1 Октомври, 2024 07:46 599 6

Отново "ало"- измама: Лекар менте отмъкна 16 000 лв. от 85-годишна жена от Хасково

  • ало-измама-
  • хасково-
  • лекар менте-
  • възрастна жена

Жената е била заблудена, че неин близък е пострадал в катастрофа, с множество счупвания на краката е и има спешна нужда от голяма сума пари, за да бъдат спасени крайниците му

Отново "ало"- измама: Лекар менте отмъкна 16 000 лв. от 85-годишна жена от Хасково  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Мним лекар измъкна 16 000 лева от възрастна жена в Хасково при поредната телефонна измама. 85-годишната жертва е дала парите на непознатия, за да спаси свой близък, разказват от Нова телевизия.
Жената е била заблудена, че неин близък е пострадал в катастрофа, с множество счупвания на краката е и има спешна нужда от голяма сума пари, за да бъдат спасени крайниците му, обясни пред NOVA Мирослав Христов, началник на районното управление на полицията в Хасково.

Подобни случаи в Хасково зачестяват. Само през септември те са пет. При четири от тях има задържани. Това обикновено са „мулетата”, които се наемат по обяви за работа в социалните мрежи. В три от случаите е пресечено предаването на парите. Те са иззети по досъдебни производства и ще бъдат върнати на пострадалите.

Той обясни, че „ало” измамниците вкарват възрастните хора в шоково състояние и те не разсъждават по най-адекватния начин, затова дават парите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    5 1 Отговор
    Защо сред ало-измамниците има толкова много лекари и полицаи, но нито един политик или журналист?
  • 2 бялата мафия

    5 0 Отговор
    Тая баба не е ли заподозряла ,че лекарите с такива дребни суми не се занимават.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тома

    1 0 Отговор
    Трябва най после да се обясни на хората че най много корупция след политиците има при полицаите и лекарите.За това обади ли се някои от тях да затварят телефона веднага
  • 6 рекета върви

    0 0 Отговор
    ъази година 110 жени и 23 мъже . около 980 000 лева . Добре че хващат мулета, телефоности . А нередовните пари на границата ги хващат , като ги контрабандират .