Last news in Fakti

6 Юни, 2014 12:04 1 834 1

Хванаха мъж, поискал откуп за откраднат автомобил

  • хванаха-
  • мъж-
  • откуп-
  • автомобил

Той е криминално проявен и осъждан за притежание на наркотици и противозаконно отнемане на МПС

Столични полицаи задържаха 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил, съобщиха от МВР.

В края на месец май, 42 – годишен столичанин подал сигнал в Седмо РУП. Той обяснил, че паркираният му в близост до адреса лек автомобил „Renault Scenic” бил откраднат на 24 май.

Малко по-късно, по мобилния телефон, с него се свързал непознат мъж, който му предложил да върне колата срещу 3 000 лева. Потърпевшият тутакси платил сумата, но скоро разбрал, че се е хванал в мрежата на измамници, едва тогава потърсил помощ в полицията.

В хода на проведеното разследване, криминалистите установили самоличността на поискалия откуп мъж - Т.Д. на 44г., от град София. Той е криминално проявен и осъждан за притежание на наркотици и противозаконно отнемане на МПС.

При проведени оперативно - издирвателни действия мъжът е задържан.

Установено е, че криминално проявеният е управлявал „Opel Astra” - противозаконно отнет, с монтирани регистрационни табели от друга кола. При последвало претърсване на адреса, на който е живеел той полицаите иззели мобилен телефон, от който по първоначални данни мъжът е разговарял със собственика на откраднатата кола. Пак там са намерени пет „мечи лапи”, устройство тип „тирбушон” и две фалшиви регистрационни табели.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на мъжът е повдигнато обвинение с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин Петров

    0 0 Отговор
    и са кво... ще го пуснат и нищо......