Last news in Fakti

20 Май, 2014 17:08 3 750 0

Десет арестувани при операция "Лион"

  • лион-
  • спецакция-
  • сарафов-
  • операция-
  • лион

Спецекипът е действал като част от съвместен екип с френската полиция и Европол

10 души са били арестувани в България по време на международна акция с кодовото име „Лион”.

Това съобщи на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов

Акцията е извършена в понеделник от служители на прокуратурата и ДАНС. Те са координирали ударите едновременно на 29 адреса във Варна, Разград и Силистра.

Спецекипът е действал като част от съвместен екип с френската полиция и Европол. Акцията е била подготвяна дълго време и престъпленията са били следени под лупа, за да се избере най-добрият момент за удар.

„Намерени са две работилници за скимираща техника, в които са открити скимиращи устройства, клонирани кредитни карти, много пари, документи, удостоверяващи теглене на пари от Малайзия, Индонезия и Филипините. Кредитните карти са на граждани на ЕС и САЩ”, заяви Сарафов.

Сумите са били теглени от банкови устройства в Малайзия, Филипините и Индонезия. Бандитите са предполагали, че трансферите по този начин ще са по-трудни за проследяване. Картите са били собственост на хора от Евросъюза и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА