20 Септември, 2024 06:55 766 5

Продължава делото за смъртта на 15-годишния Филип на ул. "Гурко"

  • съд-
  • филип-
  • смърт-
  • улица гурко

Подсъдим е 37-годишният Петър Тодоров, който е с обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл

Продължава делото за смъртта на 15-годишния Филип на ул. "Гурко" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава делото за смъртта на 15-годишния Филип, който беше прегазен на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" миналия септември, предаде БНТ.

Подсъдим е 37-годишният Петър Тодоров, който е с обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл. Според експертизите е шофирал с 88 км/ч и с над 2 промила алкохол в кръвта.

След катастрофата той беше задържан, но през февруари беше пуснат под домашен арест. Тогава съдебното решение предизвика сериозно обществено недоволство.

Преди началото на днешното заседание също се очаква протест на близки на деца, загинали на пътя, които настояват за справедливост. Майката на убития Филип поиска доживотна присъда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    в Република България няма Закони

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ....

    0 5 Отговор
    колкото и да им се иска на мисирките да има такова нещо като умисъл че да си покрият бомбастичните заглавия, няма как да има такава, както и фантазиите за доживот. Да не говорим че с един читав адвокат ще осъди и прокуратура и държава за тоя домашен арест.

    Коментиран от #5

  • 4 Козлодой

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Закони си има, но в съдебната система, освен че взимат заплати, чакат и рушвети, за да свършат нещо. Депутатите, съдиите и прокурорите, си имат имунитети и въбще не им пука, че прегазили някого.
    Могат да си точат делата до безкрайност или да ги скатаят.
  • 5 Минувач

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "....":

    Шофьорът е натиснал газта! И това ако не е умишлено... Да, тежко е човек дори да си го представи. И е потресаващо че е направил точно това. А мисирки са тия дето пишат без да се информират.