22 Април, 2014 14:41 5 967 0

МВР разби канал за трафик на синтетична дрога (Видео)

  • дрога-
  • канал-
  • трафик-
  • синтетична-
  • псевдоефедрин-
  • разбиха

90 килограма псевдоефедрин са задържани в Нови пазар

МВР разби канал за трафик на синтетична дрога (Видео) - 1
Снимка: БТА

МВР разби канал за трафик на синтетични наркотици в Нови пазар. Дрогата преминавала транзитно през България и е била предназначена за Западна Европа.

Част от групата, която осигурявала канала, е била задържана.

90 килограма псевдоефедрин са задържани в Нови пазар на 19 април. Това съобщи на пресконференция в Шумен главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, цитиран от "Фокус". Операцията е била съвместно с ОД на МВР-Шумен и шуменската окръжна прокуратура проведена на 19 април.

Каналът е бил разбит след оперативна разработка, течаща от няколко месеца, която е по линия на противодействие на наркотрафика. Четири автомобила и два имота са били проверени в хода на операцията, обясни още Лазаров.

Пет лица от Нови пазар и Добрич са били задържани за 72 часа.

Организатор на канала за трафик на прекусори е 40-годишният Емил Асенов, с прякор Байчото, който има присъда за пране на пари от 2011 година. Униформените задържали още Елзер Мустафов и Асен Асенов от Нови пазар и Росен Ников и Мартин Мартинов от Добрич. Те са с мерки за неотклонение „задържане под стража", които ще се гледат този следобед от Шуменския окръжен съд, стана ясно от нарочната пресконференция на МВР в Шумен. Петимата могат да получат до 12 години лишаване от свобода, както и глоба от 20 000 до 100 000 хиляди лева.

Пратката е била следена през цялото време. Хапчетата са били закупени на 12 април от Истанбул и са били вкарани в страната през ГКПП „Лесово" с два автомобила, каза комисар Лазаров. И уточни, че един блистер струва 4.5 лв. в Истанбул. По-късно трафикантите го продават за 12 лева и само от тази пратка може да докара няколко милиона лева.

Спецакцията спря възможността за производство на наркотици в Полша, обясни Светлозар Лазаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА