Last news in Fakti

14 Април, 2014 17:58 1 524 0

Пет години затвор за пиян шофьор, убил съпругата си

  • пет години-
  • затвор-
  • пиян-
  • шофьор-
  • убил-
  • съпругата си

Осем години е лишен от право да управлява автомобил

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Иван Гочев, 38 г. на пет години лишаване от свобода при първоначален общ режим.  Гочев беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от осем години.

Той беше признат за виновен в това, че на 21.10.2012 г. в землището на с.Певците, при управление лек автомобил  „Audi” в пияно състояние с 3.33 промила, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на съпругата си Нина Гочева, настъпила на 28.10.2012 г.

На 21.10.2012 г. преди обед в с. Певците Гочев консумирал значително количество алкохол. Около 12 часа двамата със съпругата му решили да се разходят с колата извън пределите на населеното място. Управлявайки автомобила, на няколкостотин метра от селото, Гочев поради наличието на изпития алкохол, изгубил контрол върху автомобила. Колата се отклонила от пътното платно и навлязла в тревната площ. Последвал челен сблъсък с издадена неравност от терена. Вследствие на него Нина Гочева, която била без поставен предпазен колан, с главата си се блъснала в предното стъкло. От удара се счупил черепът й и част от горните й ребра. Автомобилът се преобърнал и Гочева изпаднала от колата, като била притисната от преобръщащия се автомобил. Била откарана в болница в изключително тежко състояние, където починала на 28.10.2012 г.

Пристигналите на място полицейски служители констатирали нетрезвото състояние на Гочев. Била му направена кръвна проба, която отчела 3,33 промила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА