Last news in Fakti

9 Април, 2014 16:41 895 1

Обраха дома на бивш шеф на разузнаването /Обновена/

  • обраха-
  • дома-
  • шеф-
  • разознаването-
  • кирчо киров

От апартамента на Кирчо Киров са откраднати пари

Апартаментът на бившия шеф на Националната разузнавателна служба о.з. ген. Кирчо Киров е бил обран, съобщават от bTV.

Кражбата е станала днес. Апартаментът се `намира столичния бул. "Цар Борис III".

От жилището са взети пари. По първоначална информация са взети 45 000 лева, бижута, няколко часовника, както и пистолет, подарен на Киров от бившия министър на вътрешните работи Румен Петков, съобщава БНР.

Информацията бе потвърдена потвърдена пред bTV от самия Киров. „Видях един малък ад. Знаете какво е да намерите дома си на пода, всичко разхвърляно. Моето предположение е, че са търсили пари и някакви скъпоценности, защото на бюрото ми е компютърът, включен айфон. Нищо такова не са взели”, заяви Киров.

От тайник в стената на спалнята крадците изтръгнали каса, в която Кирчо Киров пазел генералското си обезщетение от разузнаването и много специален пистолет.

„Този пистолет в касата е твърде явна улика и ако той някъде се появи, няма как да не бъде засечен. Той е с дарствен надпис от министър Румен Петков. Видимо е по-различен от нормалните оръжия, така че трудно може да се използва и да се показва”, заяви Киров.

Генералът подозира, че двама или трима са били обирджиите, най-веорятно е имало и някой, който е следял да не завърнат живеещите в дома. Киров ги определи като професионалисти. Киров подозира още, че е бил следен и че апартаментът му не е обран случайно От МВР потвърдиха за случая и обясниха, че издирват извършителите. Кирчо Киров твърди, че няма връзка между обира на дома му и делото, което се води срещу него за източване на 5 милиона лева от разузнаването. В блока са разбивани и други апартаменти. Крадците до момента не са открити.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 робин

    0 0 Отговор
    A бе Кире има банки няма нищо ти имаш 5 милиона.