Last news in Fakti

23 Януари, 2024 13:47 2 441 13

Отново пребиха шофьор на линейка в София

  • шофьор-
  • линейка-
  • побой

Освен, че лъжат работещите, имаме чувството, че се опитват да прикрият случая

Отново пребиха шофьор на линейка в София - 1
Снимка: БГНЕС

Пореден случай на насилие срещу спешни медици. През изминалата седмица на територията на София е нападнат шофьор на линейка. Мъжът е пребит и е настанен в болнично заведение. Случаят е от 17 срещу 18 януари през нощта. Националният синдикат "Защита" смята, че побоят над шофьора на линейка се прикрива.

"Въпреки обещанията на правителството, че ще бъдат предприети действия за опазването на здравето на работещите в системата, засега това се оказват само приказки, хвърлени в пространството", припомнят от синдиката.

Освен, че лъжат работещите, имаме чувството, че се опитват да прикрият случая, защото според Наредба за установяване, разследване, регистриране и отчитане на трудовите злополуки трябваше да бъде свикана комисия за разследване на случая от страна на директора на ЦСМП – София. Оставаме с неприятното впечатление, че прикриването на такива случаи толерира извършителите, защото не виждаме никакви действия за последващото им предотвратяване, обобщават от НС "Защита".

Писмо с позицията им е изпратено до председателя на Комисия по здравеопазване в 49-то Народно събрание, министър-председателя и министъра на здравеопазването с цел искане на спешни мерки за предотвратяването на подобен род деяния. Ако това не случи от 01.02.2024 г. започват протести против насилието над работещи в системата на Спешна помощ, предупреждават от синдиката.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МИ ЧИ ТО...

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ПИШЕ...КВ.СОФИЯ....🔨
  • 3 Логика

    35 0 Отговор
    Спирате да обслужвате кварталите на "онзи електорат" без здравни осигуровки и няма да има проблеми. Така, както не позволяват да се качиш в самолет без билет.
  • 4 ХА ХА ХА

    20 0 Отговор
    АБЕ КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО Е ОБЕЩАЛО СПЕШНИ МЕРКИ ЗА ТИЯ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ? И МЕЖДУ ДРУГОТО ИМАМЕ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО ? ТОВА ДЕТО Е СЕГА ИМА НЕОТЛОЖНА ЗАДАЧА ! ДА НАЗНАЧИ СЪВСЕМ НЕЗАКОННО И ДА УЗАКОНИ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ДЕСА И БЕЛОЗЕЛКОВ ЗА К.С. ЗАЕДНО СЪС ПП- ДБ ! А РЕДНО ЛИ Е ТОВА ?
  • 5 Ехааааа

    21 0 Отговор
    Сегашните управляващи погазват законите , както правеха лидерите им на партиите Боко и Кики и двамата изпечени лъжци !!!!!!!
  • 6 хахахахахаха , е поне 2 бона взима

    4 4 Отговор
    хората се бият и гледат заядливо . какво се случи , доктора не даде ли морфина . с 2 милйона заплата и безплатно бокс добре се забъвлява . навремето казваха учи бокс да не те поступва всеки . Имаше хулигани ама ги подминаваш . Днес са много . Да се оправя, та да лекува и други .
  • 7 не е добре това

    15 0 Отговор
    пак криете електората на герб!!! нито дума за побониците ние си ги знаем кои са но дразни че вие ги криете!
  • 8 Прокуратурата

    9 1 Отговор
    Да от етноса е бияча,а шофьорът се е спънал и се е ударил в кракът на Негово Светейшество Ромът и сега дължи обезщетение на негово Височество Ромът.

    Коментиран от #9

  • 9 Нури

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Прокуратурата":

    Ром е Алкохолна напитка а циганите се Имат Над Законите тоест Недосегаеми Вижте вУикипедия Същите не Могат да се Интегрират
    Нишсе
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Крико

    8 0 Отговор
    Евроатлантически ценности !
    По времето на Другаря Живков , нямаше такива работо. Милиционерите хващаха тези евроатлантици дето бия медицински персонал и бой с маркучи...ама тогава не нямаше такива гаври , боя беше за открадната кокошка или яйца
  • 12 Баш Батка

    3 5 Отговор
    Нормално да яде малко бой, винаги си искат пари тея баклуци.
  • 13 Ганьо

    1 1 Отговор
    А другата страна на монетата? За това колко нагли са шофьорите и санитарите, за това как искат и изнудват за пари близките, особено ако трябва да се носи болен/пострадал или в неадекватно състояние човек? За това как те поставят в безизходица когато се налага първа, животоспасяваща помощ, като това да извадиш езика на човек защото се задушава и отказ на съдействие защото можело да повърне?! Тези случаи не ги четем по медиите, а чуваме само за жалби на медицински лица и служители пострадали закономерн!