Last news in Fakti

4 Юни, 2014 11:31 3 588 0

12-годишни момичета клаха приятелка с нож заради измислен герой

  • уисконсин-
  • 12-годишни-
  • интернет-
  • slenderman-
  • нож-
  • опит за убийство

Всяка от тях може да лежи 60 години зад решетките според законите на Уисконсин

12-годишни момичета клаха приятелка с нож заради измислен герой - 1
Извършителките на ужасното деяние - Морган Гейзър и Аниса Уайър

Две 12-годишни момичета от американския щат Уисконсин са обвинени, че са примамили своя приятелка в гора в град Милуоки и са я намушкали 19 пъти с нож, защото искали да угодят на измислен интернет герой, когото смятали за реален персонаж, съобщи британският „Индипендънт“.

И на двете е повдигнато обвинение като на възрастни за опит за убийство от първа степен. Си Ен Ен уточнява, че имената им са Морган Гейзър и Аниса Уайър.

Момичетата се увлекли по героя Slenderman, на чието име се натъкнали в сайт, в който се публикували страховити истории. Те започнали да планират убийството още през февруари, за да се „докарат“ пред митичния демон.

Едното от момичетата признало на криминалистите, че двете се опитвали да станат пълномощници на Slenderman, а другото твърдяло, че го вижда в сънищата си и той можел да чете мислите й и да се телепортира.
Предполага се, че двете убийци поканили жертвата си на гости с преспиване у дома на едната от тях.

Първоначално те смятали да я намушкат докато спи или в банята, където би било по-лесно да почистят следите, твърди обвинението. След това обаче отложили деянието за следващия ден, когато ще играят на криеница.

В горичката те проболи многократно детето в ръцете, краката и тялото. Единият от ударите минал на милиметър от голяма артерия. В момента момичето е в болница, състоянието му е стабилно.

Според обвинителния акт, на път за парка жертвата вървяла пред злосторничките, когато едната от тях повдигнала якето си и показала нож, затъкнат на колана й. Когато го видяла, жертвата не можела да повярва, че всичко това наистина се случва. Изоставена в кръв, тя успяла да изпълзи от горичката и да се довлече до пътя, където била открита по-късно от случайно преминаващ велосипедист.

Двете й мъчителки били доведени в съда в затворнически дрехи и с белезници, а близките на едната от тях открито избухнали в плач пред репортерите. За всяко от момичетата е определена гаранция от $ 500 000. Всяка от тях може да получи присъда от 60 години зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА