Last news in Fakti

3 Юни, 2015 15:40 954 0

Майстори на гонга ще изнесат уникален концерт в София

  • концерт-
  • гонг-
  • независим театър-
  • тибетски купи-
  • уникален-
  • звукотератпия

Гонгът, тибетските купи и останалите свещени инструменти придобиват все по-голяма популярност сред хората по света заради доказано лечебната сила на звука

София ще бъде домакин на един необикновен и различен концерт.

На 15 юни (понеделник) от 19:00 часа, в Независим театър (бивш Модерен театър) майсторите на гонга – Дон Конро (САЩ), Том Солтрон (Полша) и Аби дел Сол (Аржентина) ще възпроизведат медитативни звуци на свещени инструменти – гонг, тибетски купи, шамански барабан, сантур, монокорд и други.

Гонгът, тибетските купи и останалите свещени инструменти придобиват все по-голяма популярност сред хората по света заради доказано лечебната сила на звука от тях (звукотерапия), съобщиха организаторите на събитието от „Асеншън Ивентс“.

Холистичният резонанс на гонга зарежда слушателя с хармонична енергия и същевременно повдига вибрациите на тялото и съзнанието. Звукотерапията с инструмента отпуска напрежението в мускулите и оздравява нервната и ендокринната система.

По време на концерта в София на 15 юни, слушателите ще могат да се насладят на космическите звуци на един от най-големите гонгове в света (152 см), както и на множество други по-малки гонгове.

„Този концерт е едно удивително, трансформиращо преживяване на музикалната мистерия, включващо сливането на космическия гонг и неговото семейство от древни и съвременни инструменти, заедно с човешкия глас. Едно съчетание на алфа и омега музика, дисонанс и хармония, които ще ви отведат на едно вътрешно пътешествие в един различен, безмерен свят на безкраен потенциал”, заявиха още организаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА