Last news in Fakti

12 Март, 2014 18:38 3 120 0

Разбиха схема за кражба на фирми

  • разбиха-
  • схема-
  • кражба-
  • фирми

Измамникът присвоил голяма компания за производство и търговия със земеделски продукти на активист на ДПС


Задържаха извършител на измами с кражба на търговски дружества, съобщиха от Агенция по вписванията.

На 11 март 2014 г., при опит да бъдат издадени документи в офиса на Агенцията по вписванията във Варна, служители от Областна дирекция на МВР със съдействието на служители от агенцията са задържали човека, извършил злоупотреба и нерегламентирани действия спрямо фирма „СЕВЕР АГРО” ЕООД.

Неин собственик е лидерът на общинската организация на ДПС в град Исперих Гюнай Хюсмен, който е и председател на общинския съвет в града.

Хюсмен разбрал, че е останал без една от големите си компании за производство и търговия със земеделски продукти, след като му бил отказан достъп до банковите сметки на дружеството, защото от февруари фирмата му била притежание на друг.

Разследването на прокуратурата в града установило, че става дума за измама по същата схема - чрез вписана в електронния регистър смяна на собствеността, по която в началото на годината крупен бизнесмен от Добрич бил ограбен, като измамниците успели да продадат част от принадлежащата на потърпевшия земя.

Самият Гюнай Хюсмен разказал, че за измамата са представени договори за покупкопродажба с фалшифицирани печати на нотариус от град Исперих. Заявката за промените е направена по електронен път и от фалшив чуждестранен IP адрес. За собственик на дружеството е посочено подставено лице на име Борислав Илиев от град Варна.

От Агенция по вписванията напомнят, че с оглед предотвратяване на злоупотреби и нерегламентирани действия от страна на недобросъвестни лица по отношение фирмените дела на търговците предоставят услугата „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“.

Всеки потребител може да извърши регистрация на гише в службите по регистрация на Агенция по вписванията или да попълни електронната форма за регистрация на адрес: http://sms.brra.bg/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА