16 Януари, 2014 20:32 1 624 0

6 тона контрабанден тютюн задържаха на пристанище Варна

  • 6 тона-
  • контрабанден-
  • тютюн-
  • задържаха-
  • пристанище-
  • варна

Цял контейнер с контрабанден тютюн за наргиле задържаха митническите служители на Пристанище Варна Изток.

Контейнерът е пристигнал от Обединените арабски емирства с кораб, пътуващ под флага на Антигуа и Барбуда. Получател е българска фирма. По документи контейнерът е съдържал гел за ароматизатори, но е селектиран за проверка от служители на Митница Варна.

При проверката, извършена от митнически и гранични служители, обаче станало ясно, че контейнерът съдържа 332 кашона, всеки с по 18 еднокилограмови опаковки тютюн за наргиле или общо 5976 кг. от акцизната стока.

Предотвратен е опит за контрабанда в особено големи размери и щета за бюджета в размер на над 1,1 млн. лв.

По случая e образувано досъдебно производство по описа на Митница Варна, наблюдавано и ръководено от Окръжна прокуратура Варна.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА