3 Април, 2014 16:06 3 910 1

Акция срещу наркобос с бронежилетка

  • акция-
  • наркобос-
  • бронежилетка

Случаят не е официално оповестен от МВР

Полицията в София е атакувала зрелищно преди близо 20 дни джипа на И.В. , срещу когото имаше атентат в столичния квартал „Белите брези” през 2002 г. 

Акцията е била по сигнал за пренасяне на оръжие. Имало е и съмнение, че соченият за наркобос управлява джипа си дрогиран.

Колата, управлявана от самият заподозрян, е била прихваната в района на църквата „Света Неделя“ късно през нощта. Джипът е бил спрян, а шофьорът срещу когото е подаден сигнала и придружавалите го пътници накарани да излязат. В колата се е возела и съпругата му по непотвърдена информация. При проверката не били открити калашници, както се очаквало, обаче екипите на полицията намерили само един газов пистолет, преработен в боен. Самият И.В.  е бил облечен с бронежилетка.  Оръжието се  е оказало  законно притежавано, показала справката в масивите на МВР.

Шофьорът се е съгласил да бъде проверен за алкохол на място, но по информация на Факти.бг е отказал да му бъде направен тест за наркотици. Алкохолната проба е била отрицателна.

Пистолетът му не е бил иззет. Никой от проверяващите не е придружил водача на джипа до ВМА, за да му бъде взета кръвна проба. По информация на Факти.бг във ВМА се е появил по-късно друг човек а не проверяваният, който видимо нямал нищо общо с И.В., който дал кръвна проба.
Защо проверяваният не е бил придружен до болницата от проверяващите не е ясно.

Дни след акцията Факти.бг попита СДВР за случая, откъдето ни отговориха, че нямат информация да е провеждана акция за задържане.

На 19.03. сме изпратили и въпроси до МВР, от където до този момент не ни е отговорено. Въпросите са следните:
Спиран ли е за проверка по сигнал в София в последните десет дни И. В.?
Какви са резултатите от проверката?
Открит ли е в него газов пистолет, преработен в боен?
Тестван ли е за алкохол и наркотици?
Придружен ли е бил до ВМА, за да му бъде взета кръвна проба?
Извършен ли е оглед на автомобила от оперативна група?

Източници на Факти.бг от полицията потвърдиха за случая, макар и официално да не ни е отговорено на въпросите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 0 Отговор
    gazov pistolet preraboten na boen koito e zakono pritejavan.