Last news in Fakti

24 Януари, 2024 05:38 1 854 7

Людмил Рангелов: Убийствата в София и Бургас са за доживотна присъда

  • адвокат людмил рангелов-
  • убийства

Извършени са с особена жестокост и по особено мъчителен начин, заяви адвокатът

Людмил Рангелов: Убийствата в София и Бургас са за доживотна присъда - 1
Снимка: БГНЕС

Две тежки престъпления разтърсиха София и Бургас. При първото мъж бе убит от жена си и тъща си, а при второто син намушка майка си.

"Престъпленията са достатъчно тежки за доживотна присъда без право на замяна. По същността си това са битови убийства, но същевременно това са убийства при условие на домашно насилие. Къде са неправителствените организации да организират сега протести? Убийствата са извършени с особена жестокост и по особено мъчителен начин".

Това коментира адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му зад убийството в Бургас стои ключовият въпрос било ли е лицето вменяемо към момента, в който е извършило деянието, намира ли се в абстиненция на шизофрения, съчетана с употреба на наркотици.

"Квалификацията е по няколко показателя. Първо - по майка, второ - при условие на домашно насилие и трето - по особено жесток и мъчителен начин. Многобройните удари, които са били нанасяни, през това време тя е усещала какво се случва и е страдала. Ако приемем, че го е извършил при условие на вменяемост, не изключвам да получи максимална висока присъда", каза адвокат Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че за времето от Коледа до днес има още три подобни убийства. Според него държавата има огромен проблем.

"Оставиха тези лица абсолютно неконтролирани, след като изчезнаха психиатричните диспансери", добави адвокатът.

По думите му от гледна точка на Наказателния кодекс наказанията са максимално тежки и там проблем няма, но от гледна точка на контрола върху лица с психични проблеми - там държавата почти отсъства, въпреки че има достатъчно специалисти психиатри.

"Нещата са по-сложни при убийството в София, защото е възможно и да е инцидент. Ясно е, че тъщата е ненавиждала зет си, но едва ли го е подготвила до такава степен, че той да седне в колата и тя да го удуши. Имало е някакъв остър конфликт, трудно е да се каже от кого е предизвикан. 2-3 минути, докато е извършвано душенето, е съзнавал какво става", посочи гостът.

Той добави, че на основата на ДНК тест може да се установи биологичния произход на детето, заради което се смята, че е започнал конфликтът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е сигурно

    3 3 Отговор
    Кой е убиеца от София.
    Мисля,че има и мъж в схемата който е покрит
  • 2 Люси

    5 2 Отговор
    Много смислени и логични разсъждения и доводи.
  • 3 Град Козлодуй

    7 1 Отговор
    При Бай Тошо имаше смъртна присъда.
  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    5 1 Отговор
    Евроатлантически ценности !

    Решения ала Холивуд.

    Честито на гъбарите.
  • 5 Нури

    6 0 Отговор
    Точно Така е до живот
  • 6 Нури

    9 0 Отговор
    Защо не Върнете смъртното наказание в Бг
  • 7 очевидец

    4 1 Отговор
    С изказванията си по всички въпроси този надмина адвокатите Рени Цанова и Марковски, взети заедно.