Last news in Fakti

12 Юни, 2014 13:07 9 467 2

Българин бил дясна ръка на наркобос в ЮАР

  • юар-
  • българин-
  • арестуван-
  • наркобос

Сънародникът ни е обвинен в заговор за убийство и притежаване на нелицензирано огнестрелно оръжие

Българин бил дясна ръка на наркобос в ЮАР - 1
Снимка SAPA

Властите в Южна Африка ще изправят пред съда български гражданин, смятан за дясна ръка и счетоводител на чешкия бизнесмен Радован Крейчир, обвинен в измама и търговия с наркотици, съобщават от полицията, цитирани от Агенция SAPA.

Майк Борисов Григоров се яви на предварително заседание в съда в Йоханесбург в сряда. Българинът ще остане в ареста до петък, заяви говорителят на полицията генерал-лейтенант Соломон Макгале.

Според изнесената информация Григоров е отговарял за счетоводството на Крейчир, но е изпълнявал и други услуги за него, включително и мокри поръчки. Сега той е изправен пред обвинения в заговор за убийство и притежаване на нелицензирано огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Българинът ще се изправи пред съда утре заедно с Крейчир и още седем негови съучастника. Всички те са обвинени в заговор за убийството на полковник Нкосана.

Григоров бе арестуван в полицейското управление Бенони около 18:30 в понеделник, където трябвало да се разписва като част от гаранцията му по друга присъда, за която бил освободен под първоначална гаранция от 5 000 ранда (около 700 лева), която се вдигнала на 25 000 ранда (около 3400 лева) след поредния арест.

"Полицията смята, че счетоводителят е бил дясната ръка на Крейчир и знае всички подробности около сделките и делата му. Той най-вероятно е участвал във всички предполагаеми престъпни дейности на Крейчир", каза в понеделник Макгале.

По данни на чешките медии именно сънародникът ни е отвлякъл и измъчвал брата на един от най-големите наркобосове в ЮАР. Българинът е описван като изключително жесток. Той заливал жертвата си с вряла вода, докато чехът го питал: „Искаш ли да умреш като войник?”, съобщава чешката телевизия Нова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    Сега в Претория черните ще го питат иска ли да умре, като мома.
  • 2 Преторианец¥

    1 0 Отговор
    Много лошо го е загазил нашият