Last news in Fakti

15 Януари, 2014 11:09 23 035 5

Три години затвор за пловдивски сводник

  • сводник-
  • проститутки-
  • пловдив-
  • присъда-
  • осъди-
  • затвор

Помагачите му отнасят по една година условно

Три години затвор за пловдивски сводник - 1
Снимка: МВР /Архив/

Пловдивският сводник Калин Витанов беше осъден на три години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 10 000 лв. Помагачите му Атанас Нушев и Георги Маджаров бяха осъдени на по една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на по 5000 лв., съобщиха от Пловдивският районен съд.

Тримата бяха признати за виновни в това, че в периода от месец декември 2012 г. до 09.02.2013 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в съучастие /Атанас Нушев и Георги Маджаров като помагачи/, са свождали към блудствени действия и съвкупление 11 момичета, като деянието е с користна цел и част от момичетата не са навършили 18 години.

Калин Витанов беше признат за виновен в това, че от месец декември 2011 г. до януари 2013 г., в гр.Пловдив, е набирал лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от тяхното съгласие, чрез обещаване, даване и получаване на облаги.

Калин Витанов осъществявал престъпна дейност, като бил сводник на няколко момичета - проститутки. Същият вече имал изградено добро име и контакти в бранша. Държал се добре с момичетата и не упражнявал принуда спрямо тях. По този начин запазил голяма част от жените, с които работел.

Подсъдимият вербувал момичетата с изгодни условия за съвместна работа, като обещавал и давал на всяко момиче 50 % от това, което е заработила чрез предоставяне на сексуални услуги. Витанов дал гласност, чрез свои приятели и познати, че търси жени, които да работят като проститутки и компаньонки за него. Много момичета, желаещи да продават плътта си, потърсили контакт с него, като при съвместните им срещи Витанов ги подкрепял и окуражавал в желанието им да извършват тази морално укорима дейност. Някои от тях били студентки. Цените за сексуалните услуги се определяли от Витанов и били между 100 и 200 лева на час в зависимост от клиента и неговите предпочитания, като деляли печалбата на половина. За таксито, което ги разкарвало по адресите тарифата била 10-20 лева, като последната се заплащала от клиента.

Атанас Нушев работел като таксиметров шофьор. Георги Маджаров бил съпруг на сестра му. Тъй като Витанов нямал физическата възможност в определени моменти да закара работещите за него проститутки до адресите на клиентите, същия се нуждаел от помагачи. Затова предложил на Георги Маджаров и Атанас Нушев да им се обажда да карат проститутките на определени адреси, да получават парите  от клиента и да му ги предават, като им обещал за това да им заплаща добре.

Механизмът на извършване на деянието се осъществявал по следния начин: Витанов напечатал множество визитни картички със снимки на голи жени от едната им страна, посочен телефонен номер – и ги разпространил по хотели и таксиметрови фирми. Същият уговорил и предоставял процент на администратор-рецепционистите на хотелите и шофьорите, които при проявен интерес от клиентите предлагали неговите услуги. По този начин мъжете, търсещи секс услуги се свързвали с подсъдимия.

Последният приемал поръчката, след което се обаждал на някое от момичетата, което в момента работело, като лично той с автомобила си  Merceses или чрез Нушев или Маджаров я закарвал до адреса, посочен от клиента. Уговорената сума клиентът заплащал предварително на отишлия на място шофьор или на момичето, като обикновено за един час стандартен секс цената била между 80 и 100 лева.  Витанов заплащал на момичетата след изпълнение на поръчката или след приключване на работната им смяна.  На таксиметровите шофьори Витанов плащал различно, в зависимост от курса, който същите изпълнявали, извън тарифите за таксиметровите услуги. Адресите, на които проститутките извършвали сексуалното обслужване били посочвани от клиентите, като основно били различни хотелски стаи и по-рядко - частни домове.

Във връзка с постъпила и отработена оперативна информация в група “НКК” при сектор ”ПКП” – Пловдив, че лицата Калин Витанов, Георги Маджаров и лице с малко име Наско, който е таксиметров шофьор и се занимават с набиране, транспортиране, укриване и приемане на лица от женски пол за целите на сексуалната експлоатация на територията на гр. Пловдив и областта, на 09.02.2013 год. била проведена специализирана полицейска операция. При среща с клиенти в хотел “Русалка” в гр. Пловдив  бил  задържан Витанов в момент на уговаряне на поредна среща между клиент и момиче за предоставяне на секс срещу заплащане.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което му се налага по – ниско наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.        


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    1 6 Отговор
    Nevinni sa mom4etata!!!

    Daje sa manerili rabota na jeni koito drugo nemogat i da var6at!

    BORIAT SE S BEZRABOTICATA I PRAVIAT KEF NA HORATA TOVA LI E PRESTAPLENIE???

    Коментиран от #4

  • 2 Симеон Тасев

    2 2 Отговор
    не 3 а 33 трябва за такива
  • 3 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 0 Отговор
    деянието е с користна цел и част от момичетата не са навършили 18 години.
    Няма такава държава която да продава децата си.
  • 4 Atanas Nikolov

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от " ":

    .....дано да имаш дъщеря..или дъщери,и да ги барнат на 15-16-17год....че да им намерят работа...да се борят и те с безработицата..м дааа...
  • 5 ХойБай

    0 0 Отговор
    Конституция и Проституция се римуват добре. Такава ни е държавата и говедата в ПарлареМента....