Last news in Fakti

27 Януари, 2014 20:05 24 776 4

Ученик убил учителката си, обвинен и в нейното изнасилване

  • убийство-
  • ученик-
  • учителка

15-годишният Филип Чизъм убива учителката си в края на миналата година


15-годишно момче от американския щат Масачузетс бе обвинено в изнасилването и  убийството на своята учителка по математика, съобщава Си Ен Ен.

24-годишната учителка Колийн Рицър бе убита на 22-ри октомври, миналата година в женската тоалетна на гимназия в Денвър. Впоследствие полицията е установила, че ножът, с който Филип Чизъм е ходил в училище е бил оръжието на престъплението. Младежът вече бе заловен и изправен пред съда. На делото в петък  са били предоставени допълнителни доказателства, показващи, че обвиняемият е изнасилил учителката, преди да я убие. На този етап Чизъм отхвърля всички обвинения. Той е задържан без право на гаранция, като допълнително съдебно изслушване ще се проведе на 30-ти януари.

Според показания на съученик от 9-ти клас на обвиняемия, той е останал видимо разстроен след разговор с учителката в деня на убийството. В същото време съществуват и видео записи от камерите на училището, показващи, че Рицер и Чизъм са се намирали на една и съща зона в последните мигове на учителката. Те показват и как преподавателката влиза в дамската тоалетна, намираща се на втория етаж на сградата. Тя е последвана там от облечения в червен суичър с качулка  и ръкавици свой ученик.

Малко по-късно в тоалетната влязла ученичка, която бързо след това излязла. Пред следователите тя заявила, че е видяла в гръб гол човек, който изглеждало, че се преоблича.

Във видеото се вижда как Чизъм излиза от тоалетната и малко по-късно се връща, този път носещ маска на лицето си и барел за рециклиране. Той изтъркалял барела извън сградата, като според съдебните документи, на записа ясно се различават кървави следи по панталоните на заподозрения.

През нощта на 22-ри октомври майката на Филип Чизъм се обадила в полицията, докладвайки, че синът й е изчезнал. Полицаите се обадили на телефонната компания, чрез която проследили местонахождение на телефона на ученика. Устрйството било открито в местно кино, от където Чизъм е купил билети за филм, а впоследствие изчезнал. На следващия ден полицай открил момчето, което носило със себе си окървавени бокс и нож. Когато го попитал на кого е кръвта, то отговорило: „На момичето“. Обвиняемият носил в себе си още кредитни карти и шофьорска книжка, принадлежащи на убитата учителка. В него бил открит и чифт дамско бельо.

Полицията е открила тялото на Рицър в гора, намираща се в близост до училището, в очевиден опит то да бъде скрито. Те смятат, че Чизъм е прерязал гърлото й и е откраднал личните й принадлежности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
  • 2 galaxy

    2 0 Отговор
    Поредния Ужас!
  • 3 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор
    Ами убил я- разбираемо за американски пропаднал тийнейджър , сигурно е отказала да му пусне.
  • 4 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Да ви и скапаната Америка!