Last news in Fakti

16 Юни, 2014 14:28 18 902 4

РПГ: Нека разпитат съдебния лекар на Чакъра защо е запазил ръката му

  • чакъра-
  • съдебен лекар-
  • разследване-
  • ръка

Никой не е толкова глупав да запази ръката на мъртвец без причина, заявява Николай Цонев

Повече от десет години след смъртта на Тодор Димов-Чакъра разследването около полицейската акция, ръководена от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов, е подновено. В края на миналата година бе оповестена скандална информация за съдебния лекар, извършил първата експертиза - след като дал заключението си относно причините за смъртта на Чакъра, той е запазил дясната му ръка в хладилник на съдебната медицина. На един от пръстите й е и халката от шплинта на гранатата, припомнят от  "Движението за справесливост-РПГ".

„Никой не е толкова глупав да запази ръката на мъртвец без причина. Причина има и именно тя кара някои хора да се страхуват от разкриване на истината около Чакъра. Нека разследването разпита отново съдебния лекар и да видим какво ще каже той“, призовава председателят на „Движение за справедливост – РПГ“ Николай Цонев.

„Нека не забравяме за някои обстоятелства около смъртта на Чакъра – той е бил десничар, а халката от предпазителя на гранатата е открита на пръст на именно запазената дясна ръка. Не е ли доста необичайно някой да изтегли халката на предпазителя на ръчна граната със силната си ръка и да държи самата граната със слабата си ръка?“, пита Цонев.

„Каква е мотивацията на съдебния лекар да съхранява тази част от трупа на Чакъра повече от десет години в хладилник на съдебна медицина. Може би точно нейното състояние би опровергало твърдението за смъртта му - все пак преди 10 години същият доктор е посочил, че халката от гранатата е нахлузена на един пръст, който впоследствие се разбира, че е прострелян, а тя се намира на съвсем друг“, завършва Николай Цонев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Дамянов

    3 0 Отговор
    след години ще изкарат и петко лудия герой....
  • 2 Петър Петров

    0 0 Отговор
    Добре де, тия дебилни ли са или какво? С коя ръка да изтегли предпазителя? Естествено че с по-слабата, защото с по-силната държи гранатата.
  • 3 коко

    0 1 Отговор
    Смърт за всички престъпници!!!
  • 4 мария спасова

    2 0 Отговор
    Най вероятно е запазил ръката за да си чеше ушите с нея!