНОЛОВА!!!

    Коментиран от #38

  • 28 много странно

    18 5 Отговор
    абе тоя мъж да не е бил болен нещо и да е бил 40кг. че да не може да се справи с две вещици???

    Коментиран от #36

  • 29 Тея бургаски селянки

    19 1 Отговор
    Да си бяха стояли у махалата. Ужас, какъв прованс прост се намества по етажите на властта, идват в София и заемат място. Не идвайте.
  • 30 Тото 1 и Тото 2

    14 1 Отговор
    То и ние искахме да затворим любимата ни България заради престъпниците Делян Шиши , Боко Тулупа и ШАЙКАТА им , ама на.......дойдоха разни ПП-ДБ и ги .....ИЗПРАХА !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Верно ли

    19 0 Отговор
    И тия все харвардски курсове завършили...
  • 33 И така.

    9 1 Отговор
    Кой е Пейо?Какъв е.Откъде е.Нищичко няма за неговата личност,освен това ,че е мъж.
  • 34 БеГемот

    11 0 Отговор
    Освен да пусна химна и да се запиша в харвардския курс за нищо друго не се сещам...
  • 35 Харвардският курс

    14 0 Отговор
    се оказа котило на алчни извратеняци и престъпници!
  • 36 две яки вещици

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "много странно":

    ако те изненадат изотзад и ти ще се разболееш...
  • 37 Кажете тая каква

    2 0 Отговор
    Квалификация е имала, че да е дипломат и от коя партия е назначена, от бсп, налиии
  • 38 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бащата":

    Не шмулете минуси, истината боли
  • 39 Актьорът

    2 0 Отговор
    Такова празнодумие и голословие от цитата "като част от Харвардския курс Микроикономика на конкурентноспособността, желая да допринеса за устойчивото и качествено устойчиво развитие на България- установяването на държавата ни като лидер в нейните уникални ниши" ме навежда на мисълта, че и Харвардския курс в Софийския университет, воден от сегашния лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков не струва и 5 пари, а Кирчо се доказва за пореден път при това потвърдено като празноглавец.